10 september 2013

LIFE BEHIND THE BLOG: Visagiecursus


Toen ik in juni in samenwerking met de Wellness Acadamie een visagiecursus mocht weggeven, schreef ik mezelf ook meteen in. Ik zeg al zo lang dat ik eens een deftige cursus visagie wil volgen en nu was het eindelijk zover!

Ik dompelde mij dus onder in de wereld van de visagie en volgde de basiscursus bij Wellness Academie in Hasselt. Ze hebben meerdere locaties, maar hun campus in Hasselt is voor mij letterlijk tien minuten rijden, dus waarom zou ik het verder zoeken, toch? :)


De cursus bij Wellness Academie sprak mij aan, niet enkel om het zo kort bij huis was, maar ook omdat je niet verplicht bent om een hele starterskit aan te kopen. Toch wel een grote besparing, want make-up en kwasten zijn niet goedkoop, zeker niet als je alles ineens moet aankopen. Bovendien kan je de cursus dan ook volgen uit interesse, zonder dat je onmiddellijk aan de slag gaat als visagiste. Dat kan natuurlijk (en in dat geval zal je wel in materialen moeten investeren), maar hoeft niet tijdens de cursus.

Begin augustus was het dan zover! Beeld je even in: 12 kwijlende beautygekken cursisten rond de tafel vol make-up en kwasten. Jep. De grootste beautygek stond van voor (ze kan er hopelijk mee lachen!): onze docente Katrien is doorwinterde visagiste, werkt deeltijds bij een parfumerie, heeft haar eigen schoonheidssalon en won in 2012 de Dior Make-up Talent, een wedstrijd waarbij ze haar make-up skills ten volle mocht tonen. Een busy bee maar bovenal een getalenteerde madam, die haar kennis heel enthousiast aan ons probeerde over te dragen.
De hele cursus was heel interactief: uiteraard moet er af en toe een stukje theorie worden toegelicht, maar make-uppen leer je vooral door te dóen! En dus mochten we elke les per twee werken en elkaar beurtelings opmaken. Intussen leerden we dan over make-up, texturen, camouflage- en foundationtechnieken... Eigenlijk echt wat ik nodig had, dat beetje extra om de technische kennis van make-up verder uit te diepen. Ik wist uiteraard al heel wat ('t zou anders maar erg zijn, met mijn beautyblog), maar zelfs ik heb heel wat bijgeleerd.
Alles werd dan vertaald in verschillende looks, zoals dagmake-up, avondmake-up, bruidsmake-up en de smokey eye, terwijl Katrien ons de nodige feedback gaf over onze skills.


"Mijn" smokey eye

Ik vond de locatie trouwens erg prettig (hallo, airco tijdens hete dagen!) en professioneel. Per twee kregen we een make-upspiegel en verstelbare stoel (héél erg handig om aan te passen als je zelf wat groter bent - bespaart je een pijnlijke rug) en de lampen waren perfect om te controleren of je de make-up goed aanbracht. Zo'n setje graag, bij mij thuis geleverd. Thanks!

Gisteren kreeg ik dan mijn diploma - jeeej! Nu nog mijn portfolio uitbouwen ;)
Share:

17 opmerkingen

 1. zalig! Dit wil ik ook al heel lang eens doen!
  Lijkt me een hele fijne ervaring!

  Liefs

  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er heel erg leuk uit. Als ik ooit nog eens wat tijd over heb wil ik dit ook nog wel eens doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Net even op de site gekeken, en er is ook eentje op 5 minuten van mijn deur. Interesting ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had er graag bij geweest de laatste les, maar het lot heeft er anders over beslist :( Gelukkig mag ik de les nog inhalen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super leuk! Ik ga dit -als het goed is- eind september doen. Ontzettend veel zin in!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om te zien, ik heb die cursus ook gevolgd :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb mijn opleiding bij de schoonheidsschool gevolgd, daar moest je wel alles aankopen wat wel iets minder was. Ik mis het wel door dit te zien :D proficiat met je diploma :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die smokey eyes zijn echt prachtig!
  Nog eens gefeliciteerd met je diploma! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Proficiat met je diploma! Ik wil ook nog een visagie cursus volgen, maar ik weet alleen niet waar haha :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat is er op de tweede foto bij de palettes veel pan porn te zien, hé :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk! Dat wil ik ook nog is doen... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Kan je me even vertellen hoe het meisje heet die je hebt opgemaakt?
  Probeer al enkele dagen op haar naam te komen & ik kan er maar niet opkomen!

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh zo leuk dat je er over hebt geschreven! ik kan niet wachten tot ik begin :) x

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig