23 oktober 2017

Avène PhysioLift Eyes

Avène PhysioLift Eyes

Enkele weken geleden kreeg ik een pakketje binnen van Avène - helemaal op maat van mijn huid en noden, wat een heerlijkheid! Intussen testte ik lustig allerlei nieuwe skincare en mag deze Avène PhyioLift Eyes als eerste op de blog.

Avène doet bij mij twee belletjes rinkelen. Het eerste belletje is dat van het Avène Thermal Spring Water: het water uit een klein dorpje in Zuid-Frankrijk zit intussen in alle producten van Avène en heeft verzachtende en anti-irriterende eigenschappen. Vandaar ook het tweede belletje, want de skincare van Avène is uiterst geschikt voor mensen met een heel gevoelige huid.

Hoewel ik zeker niet mag klagen over mijn huid, blijft de oogcontourzone mijn zwakke plek. Helaas een gevalletje genetisch misdeeld, wat erop neerkomt dat ik altijd (minstens een beetje) last heb van donkere kringen. Helemaal 'genezen' kan zoiets niet, maar met de juiste verzorging en de nodige TLC krijg ik mijn oogcontouren wel in optimale conditie.

Ik werd door Avène gestuurd in de richting van Avène PhysioLift Eyes, een airless doseerflacon met een verstevigende oogcrème. De flacon is helemaal in de Avène huisstijl: wit, strak en vooral met oog voor detail wat betreft houdbaarheid van de crème. De pomp doseert netjes één gebruikshoeveelheid en verder komt er geen lucht in contact met de crème zodat alles heel hygiënisch blijft bewaard.

Avène Physio-Lift Eyes

PhysioLift Eyes valt al onder een van de drie (!) anti-ageing skincarelijnen van Avène. Het is gericht op het verstevigen van de oogomtrek, rekening houdend met de kwetsbare huid daarrond en zeker zo geschikt voor de gevoelige huid, want het bevat geen parfum.

Je gebruikt deze PhysioLift Eyes 's nachts - de oogcrème heeft een patchtextuur, wat zoveel betekent als dat de actieve stoffen de hele nacht door vrijkomen en inwerken op de oogcontouren. De verstevigende ingrediënten zijn ascofilline, retinaldehyde (retinal is een vorm van vitamine A en boost de collageenproductie) en hyaluronzuur; dextraansulfaat ontzwelt de oogcontouren en vermindert opvallende kringen en wallen en uiteraard zit er ook een portie Thermal Spring Water in dat de oogcontouren verzacht. Ik verdeel een pompje over beide ringvingers en tokkel de crème zachtjes in op de oogomtrek en over de wenkbrauwboog. Ik neem echt de tijd om de crème op mijn volledige oogcontour (onder de ogen, aan de zijkanten en boven de wenkbrauwen) in te werken. Hoewel de crème vrij dik en in essentie eerder een balsem is, zorgt de warmte van mijn vingers ervoor dat 'ie gemakkelijk smeert en ook intrekt zonder vettig aan te voelen. Ik merk hierna vrijwel onmiddellijk dat mijn oogcontouren gehydrateerd zijn en rol met een gerust hart mijn bed in.

Alles tesamen zorgt dat ervoor dat ik 's morgens opsta zonder puffy eyes en dat mijn kringen - je weet wel, the bag under my eyes are Chanel - hoewel nog steeds aanwezig, opvallend lichter zijn. Voor mij werken de ontzwellende en hydraterende eigenschappen van PhysioLift Eyes erg goed en geven ze mijn undereye area een stevigere en frissere basis die minder droog aanvoelt. 's Morgens gebruik ik dan een lichtere oogcrème of -gel, die minder gericht is op herstellen en verstevigen, maar vooral gericht is op een verfrissende hydratatie. Zo kom ik vlotjes de dag door!

Avène PhysioLift Eyes is wat mij betreft zeer fair geprijsd voor wat je in huis haalt. Je koopt Avène in de (para)farmacie en het loont zeker ook de moeite om eens online te kijken, want daar kan je de crème regelmatig met een fijne korting op de kop tikken.

Avène PhysioLift Eyes - 15 ml voor €26,00 bij de (para)farmacie

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig