7 december 2018

Lush Naked goodies: Sleepy & Buck's Fizz

Lush Naked goodies

Met het risico verkeerd begrepen te worden - haha - review ik vandaag enkele van de Lush Naked goodies. Uiteraard waren er al heel wat producten bij Lush te vinden zonder verpakking, maar een tijdje geleden hebben ze de hele 'naked' beweging een tandje hoger gebracht.

Toevallig kon ik twee Naked varianten testen van producten waar ik zelf al dol op was: een douchegel en een body conditioner.

De Lush douchegels moet ik je (hopelijk) niet meer voorstellen! Twee van mijn favorieten zijn Twilight en Rose Jam, die ik vorig jaar nog kocht tijdens de kerstperiode.  Sowieso zitten de Lush douchegels al in een gerecycleerde verpakking, maar voor Lush kon het nog beter. Met de naked alternatieven bieden ze een 'puur' product aan, met minder water maar met hoogwaardige ingrediënten, vermijden ze de kostprijs van verpakkingen en kunnen ze dit geld steken in (de opleiding van) hun personeel.

In de Lush-winkel in Antwerpen wisten ze me trouwens te vertellen dat de Naked douchegels zeker niet hetzelfde zijn als een stuk zeep. Uiterlijk lijken ze dan wel op een blok zeep, maar ze zijn gemaakt van voornamelijk dezelfde ingrediënten als de liquide douchegels. Twee extra ingrediënten zorgen er voor dat de Lush Naked douchegels solide worden, bacteriegroei tegengaan en zelfconserverend zijn.

Van zodra je de Naked douchegel begint te gebruiken, merk je dat dit inderdaad geen ordinair stuk zeep is. De textuur is zachter en er komt ook heel wat meer schuim van af, zeker als je een shower puff gebruikt. Nadien spoel je de Naked douchegel af en moet je hem op een droge plek stockeren. Dat is wat mij betreft het enige nadeel: het is niet zo evident om deze douchegel zomaar ergens te laten liggen. Je zoekt best op voorhand een handig doosje dat je herbestemt tot Naked Showergel houder zodat je zonder al te veel nadenken kan douchen. Eventueel kan je de Naked Showergel zelfs in stukken doen, zodat het gemakkelijker hanteerbaar is.

Speciaal voor de kerstcollectie - en dus limited edition, boehoe! - is er deze Sleepy Naked Showergel, naar de gelijknamige bodylotion. Oorspronkelijk was de Sleepy bodylotion trouwens ook limited edition, maar op algemeen verzoek werd 'ie deel van de vaste collectie. Voor mij mag de douchegel hetzelfde pad bewandelen, want de Sleepy familie heeft de heerlijke, rustgevende lavendelgeur gemeen. Andere ingrediënten zijn haverextract, ylang ylang, tonka absolue, cacaoboter en benzoëhars. In het kort: een selectie aan ingrediënten die je lijf en geest ontspannen, je huid verzorgen en heerlijk ruiken. Een zeer fijne douchegel, die trouwens ook in een flesje te koop is.

Lush Naked goodies

Andere grote favoriet: de body conditioners! Uit het vaste assortiment kies ik zonder nadenken voor de heerlijke Ro's Argan Body Conditioner, maar ook deze limited edition Yummy Mummy was een schot in de roos.

Body conditioners zijn de overtreffende trap van body lotions en body butters. Het is het meest hydraterende en verzorgende product dat ik post-douche op mijn huid kan smeren, met dat verschil dat je een body conditioner eigenlijk nog onder de douche gebruikt, op een propere, maar natte huid. Je masseert de body conditioner in, laat het even inwerken, spoelt het af, stapt uit de douche en dept je huid dan droog met een handdoek. Groot pluspunt: geen noodzaak meer om te smeren, want je huid is supergevoed! Het is een extra handigheidje in de winter, wanneer het koud is, je moe bent en gewoon zo snel mogelijk in je kleren (of in mijn geval: pyjama) wilt schieten. Het is bovendien extra lief voor droge plekjes zoals knieën, ellebogen en enkels.

Ook van de body conditioners zijn er dus Naked varianten, zoals deze knaloranje Buck's Fizz Naked Body Conditioner. Net als de Sleepy Naked Showergel overigens een limited edition voor de kerstcollectie. Buck's Fizz is helemaal happy happy joy joy: oppeppend, fruitig en verfrissend! Dat betekent de geur van grapefruit, sinaasappel en limoen, met de verzorgende zachtheid van drie soorten boter (cacao-, karité- en murumuruboter) en verschillende oliën (amandel-, kokos-, limoen-, meloen-, cognac- en jojobaolie).

De Naked Body Conditioner neem je eveneens mee onder de douche. Ik merk wel dat deze Buck's Fizz zeer snel smelt, dus het is niet altijd even gemakkelijk om dit blok in de hand te houden. Ik wist ook niet goed hoeveel hiervan te gebruiken - met als gevolg dat ik de eerste keer vol oranje body conditioner hing en mijn huid zeer vettig en wasachtig aanvoelde - en ik mezelf uiteindelijk opnieuw moest wassen. Het is gemakkelijker om de Naked Body Conditioner in de handen te houden, er met wat warm water een beetje van af te laten smelten en dat dan op je huid te smeren, in plaats van rechtstreeks met de Naked Body Conditioner over de huid te gaan. Also, een waarschuwing voor álle body conditioners, al dan niet Naked: ze zijn zodanig rijk en vettig, dat je bad of douche gigantisch glad wordt. Even opletten, dus.

Ik ben eerder fan van de Naked Showergels dan van de Naked Body Conditioners - Buck's Fizz is een beetje fussy - maar ik apprecieer de inventieve manier waarop Lush ecofriendly beauty ontwikkelt en helemaal voor de goede zaak gaat. Ik denk niet dat ik vooralsnog afscheid neem van mijn liquide Twilight of Rose Jam douchegels, maar ik zal ze naast de Sleepy Naked Showergel blijven gebruiken.

Lush Sleepy Naked Showergel - € 14,95
Lush Buck's Fizz Naked Body Conditioner - € 15,50
Limited edition bij Lush

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. Ik vind lush een heel mooi merk , maar ik vind het heel moeilijk om iets te kiezen want de winkel is zodanig geparfumeerd dat mijn neus lamligt vanaf ik binnenstap ☹️.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik ruik de winkel meestal al van ver, vanop straat. Dus kan me voorstellen dat je in de winkel een beetje zot wordt als je een gevoelige neus hebt. Ik probeer meestal gericht naar producten te gaan en die individueel te ruiken.

   Verwijderen
 2. Ik moet binnenkort weer echt een keer naar de lush toe! Te lang niet geweest..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wil zo graag eens de sleepy producten uitproberen, ik vind de geur zo fantastisch. De body conditioner lijkt me ook fijn. Ik heb zelf een andere geur naked body conditioner en ik vind die juist handiger dan de naked shower gel die ik hem. Maar het is en blijft wel een beetje een gedoetje met de naked producten. Gezien de positieve invloed op het milieu vind ik het ze wel waard.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was al dol op de Sleepy body lotion, dus ik was wel erg blij met de douchegel.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig