28 november 2018

InstaLoves: november 2018


November... where to start? Het was een zeer drukke maar fantastische maand! Hoewel ik technisch gezien nog twee dagen tegoed heb, kon ik niet wachten om deze InstaLoves met jullie te delen. Zet je schrap voor een karrenvracht aan foto's!


Vorig jaar had ik de eerste editie van Vurige Vijvers gemist, dit jaar had ik tickets en gingen we op wandel rondom de Genkse Molenvijver. Voor zo'n evenementen zijn de koudere maanden natuurlijk ideaal: een beetje koud, donker en dan komen de lichtarmaturen eens zo mooi uit de verf. Op twee plekken waren er standjes met winterse hapjes, om de wandeling helemaal af te maken. Ik liet heel wat meer zien in deze vlog, dus klik zeker even door!


Wij hadden achteraf goesting in een warme chocolademelk, dus werd het een homemade exemplaar (gewoon chocolade laten smelten in een pannetje met warme melk) met marshmallows. The yum!Beautygewijs kwam dit duo aan het prille begin van de maand binnen. Het was al even geleden dat ik nog make-up van Max Factor gebruikte, maar ik moet toegeven dat de naam van deze foundation - Radiant Lift Long Lasting Radiance - mijn nieuwsgierigheid prikkelde. Een stralende, maar langhoudende foundation? Count me in! Ik deel snel mijn testervaring in een review, uiteraard.


Hola, Barcelona! Na een korte nacht vlogen we richting Barcelona om er ons 15-jarig jubileum te vieren. Dat jubileum leek ons de ideale gelegenheid om terug te gaan waar het allemaal echt begon. We boekten een fantastisch hotel aan een interessante prijs (sjans, want: laagseizoen) and let me tell you... The Serras is het beste hotel waar ik ooit heb verbleven. Ik ben al in een paar deftige hotels geweest, maar nergens heb ik me zó thuis en welkom gevoeld als daar. Het was er ongelofelijk proper, de badkamer was geweldig, er was aan alle details gedacht en het personeel was uiterst bekwaam.
Op onze eerste dag was het een beetje grijs en bewolkt en op een gegeven moment begon het zelfs hard te regenen, maar daar lieten we ons niet door tegenhouden. Uiteraard liepen we als rasechte foodies binnen bij de Boqueria aan de Ramblas -  yummmm - maar ik geef alle punten aan alle geweldige plekken waar we tapas hebben gegeten. In mijn Barcelona-vlog zie je alles in detail, ik heb ook telkens de naam en het adres erbij gezet. Ik apprecieerde vooral het feit dat mijn liefde voor artisjokken hier vollebak werd beantwoord. Also: die moelleux was de beste ooit. Blijkbaar werd er rijstmeel gebruikt, wat dit een superlicht maar tegelijk machtig dessert maakte.


Uiteraard gingen we voor een flinke portie cultuur, maar een trip naar Sephora stond minstens even hoog op mijn prioriteitenlijstje, haha! Een week eerder introduceerde Sephora Spanje er Charlotte Tilbury en daar was ik natuurlijk mee in mijn nopjes :D
Ik ben fan van Gaudí's werk. Alles voelt heel erg organisch aan en dat spreekt mij enorm aan. Ik boekte op voorhand de tickets voor Casa Battló, Casa Milà, Parc Güell en Sagrada Familia en dat was vooral erg handig wegens geen wachttijden. Casa Milà oftewel La Pedrera ken je waarschijnlijk wel omwille van het speciale dak, met de schoorstenen die op wachters lijken.


Casa Battló heeft eveneens die organische, met natuurelementen geïnspireerde look. De verschillende glaspartijen laten het licht doorheen het hele gebouw komen en de gekleurde ramen geven een extra lichtspel.De Sagrada Familia is een work in progress - al bijna 100 jaar! Tegen 2026 zou het af moeten zijn, ik ben zeer benieuwd! Hier kon je een gewoon ticket kopen, maar ook een ticket met toegang tot een van de torens. Zeker doen, je krijgt er een magnifiek zich over de stad mee! Zelfs zonder conditie een must, want tegenwoordig brengen ze je met een lift tot boven en mag je de trappen naar beneden nemen. 15 jaar geleden mocht je de toren nog zelf beklimmen en dat was een hele uitdaging.


Ook naar Parc Güell gaat het bergop. Tip: zoek zeker de roltrappen! Wij hadden dat pas achteraf door, nadat we 400.000 treden hadden beklommen. Onnodig te zeggen dat we uitgeput waren, haha!We waren overduidelijk hardleers, want ook op de Montjuïc trainden we onze beenspieren, haha. Ergens in het midden sprongen we op de Telefèric, een kabelbaan die je nog een beetje hoger brengt. Je kan ook alles te voet doen, maar onze tijdstabel liet dat niet toe. Een unieke ervaring, wel een beetje eng door het zicht en het wiebelende gevoel, dus misschien niet voor iedereen weggelegd.


Normaal gezien is er ook een Telefèric richting de lager gelegen haven, maar die hebben we nooit gevonden, dus werd het een lange wandeling richting hotel. Genoeg beweging om ons voor te bereiden voor het heerlijke driegangendiner van die avond, haha! Gelukkig moesten we daarna niet ver wandelen: de hotelkamer uit, lift naar beneden en we waren al bij het restaurant.


Onze laatste dag gingen we lunchen bij El Nacional, in een zijstraatje van de Ramblas. Een hele leuke locatie, met vooral erg coole toiletten! Voor wie nog een touch-up nodig had, was er zelf een heuse beauty bar voorzien met krukjes en verlichte spiegels!


Een dag later was het al heel wat minder glamoureus: aanschuiven bij de DIV! Omdat mijn occasie wagen werd geïmporteerd, was het niet mogelijk om hem online in te schrijven en mocht ik mij zelf aanmelden bij de DIV in Alken. Iets voor openingsuur (half negen!) stonden er zo'n 15 mensen voor mij (een deel stond achter het hoekje, dus de foto is gezichtsbedrog, hahahaha). Al bij al ging het nog vrij vlot en stond ik een dik uur later terug buiten.

Inmiddels sjees ik alweer een tweetal weken rond in mijn new to me-mobiel en ben ik supergelukkig! Dit klinkt misschien vrij stereotiep (de verkoper moest er alleszins mee lachen toen ik om deze optie vroeg), maar zetelverwarming is toch echt wel de beste uitvinding ooit :D


Terwijl wij in Barcelona zaten, kwamen de bestie en haar hubby af voor hun catsitting duties. Bij thuiskomst vond ik dit doosje goodness in de koelkast: heerlijke truffels van Charbonnel & Walker! Geen zorgen, ik had ook een cadeautje mee, mijn bestie kreeg dezelfde unicorn kitty sokken als ik voor mezelf had gekocht. Mijn Barcelona haul kan je trouwens hier terugkijken!
Netflix is liiiife en ik deel via mijn InstaStories graag waar ik op dat moment naar kijk. De miniserie Bodyguard was een voltreffer: in het begin had ik even Game of Thrones flashbacks, maar die verdwenen snel eens ik in het verhaal zat.

Daarna stapte ik op aanraden van een vriendin over naar Sabrina. "In mijnen tijd" was Sabrina The Teenage Witch een schattige komische tienerserie, maar de versie van 2018 is wat donkerder en volwassener. Het verhaal blijft in se wel hetzelfde: tienerheks Sabrina groeide op bij haar twee tantes en moet zich nu door haar (heksen)adolescentie zien te slaan. Sabrina anno 2018 luistert echter amper naar goede raad en denkt altijd dat ze het beter weet - met het nodige drama tot gevolg.

Heel wat minder drama, maar daarom niet minder heerlijk: Netflix kerstfilms! Volgens mij heb ik er al drie gezien en nope, ik krijg er maar niet genoeg van! Als je in de zoekfunctie 'Christmas' typt, krijg je alle films netjes onder elkaar te zien. Bingewatchen maar! :D


Mocht je je afvragen welke kop koffie de mijne is, het is die met de lipstick :D


Sinterklaas is in het land, mensen. De supermarkten staan vol met sintsnoep en ik kan niet weerstaan! Ik ben dol op Etna sweets, van die witte guimauves bedekt met chocolade. Ik kocht er in de vorm van Sinterklaas, maar ook een puntzak vol mini's... en dan maar raden wat het eigenlijk was :D Bij deze zijn jullie geïnformeerd, het zijn bananen!


Voor de verjaardag van mijn mama gingen we eten bij L'Avenida: terug tapas (yum!) maar dan op een rollende band. Tip: stort je niet vol overgave op de koude voorgerechtjes, want dan kan je niet meer als the good stuff (lees: warme voorgerechtjes, hoofdgerechten en lekkere dessertjes) er aan komt.


Ze is lief en al, maar soms zaagt ze ook wel. Om twee seconden later weer de vermoorde onschuld uit te hangen :D
Luuuussshhh! En vooral: de kerstcollectie van Lush! De beste collectie van het jaar, eentje waar ik met veel plezier in los ga. Niet enkel voor mezelf trouwens, er zijn twee nichtjes die mijn Lush-verslaving weten te appreciëren, haha. Leuk: op de ontdekkingsavond mocht ik zelf een bath bomb maken - niet slecht uitgedraaid, al zeg ik het zelf!


Humor is belangrijk en met jezelf lachen moet zeker kunnen. Ik voelde me verbonden met deze versie van Mona Lisa :DDD


En als bij wonder kwamen een dag later deze oogmaskers van Talika binnen. Interssant is dat je ze drie keer kan hergebruiken, benieuwd!


Het jaarlijkse bezoek aan de dierenarts... als bij wonder kregen we Tigra zonder al te veel problemen in de draagmand. Zijzelf was daar, zoals je kan zien, minder over te spreken :D Maar ze is gezond en wel, haar vaccinatie is vernieuwd en we kunnen weer een jaartje verder. Ze kreeg naderhand extra snoepjes en intussen zijn we weer beste vriendjes.


Een shout out voor de geweldige customer service van Monica Vinader. Bijna twee jaar geleden kocht ik mijn armbanden online. De eerste twee jaar heb je garantie en mag je ze gratis laten opblinken en herstellen. Ook nadien kan het, maar dan moet je ervoor betalen. Maar nu komt het: twee maanden voor mijn garantie afliep, kreeg ik ineens een mail van Monica Vinader om mij eraan te herinneren dat de garantie zou aflopen en te melden dat ik nu nog tijd had om ze gratis te laten herstellen! Hoe goed is dat! Ik moest ze wel zelf opsturen, maar ik werd netjes op de hoogte gehouden van de stand van zaken en twee weken later had ik terug.


50 shades of grey, de BeautyLoves versie :D What can I say, grijs is mijn neutrale kleur, ik draag dat liever dan zwart of bruin, dus heb ik veel grijze kledingstukken en vooral loungewear. Kamerjas, pyjamabroek en fluffy slippers, allemaal grijs!


Allebei geen goesting om te koken? Wel zin in sushi? Oké, dan bestellen we een 'bootje'. Duidelijk ons eetvermogen overschat, maar leftover sushi maakt wel een geweldig next day lunch!


Ik sluit af met een kortingscode, want wie houdt er nu niet van beautyshoppen met korting? Enjoy!

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Prachtige foto's van Barcelona met de mooie oude gebouwen 👌
  Fijn verslag van wat jullie zoal allemaal de afgelopen tijd hadden gedaan...
  De gerechten zien er heerlijk uit.
  Ook de sushi.

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. November zag er weer goed gevuld uit! Weer veel mooie onvergetelijke momenten. Ik heb een vroeger eens oogpatches van Talika gebruikt, geen herbruikbare, maar ik vond ze toen geweldig! Of mijn mening nog zo is, weet ik niet meer. Intussen heb ik er weer veel andere gebruikt :) Leuk dat je de naam van het hotel vermeld. Is soms moeilijk om een goed hotel te vinden (vind ik). Wat fijn om in de herfst nog te mogen vertoeven op warmere plekjes. Mmmmmmm Lush geuren, wel niet goedkoop. Toch hebben we voor Peter zijn petekindje enkele bruisballen gekocht. Ze is daar dol op, maar ik eigenlijk ook! ;) Loungewear, pyjama's, … grijs combineer ik vaak met donkerblauw. Voor mij ook geen zwart aub. En al helemaal niet in kleding! Zwart is veel te hard voor mij en maakt me heel bleek. Alhoewel ik toch kortelings zwart zal moeten dragen tijdens de uitvaartdienst van mijn papa :;( (u).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik laat jullie zeker wat weten over die Talika patches, ik wil eens zien hoe ze werken tegen de derde keer.

   Nee, Lush is niet goedkoop, maar het productieproces is best intensief, dat heb ik nu zelf gemerkt met die bruisbal te maken (en dan te denken dat zij dat maal zoveel moeten doen). En het is voor mij ook vooral een verwennerij, ik neem namelijk eerder een douche dan een bad, dus als ik dan een bad neem, mag er een Lush bruisbal in :D

   Je hebt al eens verteld dat je papa ziek is, ik kan zo weinig zeggen, maar ik denk aan jullie. Sterkte.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig