11 juli 2018

Hourglass Veil Translucent Setting Powder & Veil Retouching Fluid

Hourglass Veil Translucent Setting Powder & Veil Retouching Fluid

Dit duo dateert van mijn laatste Londen-bezoek. Ik ging Space NK binnen voor het Hourglass poeder en kwam er buiten met het poeder én de nieuwe retoucher. De verkoper wist het te brengen!

Zowel het poeder als de retoucher maken deel uit van het Veil-gamma, dat ik al kende van de fantastische Veil Mineral Primer. Die primer legt echt een egaliserende, mooimakende voile over je huid, dus ik had hoge verwachtingen voor deze twee nieuwelingen.

Het Hourglass Veil Translucent Setting Powder is een superfijn gemalen los poeder in één universele kleur. Of liever: geen kleur, want hij ligt transparant op de huid. Het talkvrije poeder bevat lichtreflecterende soft-focus bestanddelen die je huid een beetje blurren en poriën en lijntjes lijken te vervagen. Airbrush in een potje!

Het poeder is fijn genoeg om over je hele gezicht te gebruiken, dus ook onder de ogen. Het voelt werkelijk aan als zijde, zodanig zacht en luchtig dat je geen zware poederlaag bovenop je make-up voelt liggen. Het heeft geen oxiderend effect, dus het verkleurt je foundation of concealer niet.

Het is ook een fixerend poeder en zet je make-up vast voor de rest van de dag. Het is echter niet hardcore matterend - er zit diamantpoeder in zodat je huid licht aantrekt en weer afstoot (zonder foto flashback!) zodat alles heel naturel blijft en dat heeft voor mij wel een invloed op de houdbaarheid. Die is namelijk wel erg goed, maar rond de T-zone (in het bijzonder de neus en kin) is 'ie niet zodanig straf als mijn Givenchy Poudre Première. Dat heeft ongetwijfeld ook te maken met mijn gemengde huid, dus dat is geen algemene eigenschap van het poeder zelf.

Hourglass pronkt met de innovatieve verpakking van het Veil Translucent Setting Powder. In heuse Hourglass-huisstijl ziet alles er zeer high end uit: een transparant matte pot, een diep bronzen deksel en gouden accenten, tot aan de zeef toe. Het innovatieve aspect ontgaat mij een beetje: ik vind het heel moeilijk om dit poeder te doseren. Je kan de pot best met het deksel volledig dichtgedraaid ondersteboven houden, twee keer kloppen en dan ligt er een beetje poeder in het deksel en bovenop de zeef.  Wil je nog wat extra poeder, moet je hele proces herhalen, want zonder deksel wordt het een messy bedoening. Aanbrengen doe ik met een fluffy kwast - als je helemaal all out wilt gaan, kan je ook nog de bijpassende dubbelzijdige kwast kopen, maar dat vond ik geen noodzaak.

Hourglass Veil Translucent Setting Powder
Foto: make-up geset met het Hourglass Veil Translucent Setting Powder

Het Veil Translucent Setting Powder is in mijn ogen een perfecte vertaling van de primer naar een poeder en ik vind het een pracht van een product. De finish is mooi, je krijgt er geen cakeface van en het poeder werkt zonder probleem met verschillende foundations. De hoeveelheid is vrij standaard voor een los poeder, maar er zijn merken in het high end segment die het toch beter doen - alweer: Givenchy! - en waar je dus meer inhoud krijgt voor ongeveer dezelfde prijs. Als Hourglass-fan kon ik het echter niet laten om dit poeder te testen - een first impressions toonde ik trouwens al in deze video! - en daar heb ik hoegenaamd geen spijt van.

Hourglass Veil Translucent Setting Powder & Veil Retouching Fluid

Ik was niet van plan om naar de Hourglass Veil Retouching Fluid te kijken. Het product lag letterlijk net in de schappen en ik wist er wat te weinig over om er echt interesse in te hebben. De verkoper bij Space NK wist mij echter te overtuigen - een simpele swatch op mijn hand was voldoende, haha.

Met een naam als Retouching Fluid probeert Hourglass de verschillende functies van dit product te benoemen. Niet gemakkelijk, want het lijkt een beetje een do it all - en vooral: elke review hierover vermeldt in kapitalen dat het ZEKER. GEEN. CONCEALER. IS.

Wat is het dan wel? De beste vergelijking die ik kan maken, is met de YSL Touche Eclat. Ook géén concealer, maar wel door veel mensen zo gebruikt. Ha!

De Veil Retouching Fluid heeft een superlichte serumachtige textuur. De meeste concealers zijn wat dikker of vaster omdat ze moeten dekken, maar deze van Hourglass slaagt erin om pigment te combineren met een lichte formule met onder meer hyaluronzuur, plantenwater- en pompelmoesextract.

Je kan de fluide over je hele gezicht aanbrengen: onder de ogen, rondom de neus, op de wangen of kin, ... eender waar je een oppepper kan gebruiken want de Retouching Fluid zorgt voor hydratatie en éclat. Het zou zelfs moeten werken bovenop andere make-up, óók poeder! Hourglass noemt dit een multitasking complexion enhancer en your concealer's new best friend: heb je wat licht en éclat nodig? Check. Een beetje extra dekking of de juiste no makeup makeup? Check. Heeft je make-up een touch-up nodig? Check.

Hourglass Veil Retouching Fluid
Foto: Hourglass Veil Retouching Fluid aangebracht onder de ogen

Ik vind het niet eenvoudig om te pinpointen wat de Veil Retouching Fluid nu juist doet. Het is in mijn ogen een extra product, dat je weliswaar multifunctioneel kan inzetten. En net daarom gebruik ik het wél als concealer. Ik ben namelijk niet zo van de touch-ups - mijn make-up moet het uithouden, punt.

Persoonlijk vind ik de dekking prima voor onder de ogen - de serumachtige textuur werkt daar trouwens perfect, want het droogt de broze huid onder mijn ogen niet verder uit. Uit de zes beschikbare kleuren ging ik voor Fair, de op een na lichtste kleur. Door de lichte formule en de blendbaarheid zijn de kleuren multitaskers en werken ze gemakkelijk zowel onder de ogen als op de rest van het gezicht.

Voor zo'n multitasker te zijn, is de inhoud echter extreem mager. 3,2 ml, dat is slechts de helft van de standaard inhoud van een concealer. Hoe mooi ook het resultaat en hoe fijn de formule, dit had toch echt wel beter gekund. Met andere woorden: ik zal deze Hourglass Veil Retouching Fluid met veel plezier gebruiken zolang ik hem heb, maar de kans dat ik hem opnieuw koop, is zo goed als onbestaande.

Hourglass Veil Translucent Setting Powder - 10,5 g voor $46,00
Hourglass Veil Retouching Fluid - 3,2 ml voor $34,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. Je make-up is echt wel super mooi! Merk je verschil tussen de Hourglass of Givenchy setting powder?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, toch wel. Die van Hourglass is net wat meer naturel 'glanzend' - Givenchy is eerder satijn-mat. Een subtiel verschil!

   Verwijderen
 2. Mijn persoonlijke voorkeur gaat denk ik eerder uit voor Givenchy.
  Ik heb het alleszins op mijn wishlist gezet ;) Zeker voor de zomer.
  Goede tip! Thanks! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, Givenchy is hier al vaak heraangekocht, dus echt een aanrader!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig