30 mei 2016

Let's meet: Beautyblender

Beautyblender

Terwijl de rest van de beautyblogwereld intussen al jaren verslingerd is aan de roze Beautyblender, hield ik mij altijd afzijdig. Natuurlijk was ik wel nieuwsgierig - zou dat wel wat zijn, zo'n spons? - maar ik ging nooit overstag. De vooroordelen waren legio: te duur, te messy en waarschijnlijk helemaal niet zo handig als mijn kwasten.

En jaar of twee geleden kocht ik op goed geluk een keertje de 'dupe' van Real Techniques, maar daar had ik geen definitieve klik mee. Na twee keer wassen zaten er in die spons al enkele scheurtjes, reden van de kortstondige affaire. De Miracle Complexion Sponge belandde al snel in de vuilbak en ik negeerde verder het bestaan van de Beautyblender.

Beautyblender

Maar laatst in Londen kon ik het niet laten: bij Space NK kocht ik een setje met de originele, knalroze Beautyblender en een mini van de Blendercleanser Solid. Ik zag de laatste tijd immers alleen maar positieve reviews en ook in eigen land waren Vanessa en Marijke vol lof. Zou het dan toch...? En zo won mijn nieuwsgierigheid het van de vooroordelen.

Goed, die Beautyblender dus. Opvallend en herkenbaar roze is de Original, al kan je hem inmiddels ook krijgen in een witte Pure versie (exact hetzelfde als de Original, maar dan zonder verf) en een zwarte Pro versie (eveneens exact hetzelfde als de Original, maar in het zwart). En dan is er nog een groene Micro.Mini, voor precisiewerk.

Ik ging zonder al te veel nadenken voor de roze, maar ik zou voor een volgend exemplaar eerder voor de witte Pure kiezen. Vuil worden de sponzen toch, geen kleurtje ter wereld dat de opgeslorpte foundation en concealer helemaal kan verbergen. Maar de belangrijkste reden is dat mijn Original Beautyblender een beetje begon te bloeden toen ik hem voor de eerste keer waste. Het water verkleurde zeer licht en het lijkt me gewoon beter om volgende maal voor een compleet verfvrij exemplaar te gaan. Niets dramatisch, Beautyblender zelf informeert hier ook over op hun website en stelt dat ze veilige verf gebruiken die in water oplosbaar is, maar misschien toch iets om in de gaten te houden als je een gevoelige huid hebt.

Het visuele kenmerken van de Beautyblender is natuurlijk zijn eivorm: scherp in een puntje aan de bovenkant, bol aan de onderkant en voor de rest zijn er geen randjes of kantjes aan. Daarnaast is het materiaal super bouncy en luchtig - dit dankzij een open celstructuur die zich vult met water zodat de spons zo min mogelijk make-up opslorpt. Niet dat je dat laatste kan vermijden, ik denk dat je met een spons toch iets meer product verbruikt dan met een gewone kwast, ook al iets om in het achterhoofd te houden.

In gebruik is de Beautyblender echter zeer gemakkelijk: in het kort volg je gewoon de slogan wet.squeeze.bounce. Eerst maak je de Beautyblender nat onder de kraan en knijp je al het overtollige water eruit. Je zal merken dat de Beautyblender ongeveer dubbel zo groot en nog ietsje zachter wordt, dus je krijgt meteen meer oppervlakte om mee te werken. En dan moet je bouncen: al deppend en tappend foundation, concealer, poeder, crèmeblush, ... wat dan ook aanbrengen. Hét grote voordeel aan deze Beautyblender: ik gebruik hem voor zowel foundation, concealer als poeder. Het is een all-in-one voor heel mijn gezichtsmake-up. Het effect is bovendien zeer mooi en bijna naturel, ook al gebruik ik een meer dekkende, full coverage foundation. Ik behoud nog steeds de goede dekking, maar het resultaat is streepvrij en geperfectioneerd, bijna airbrushed. Zeker met concealer onder mijn ogen (waar ik veel fijne lijntjes heb) merk ik hoe mooi de Beautyblender de make-up inwerkt.

Het enige nadeel is dat de 'ie zo snel vuil wordt. Mijn kwasten zijn ongetwijfeld even vuil, maar je kan een kwast nog altijd vastnemen aan het (propere) handvat. Idealiter was je je Beautyblender na elk gebruik met een solide zeep en laat je hem daarna drogen voor een volgende beurt. Eerlijk: dat zie ik 's morgens echt niet zitten, dus houd ik het bij een wasbeurt per week en gebruik ik tussendoor nog foundationkwasten.

Qua formaat ben ik blij met de Original, hij werkt perfect voor mijn gezicht, ook in de kleinere hoekjes en kantjes en onder de ogen, dus voor mij is het Micro.Mini formaat geen must. Het materiaal is zeer degelijk en naar mijn mening zeker zijn cultstatus waard. Prijsgewijs ga je hier op termijn waarschijnlijk ietsje duurder mee af zijn dan met een kwast, gezien je een spons regelmatiger zal moeten vervangen dan een kwast. Maar dat kan je dan weer inperken door de Beautyblender multifunctioneel in te zetten - een kwestie van voorkeur!

Beautyblender liner.designer

Eveneens van Beautyblender is de interessante nieuwigheid liner.designer. Op het eerste zicht is dit een zachte siliconen plectrum dat huist in een wit doosje met vergrotende spiegel. Je krijgt er nog een zuignapje bij, zodat je de spiegel ook handenvrij en on the go kan gebruiken.

Liner.designer is in de eerste plaats bedoeld als assistentie voor alle soorten - potlood, gel, vloeibaar, poeder - en vormen eyeliner. Het is echter ook een handige mascara shield (voor zij die wel eens vlekjes maken op hun oogleden als ze mascara aanbrengen) én een hulpstukje om je lippotlood/lipstick perfect mee te traceren. Het materiaal reinigt gemakkelijk met een beetje water of wat make-up remover.

Elke zijde van de liner.designer is iets rechter of iets meer gebogen, zodat je je eyeliner volledig naar wens kan trekken - check hier het demofilmpje van de liner.designer door Beautyblender. Om de liner.designer te laten hechten aan je huid, kan je hem vooraf opwarmen tussen je handpalmen. Op een droge huid blijft 'ie echter niet voldoende hangen, dus dan adviseert Beautyblender om een klein beetje foundation of dagcrème te gebruiken. Zeker een goede tip, want als de liner.designer beweegt of loskomt, zit je net met transfervlekken.

Door de jaren heen heb ik de vorm van mijn eigen oogleden natuurlijk beter leren kennen, waardoor ik intussen vrij goed weet waar ik met eyeliner moet beginnen en in welke hoek ik mijn eyeliner het beste trek - oefening baart kunst. Voor mij is deze liner.designer daarom een beetje overbodig en door zijn prijs zeker ook geen musthave.

Ik zie echter wel het potentieel voor wie zich nog niet zeker genoeg voelt om met de losse hand een gelijke eyeliner te trekken of voor wie echt wel een zeer strakke, scherpe eyeliner wilt, en bereid is daarvoor de prijs te betalen. Weliswaar op voorwaarde dat je de liner.designer aan je huid kan laten hechten. Dat was bij mij in het begin een beetje het probleem, waardoor ik zat te sukkelen tussen het strak trekken van mijn huid en het op zijn plaats houden van de liner.designer. Is de liner.designer niets voor jou, kan je nog altijd heil zoeken in een echt plectrum, twee stukjes plakband of een visitekaartje, allemaal inzetbaar als make-up tool!

Beautyblender Original - € 19,95
Beautyblender liner.designer - € 19,95 
Verkrijgbaar bij o.a. Douglas (verzendt ook naar BE)

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

19 opmerkingen

 1. Ik ben zelf ook heel erg nieuwsgierig naar de beautyblender alleen jammer dat het een duur sponsje is :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is zeker niet goedkoop, maar ik vind het wel heel kwalitatief. Ik zal natuurlijk moeten zien hoe lang ik hiermee doe, wel benieuwd naar.

   Verwijderen
 2. Voor mij blijft 't de beste foundationspons.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb er nog niet zoveel getest, maar hij heeft me wel positief verrast!

   Verwijderen
 3. Ik heb er zelf al een tijdje een liggen (nog in verpakking) maar was begonnen met de real technique spons haha wat stom.. ik moet hem nu echt een keer gaan gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh jaa, haha, als je hem hebt, moet je hem zeker eens uit de verpakking halen!

   Verwijderen
 4. Ik gebruik de RT spons ook heel fijn en goedkoper. Ik vind dit wel een hele goede uitvinding hoor, onmisbaar gewoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan niet meer zonder de beautyblender! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa, onder meer omdat ik jou er altijd zo over hoorde babbelen, wilde ik het toch eens proberen!

   Verwijderen
 6. Ik heb zowel de RT als de Beautyblender en ik gebruik ze eigenlijk bijna nooit. Moet ik maar eens gaan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zag de beauty blender onlangs bij Douglas en verschrok een beetje hoe klein deze is. Tov vroeger, ofwel is dat maar verbeelding. En neen ik was niet naar de mini beauty blender aan het kijken toen :D.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb mij ook een hele tijd afzijdig gehouden. Nu wil ik hem toch wel gaan proberen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb de Real Techniques spons en ik ben er niet echt wild van. Nu ben ik wel weer benieuwd naar deze :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb snel last van droge plekjes als ik fond de teint of bb creme gebruik en omdat je de beautyblender vochtig gebruikt heb ik hier veel minder last van.
  Ik heb ook de micro mini maar deze is echt klein en dus niet altijd even handig om vast te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah ja, daar kan ik goed inkomen dat hij daarvoor beter werkt dan een kwast! De micro mini is niet zo mijn ding, wat te klein. Gebruik gewoon het puntje van de gewone beautyblender voor mijn concealer.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig