18 november 2017

Mix 'n match: Solinotes Grenade & Pomelo

Solinotes

Zoals elk jaar wordt het tijdens de eindejaarsperiode wat geuriger en soms ook kleuriger. Denk aan de heerlijke kerstcollectie van Lush, feestelijke geurkaarsen van Diptyque en natúúrlijk ook heel wat mooie parfums. Overigens niet altijd evident om te reviewen, want zoiets als geurinternet bestaat nog steeds niet en dus is het soms een beetje zoeken naar een passende beschrijving.

De parfums van vandaag zijn er slechts twee uit een lange rij. Het Franse Solinotes is een parfummerk met een zin voor avontuur, fun en creativiteit. Met de nu 15 beschikbare flacons - warme, fruitige, bloemige of citrusgeuren - kan je namelijk onbeperkt mixen en matchen voor een geur die je persoonlijkheid of je humeur weergeeft. Je draag ze op zichzelf of je mixt twee geuren in perfecte harmonie. Voor wie zelf niet goed weet waar te beginnen: achterop het doosje van elke flacon staat er een verwijzing naar een andere matchende geur. Zo staat een mix van Tiaré en Vanille voor 'exotique', word je van Fleur d'Oranger en Fleur de Cérisier helemaal 'happy' en roepen Rose en Fleur de Jasmin het gevoel van 'in love' op.

Dit principe van layeren van geuren herken je misschien wel van high end merk Jo Malone. Solinotes is alleszins de meer toegankelijke én betaalbare versie ervan! Het merk gaat voor de pure essentie: een kwalitatieve geur voor een zacht prijsje, zonder alle andere tralala. Enige opvallende aan de anders strakke flacons, zijn de felle kleurtjes die je al een klein beetje de juiste 'geur' (lees: kant) op wijzen. De speelse, kleurrijke flacons spreken misschien ook eerder een jonger en/of creatiever publiek aan.

Solinotes

Elk Solinotes parfum is een interpretatie van een bepaalde geurnoot en niet enkel sec de geur waar de naam naar verwijst. Zo is Pomelo een frisse citrusgeur die opent met bloedsinaasappel, pompelmoes en citrus, in het hart overgaat naar jasmijn, meloen en cederhout en rust op een basis van iris, vetiver en muskus. Grenade is dan weer een fruitige geur die opent met citrusvruchten, in het hart smult van granaatappel en bramen en eindigt met een basis van muskus.

Beide geuren zijn eau de toilettes en vormen samen een 'captivante' mix. Boeiend alleszins, want ze openen beiden erg fris en in het hart vullen de verschillende fruitige noten elkaar aan. Het is een geur voor wie van een langdurige frisheid houdt, maar dan met een extra accentje. Ik grijp zelf nooit naar de hele frisse citrusgeuren, dus Pomelo en Grenade passen - zowel apart als samen - iets minder binnen mijn persoonlijke geurbibliotheek. Niettemin ben ik wel gecharmeerd door het concept van Solinotes en is het een fijn geschenk voor wie niet kan kiezen.

Solinotes eau de toilette - 50 ml voor €11,90 exclusief bij Di

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

  1. Prachtige flacons en ik hou erg veel van fruitige maar ook bloemige geuren dus ben hier zeker zeer benieuwd naar...
    Ik ga zeker langs de winkel om er dit te kunnen ruiken.

    Xoxo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 'n Tijdje geleden de Fleur d'Oranger aangeschaft en al veel complimenten over gekregen. Je kan ze perfect alleen dragen, maar 'k ben wel benieuwd naar de verschillende combinaties.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 't Is dat, je kiest gewoon wat je zelf wilt. Dat maakt het zo fijn, denk ik.

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig