24 juli 2018

Nivea Sun Gezicht SPF 30 + 50

Nivea Sun Gezicht

Hoewel ik dol ben op mijn Tatcha Silken Pore Perfecting Sunscreen, kan of wil niet iedereen $65 spenderen aan een zonnebescherming-slash-primer. Ik beloofde volgens mij al eens een alternatief te laten zien en dat in de vorm van deze Nivea Sun Gezicht tubetjes!

Ik weet niet waarom, maar voor het gezicht gebruik ik graag een aparte zonnebescherming. Ik smeer mijn bodylotion ook niet op mijn gezicht, dus dat idee trek ik door naar mijn zonnecrèmes.

Waar ik veel belang aan hecht, is dat de zonnebescherming voor het gezicht een goede SPF heeft, maar dat het tegelijk mijn gezicht niet vettig maakt. Ik draag bovendien ook wel eens graag make-up, dus dan is een goede (matterende) basis meer dan welkom.

Nivea Sun Gezicht Shine Control is perfect voor dat laatste: je krijgt een allround SPF 30, maar de crème is vrijwel niet-vettig en heeft een matterend anti-shine effect. Deze vind ik zeer effectief voor onder make-up en neigt het meeste naar de Tatcha Silken Pore Perfecting Sunscreen voor een fractie van de prijs.

De volledige Nivea Sun Gezicht-lijn bevat licochalcone A, een natuurlijk extract van Chinese zoethoutwortel die werkt als een anti-oxidant en je huid beschermt tegen UV-stralen en vrije radicalen.

De Nivea Sun Gezicht Anti-age varianten bevatten bijkomend nog het co-enzym Q10, een huideigen molecule dat vrije radicalen neutraliseert en nieuwe cellen helpt aanmaken door de energieproductie in cellen te stimuleren. Hier kan je kiezen tussen een SPF 30 of een SPF 50 - ik testte de SPF 50 en vond deze ietsje vettiger dan de Shine Control SPF 30, maar al bij al was ook deze formule licht en niet plakkerig. Ik heb zelf een lichte voorkeur voor de Shine Control SPF 30, omdat deze echt fijn werkt onder de make-up!

Nivea Sun Gezicht Anti-age SPF 30 - 50 ml voor € 11,49
Nivea Sun Gezicht Anti-age SPF 50 - 50 ml voor € 13,49
Nivea Sun Gezicht Shine Control SPF 30 - 50 ml voor € 11,49

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

3 opmerkingen

  1. Ik gebruik de Shine Control al even met veel plezier. Wel met factor 50, die bestaat ook.

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig