10 februari 2019

InstaLoves: januari 2019


Januari begon met - opnieuw - een eetfestijn. Nieuwjaar met de familie gaat traditioneel door bij Yip's Place en dan kiest iedereen zijn eigen gerecht.


Ik ging voor een soepje en een Koreaanse ovenschotel met zeevruchten - beiden absoluut goedgekeurd!


Voor velen staat januari gelijk aan goede voornemens, maar ik doe daar niet aan mee. Ik denk dat het belangrijker is om je doelen te stellen, los van het hele "new year, new me"-gedoe, maar ik kan begrijpen dat het een goed begin is. Maar om een of andere manier zat ik in januari toch bij Le Pain Quotidien met een Detox Juice, hahaha!



En dat onopzettelijk detoxen ging verder toen we bij mijn vriendin langsgingen. Ze had enkele 'gezonde' dessertjes voorzien, de ene al wat geslaagder dan de andere. Zo viel de Weight Watchers marmercake voor iedereen tegen en waren de havermoutwafeltjes van Sandra Bekkari nogal flauw maar op zich eetbaar. Niet gemakkelijk!


We keken weer heel wat series! Bad Blood vind je op Netflix en is een blijkbaar waargebeurd misdaaddrama, gebaseerd op een Italiaanse maffiafamilie in Montreal. Een beetje stoer, een beetje drama en uiteraard ook met het nodige bloedvergieten. Als kijker voel je dat het op een gegeven moment mis begint te lopen, maar die realiteit dringt maar mondjesmaat binnen bij de personages.


My Brilliant Friend werd dan weer op Canvas uitgezonden en is de verfilming van het gelijknamige boek. Het vertelt het verhaal van twee meisjes, Elena en Lila, die opgroeien in een volkswijk nabij Napels in de jaren '50. De meisjes leren elkaar kennen op school, waar Lila opvalt door haar durf en genialiteit en Elena die gezonde rivaliteit nodig heeft om beter te doen. Langzaamaan zoeken de meisjes toenadering en groeit er een intense vriendschap, in een periode en een milieu waar het niet evident is om (als vrouw) verder te studeren.


Een Netflix-film die ik kon appreciëren (en dat gebeurt niet zo heel vaak): Last Laugh! Geheel in thema met een taartje, as you do, haha. Last Laugh geeft twee gepensioneerde mannen een nieuwe kans om het te maken in de entertainment business, maar dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot.


Maar liefst drie seizoenen van Lucifer hebben we gebingewatched! Lucifer is - jawel - de duivel, die het een beetje beu is dat hij in de hel moet zitten, dus komt hij naar de aarde om de menselijke soort beter te leren kennen. De duivel blijkt een dandy te zijn met goede kledingsmaak, een Brits accent, baat een nachtclub uit en geraakt een beetje van slag door rechercheur Chloe Decker. De acteerprestaties en verhaallijnen zijn niet altijd van niveau, maar het is wel entertainend :-)


 Mijn soldenshoplog! Donum in Hasselt deed uitverkoop (en is intussen permanent gesloten) dus dat was het moment om enkele geurkaarsen in te slaan. Mijn favoriete tank tops van WE waren ook in sale (wel enkel de roze tops) en aangezien ik deze zowat dagelijks draag, was dat een zinvolle aankoop. En tot slot kon ik uiteraard niet weerstaan aan dit paar enkellaarsjes! Het is een gemakkelijke manier om de luipaardtrend in mijn kleerkast te incorporeren en ik denk dat ik de trend op deze manier lang kan doordragen, zonder dat ik hem beu word.


En ziehier, de luipaard-slash-teddybeer, op weg naar een vergadering!



We trokken opnieuw naar Gent en gingen eten bij Mémé Gusta - het stoofvlees is er een absolute aanrader en ook de alcoholvrije cocktails kon mij bekoren.


Na zes jaar was het tijd voor een nieuwe kruimeldief en Tigra liet meteen haar goedkeuring blijken, haha. Grappig hoe ze onmiddellijk weet dat er een kartonnen doos staat en die dan ook maar meteen inpalmt.




Heel wat nieuwe aanwinsten in mijn skincareroutine! Van de Vichy Liftactiv crème staat er al een review online, van al de rest zou dat nog snel moeten komen. Exuviance bijvoorbeeld is een merk dat ik op social media zag voorbijkomen, maar nu dus ook in België te koop is. En Dr. Hauschka is een oude bekende, maar er zijn enkele nieuwigheden die ik onlangs kreeg toegestuurd dus die zitten op dit eigenste moment in de test.


Aaah, de 'one swipe' oogschaduwpaletjes... het is iets dat om de zoveel tijd wordt gelanceerd, maar waarvan ik niet kan geloven dat het kan werken, alleszins niet bij de gemiddelde Westerse oogvorm. Het is ongelofelijk hoe hardnekkig merken soms aanhouden aan dit soort gimmicky beauty, alsof we te lui zijn om onze oogschaduw uit te blenden.


Mijn nieuwe weekendliefde: banaan-speltpannenkoekjes met een beetje fruit en agavesiroop!


Ugh, sneeuw. Laten we zeggen dat ik geen liefhebber ben, lol. Mooi om naar te kijken als je lekker warm in de living kan zitten met een warme chocomelk of om een winterse wandeling kan maken. Maar in de dagelijkse sleur en met het Belgische woon-werkverkeer is alleen maar problematisch.


Voordeel van het koude weer: lekker warme truien! Dit is een van mijn favorieten, een wollen trui met grote kraag van Maje - het was dan ook nog eens een outletkoopje, dus me happy!



Nieuw (bestaand) adresje ontdekt in Hasselt: Shaam in de Manteliusstraat. Van de buitenkant ziet het er uit als een standaard kebapzaak, maar de Libanese gerechtjes zijn absoluut de moeite om te ontdekken.


Samen met Tigra in de zetel TV kijken, dat ziet er ongeveer zo uit. De helft van de zetel is voor mij, de andere helft van de zetel is voor haar.


Mijn papa was jarig dus gingen we nog maar eens uit eten bij de Griek. Dessertjes zijn er altijd de moeite!


Ik geloof niet in de voorspellende kant van horoscopen, maar ik vind het altijd interessant om de zogenaamde karaktereigenschappen af te tikken. Ik ben een rasechte steenbok, maar ik vind het jammer dat we altijd worden afgeschilderd als de meest serieuze, saaie mensen. Jaja, we zijn betrouwbaar, maar we zijn ook gewoon erg tof :D


Op een winterse dinsdagavond gingen we langs het stadhuis voor wat administratie en hadden we meteen een excuus om pizza te eten bij Buon'Eatalia. Ik ging voor de Quattro Stagione en ik apprecieerde de hoeveelheid artisjokken. Zo vaak liggen er letterlijk vier artisjokblaadjes op de pizza en dat is echt wel niet genoeg. Gimme more!


Een geslaagde make-uplook! De oogschaduw is Urban Decay Naked Basics en Midnight Cowboy, de lipstick is Anastasia Beverly Hills in Crush. En alweer een lekker warme kasjmieren trui met zero transfer van mijn foundation want Estée Lauder Double Wear <3 p="">



Een 39e verjaardag in stijl, zo zien we het graag! Cocktails en bites om te beginnen en dan een burger naar keuze. En oh my, die zoete aardappelfrietjes met parmezaan zijn héér-lijk!


Saturday date night met de hubby! We gingen naar Maker van Henk Rijckaert en dat stond garant voor een avondje lachen. Er zit een stukje in over hoe vrouwen beter zijn dan mannen (ja, Henk, what else is new?), maar hoe hij het brengt en de achterdocht van de vrouwen in de zaal vertolkt... hilarisch!


Zon, zon, eindelijk zon! Oké, het was van korte duur, maar toch werd ik er instant vrolijk van. Meer van dat!


Zon op zondag, auto naar de carwash. De self-carwash weliswaar, dus je moet effectief zelf je auto wassen, haha. Om je een idee te geven: dat zijn vier kotjes naast elkaar, je parkeert je auto in een ervan en koopt muntjes die je in een machine doet en waarmee dan water, schuim, was enzovoort kan kopen. Ben je klaar, dan verkas je naar de zijkant om je auto te drogen. Voor wie het concept niet kent, hangt er een bordje om alle stappen toe te lichten, maar het wijst zichzelf wel enigszins uit. Vooral de schuimlans vind ik superhandig, gaat zoveel sneller dan thuis!


Interessante lancering deze week: B.A.E. by Hema, dat verrassend genoeg erg gelijkaardig bleek te zijn aan Glossier. De grens tussen inspiratie en schaamteloze kopie is voor bepaalde producten wel érg flou, zo zijn deze vloeibare blush en de lichte foundation bijna een een-op-een kopie. Ook de Instagram-account esteelaundry pikte de lancering op, dus ik ben benieuwd of er vanuit Glossier nog juridische stappen zullen volgen...


Vandaag wordt het een luie zondag - Tigra is alvast aan haar namiddagdutje begonnen :D Fijne zondag!

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

  1. Die pannekoekjes zien er heerlijk uit! Heb je ze zelf gemaakt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze zijn gekocht! Banaan-speltpannenkoekjes van AH, lekker en gewoon even opwarmen in de oven.

      Verwijderen
  2. Wat een superleuke foto's alweer, met heel wat lekkers!!!
    En ik ben dol op je luipaard laarsjes <3

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Merci, Petra! De luipaardlaarsjes heb ik echt al vaak gedragen, past verrassend goed bij veel outfits :D

      Verwijderen
  3. Januari zag er weer helemaal gezellig uit met lekker veel eten en drankjes :-D Naar Exuviance ben ik best nieuwsgierig. Ik heb er al veel goeds van gelezen. Nu benieuwd wat jij ervan vindt. Maar met jouw tophuidje wordt het alsmaar moeilijker denk ik om echt verschil te zien! Het enige wat ik van Dr. Hauschka heb geprobeerd is een mini handcrème. De verpakking is maar gewoontjes, maar toch wil ik weten of het echt werkt. En zoals altijd 'prachtig' je make-up! <3

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb nog een leuke verrassing van Exuviance in petto, dus houd zeker de blog/Instagram in de gaten! :D

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig