10 maart 2013

SHOPLOG: Ikea


Eh, ja. Niet zo glam en al helemaal geen beauty, maar gisteren gingen the boyfriend en ik op pad naar de Ikea en dit is het resultaat! 

We gingen voor een paar nieuwe bureaukasten en hadden onze zinnen gezet op de strakheid van de Besta-kasten. Die kan je blijkbaar zelf samenstellen naar eigen believen en dus zaten we na wat getwijfel aan een PC om onze eigen goesting vorm te geven. We kwamen al snel tot de vaststelling dat er niet echt een tussenmaatje bestond, dus het was kiezen tussen ofwel een paar vrij lage kasten (iets te laag voor in een bureau) ofwel een paar middelhoge kasten. Na wat geteken en getel zijn we voor de hoge kasten gegaan. 

De pakketten gingen eigenlijk zonder problemen in mijn auto, al zat die wel goed vol en had ik ineens ook een verlaagde Johnny-bak. Bijna 200 kilogram aan pakketten, alstublieft.

Ik denk dat we uiteindelijk een uurtje of 3-4 bezig zijn geweest met monteren en terug indelen van de kasten.   Heel moeilijk was het niet (intussen ben ik expert in het lezen van Ikea-plannen, kuch). En toen kon ik weer met een volle auto op pad... om al het karton naar het containerpark te brengen :)

Onze nieuwe bureaukasten zijn 128 cm hoog, beslaan de gehele lengte van onze muur en nu hebben we lekker veel plaats (en ook nog wat lege rekken over, al zullen die wel snel vol geraken, denk ik).


Verder vond ik ook enkele hele leuke opbergbakjes in de Pallra-serie. Heel erg handig om orde te scheppen in je kast, mijn inner-OCD-nerd kon haar geluk niet op! Ze staan nu in de kasten, maar omdat ze zo mooi zijn, zou ik het niet erg vinden als er eens eentje op de kast blijft staan.

Ik houd er wel van om de leukere designspullen te spotten in de Ikea. Af en toe kan je echt iets vinden dat strak en modern is, zonder te vervallen in de typische ik-heb-heel-mijn-huis-vol-Ikea-staan-en-je-ziet-het-er-ook-aan-stijl. Persoonlijk vind ik het hele Ikea-concept wel goed in elkaar steken: ik doe thuis mijn research op hun website en ik vertrek naar de winkel met alle informatie op zak (meubelafmetingen, pakketafmetingen, productnummer). Ik zoek dan vaak op de computers aan het begin van het zelfbedieningsmagazijn in welk vak het pakket ligt en zo ga ik direct op mijn doel af. Want eerlijk, van de trage slakken, mensen die plots midden in het gangpad stoppen en ergens naar staren zonder aan de kant te gaan staan en de gezinnen die met heel hun kroost naar de Ikea komen en zo het hele gangpad met de buggy versperren, krijg ik alleen maar zenuwen. Seriously, people, you're messing with my flow!


En? Hoe is jullie Ikea-shoppingervaring meestal?
Share:

17 opmerkingen

 1. Een verlaagde Johnny bak! Ik lag krom :) Zolang jij maar niet de Marina tour opgaat hoor!!! De kast ist super, de opbergbakjes vind ik helemaal top!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ikea is leuk en als je je een beetje hebt voorbereid kan je snel alles vinden. Ik heb ook een hekel aan rond slenteren en heb dan ook een hekel aan mensen die overal in de weg staan :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I love Ikea, maar je moet inderdaad echt je bezoekmomenten goed uitkiezen. Nu nog een Muji-achtige opbergerslijn (die die ze nu hebben kan er echt niet aan meten) & ik ben gelukkig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ken het gevoel ! Haat aan iedereen die zijn buggy in de midden van het gangpad zet ! Ik heb de vorige keer mijn boodschappenlijstje op de ikea.be website gemaakt, daar stonds zelfs bij in welk rek je het kon vinden. Superhandig ter plaatse, recht op mijn doel af naar het zelfbedieningsmagazijn, inpakken en wegwezen :d!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie kasten! Echt een goed idee voor als we verhuizen en de bureaukamer opnieuw doen. Het staat heel ordelijk en ik verkies dit toch wel boven open kasten die alles stoffig laat worden en al snel rommelig staat ^^.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie kast! Ik hou ook van strak! En leuke opbergspulletjes! I love Ikea, zou er een ganse dag kunnen shoppen!
  Eefje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ga ook meestal goed voorbereid naar de Ikea. Same issues :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie kast, moet ik onthouden! Wij gaan (hopelijk) binnenkort ook inrichten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik hou ook wel van ikea maar idd, daar shoppen is soms zenuwslopend haha. Ik hou wel niet zo van die moderne en strakke stijl, maar gelukkig hebben ze ook een paar landelijke meubel collecties :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke kasten! En die opbergers zijn superhandig!:D

  Liefs

  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 11. mooi resultaat! hier altijd ruzie als we ikea dingen in elkaar proberen te steken maar komt altijd weer goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie kasten! Past overal bij en is lekker praktisch :)
  Ik koop bij Ikea meestal dingen die ik niet echt nodig heb. Vooral decoratiespulletjes enzo :D

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig