27 maart 2014

John Frieda Luxurious Volume


Eeuwig zoekende naar volumineus haar, kwam ik op mijn zoektocht John Frieda tegen. Hij heeft een hele lijn, alleen maar gericht op volume, met de toepasselijke naam Luxurious Volume, waarvan ik bijna alle producten heb getest.

De verpakkingen zijn fel en opvallend. En ook best handig, want de shampoo en conditioner zitten bijvoorbeeld in een gemakkelijke knijptube en de andere producten zijn voornamelijk sprays. Prijsgewijs zijn ze niet het aller-allergoedkoopst, maar je vindt ze wel terug in de drogisterij en eigenlijk vind ik ze nog redelijk betaalbaar.


Ik begin met de Touchably Full Shampoo en Touchably Full Conditioner. Twee handige, grote tubes die fijn en futloos haar moeten transformeren naar een natuurlijk uitziend volume. De conditioner zorgt er dan ook voor dat je haar voldoende ontward geraakt na het wassen. Ik vind dit prima producten, ze maken mijn haar proper, ik kan mijn haar gemakkelijk doorkammen na het wassen, maar ik ben er nu ook niet helemaal ondersteboven van. Gewoon een prima, degelijke shampoo en conditioner, maar niet de sterren van de lijn.


De Volume Refresh Dry Shampoo heeft mij aangenaam verrast. Het is niet de typische droogshampoo à la Batiste, maar een iets lichtere versie. Eigenlijk is het een combinatie van een droogshampoo en een volumespray, wat wel een fijne afwisseling is met mijn standaard droogshampoo. Het is ideaal voor wanneer mijn haar nog net geen nood heeft aan het zware spul, maar ik wel wat verfrissing en volume wil. Deze eindigt op een verdiende tweede plaats!

Voor het stylen van mijn haar heb ik drie producten van de Luxurious Volume-lijn getest: de Blow Dry Lotion Root BoosterVolume Building Mousse en de All-Day Hold Hairspray. Die mousse en haarspray staan niet op de foto, want zijn een eerdere aankoop. Ik kocht de haarspray en toen bleek er een 1 + 1 actie te lopen op John Frieda en gooide ik ook maar de mousse in mijn mandje. De haarspray is intussen helemaal op, de mousse heb ik nog liggen. Dit duo vond ik net als de shampoo en conditioner prima, maar niet übergeweldig. 


De Blow Dry Lotion Root Booster daarentegen, is dé topper uit de hele lijn. Het is perfect om volume te creëren in de kruin, waar ik het dus vooral wil hebben. Ik spray het sectie per sectie in mijn handdoekdroge haar, zodat er voldoende product over mijn wortels komt en werk het dan nog even in. Dan is het gewoon een kwestie van mijn haar föhnen met een ronde borstel et voilà, volume! Het is niet het meest verzorgende haarproduct, maar dat is niet ongewoon met volumeproducten. Op de rest van mijn haar gebruik ik trouwens wel een leave-in product dat mijn haar beschermt tegen de hitte van de föhn, dus dat zit volgens mij wel snor.
Share:

12 opmerkingen

 1. mooie verpakking :) extra volume heb ik niet echt nodig

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook fan van de Root booster! Een echt topproduct :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. had ook de root booster aangeschaft, maar kreeg enorme jeuk op mijn hoofdhuid. Toen las ik de ingrediëntenlijst en ja hoor, alcohol stond als eerste vermeld :( de zoektocht naar de ultieme volumespray gaat verder dus...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ze nog nooit geprobeerd , maar extra volume heb ik zeker nodig

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb deze lijn ook, en de shampoo vond ik echt wel super. Hij is nu op maar ik koop 'm misschien wel opnieuw.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die droogshampoo heb ik gehad en ik was er minder enthousiast over. Niets verslaat de Batiste. De blow dry lotion is wel iets waar ik al langer naar benieuwd ben :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is het hem juist, hij is anders dan Batiste (die voor mij meer een echte, die hard droogshampoo is). Iets meer een combi droogshampoo/volumespray, zonder te veel droogshampoo-effect.

   Verwijderen
 7. De Blow Dry Lotion Root Booster maakt me wel nieuwsgierig, die lijkt me ooh het meest effectief

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De blowdry lotion is ook mijn absolute favoriet ! Zeker al 3 x opnieuw gekocht !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat ziet er goed uit!
  Ik ken dit alles niet en het klinkt geweldig ;-)

  Mooie dag Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 10. deze heb ik ook in mini-versie klaarstaan om eens te testen op mijn haar :-)

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig