26 maart 2019

NARS Skin Deep palette

NARS Skin Deep palette

Had ik echt nóg een neutraal oogschaduwpalet nodig? Waarschijnlijk niet, maar zoals met meer beautyproducten was het ook met dit NARS Skin Deep palette een gevalletje coup de foudre - liefde op het eerste gezicht. Bovendien kan je de neutrale toppers uit mijn collectie niet langer kopen: het originele Urban Decay Naked palet werd uit assortiment gehaald en het Charlotte Tilbury Instant Eye Palette was limited edition (en uitverkocht).

Taking one for the team (lees: jullie, mijn lieve bloglezers), heet dan dan. Ik sjeesde naar de webshop van Parfuma en smeet het Skin Deep palette zo snel als ik kon in mijn virtuele winkelmandje. Mocht je het daar niet meer vinden, is er blijkbaar - geen idee sinds wanneer! - ook een Belgische NARS Cosmetics webshop - holé!

NARS Skin Deep palette

NARS Skin Deep palette

Het slechte nieuws: ook dit NARS Skin Deep palette is limited edition. Geen idee waarom, want werkelijk ie-de-reen heeft nood aan een goed, neutraal oogschaduwpalet. Ik weet dat rode en warme oogschaduw heel wat furore maakt tegenwoordig, maar ik heb niet altijd zin en tijd om mij aan een dramatische, warme ooglook te wagen. Just let me be basic.

NARS Skin Deep is een zeer compact en tegelijk zeer compleet palet. Het is niet veel groter dan mijn hand, voelt heel erg stevig en robuust aan en is verpakt in het typische NARS-rubber. Persoonlijk lever ik telkens een kleine strijd om het palet open te krijgen (visueel bewijs in deze vlog, haha), maar waarschijnlijk heb ik de magische truc nog niet gevonden. Wie mij de ultieme tip kan leveren, graag delen in de comments!

Binnenin vind je een grote spiegel en 12 kleuren oogschaduw, de helft met een matte finish, de helft met een glanzende finish. De vier matte 'nude' kleuren zitten in grotere pan, omdat je die kleuren veel vaker gebruikt - geniaal! Volgens mij voelt iedereen zich comfortabel met het NARS Skin Deep palet: de tinten zijn toegankelijk en lenen zich tot een hele variëteit aan looks, van supernude tot smeulend smokey.

NARS Skin Deep palette

NARS Skin Deep palette

NARS Skin Deep palette

De kleuren in het NARS Skin Deep palette hebben wel degelijk elk een naam, maar die staat niet in het palet gedrukt. Je vindt ze wel terug op de achterzijde van het palet en op het kartonnen doosje.

De eerste rij bevat vier matte nude kleuren. Dit zijn tinten die je in principe meer of vaker gebruikt, vandaar de keuze voor een grotere pan van 3,5 gram elk. Taunt is mat roomgeel en is wat geler dan mijn eigen huidskleur. Met de andere kleuren erover geblend, valt de gele ondertoon minder op.  Het is een perfecte basiskleur om de andere kleuren op voort te bouwen. Sophia is een mat rijk koelbruin en voelt wat contradictorisch. Het is koeler dan de bruine kleur ernaast, maar tegelijk bevat het toch een zekere rijkheid die ik niet zomaar warm wil noemen. Whipped is namelijk wél mat en warmbruin, terwijl Undressed een matte koele taupe is. Elk van deze drie bruine kleuren zou ik kunnen gebruiken als transitiekleur en/of om mijn arcadeboog meer schaduw te geven.

De tweede rij bevat twee matte en twee glanzende kleuren. Deze kleinere pannetjes bevatten elk 1,4 gram. Bali is een matte grijzige taupe en is donkerder dan Undressed. Voor mij wordt Bali een kleurtje om de arcadeboog uit te diepen of om het accent te leggen op de buitenste ooghoek. Icon is een glanzend roségoud en Basic Instinct een glanzend ijsroze. Deze twee kleuren kan je op zichzelf dragen of mengen en ik leg ze graag op het bewegend ooglid met een platte oogschaduwkwast voor die sprankelende pop of colour. Coconut Grove is mat diepbruin en fungeert als donkerste oogschaduw als accentkleur of als eyeliner. Persoonlijk vind ik dit type diepbruin ideaal en hoeft een palet niet noodzakelijk zwarte oogschaduw te bevatten - dit is diep en donker, maar toch wat zachter dan zwart.

De derde rij bevat vier glanzende kleuren, alweer met de kleinere pannetjes van 1,4 gram. Centerfold is glanzend grijsbeige en heeft een hele koele component. De twee kleuren ernaast zijn warmer, maar spelen nochtans goed samen met de koelere kleuren uit het palet: Calendar Girl is glanzend goudbruin en Faster Pussycat is metallic koper. De laatste in het rijtje is Unbuttoned, een glanzend diepbruin met een hintje meer warmte dan Coconut Grove.

NARS Skin Deep palette

NARS Skin Deep palette

NARS Skin Deep palette

Ik ging voor een first impressions make-up look in deze video zodat je zelf kan zien hoe gemakkelijk en mooi de oogschaduw aanbrengt. De conclusie is dat ik geen enkel foutje kan ontdekken in dit NARS Skin Deep palette: alle kleuren hebben de juiste consistentie in de functie die ze is toebedeeld. De nude kleuren uit de eerste rij zijn mat maar blenden goed uit om een basis te leggen; de glanzende kleuren zijn boterig en liggen homogeen op het ooglid en de donkere kleuren zijn zeer goed gepigmenteerd. Mocht het geen limited edition palet zijn, zou ik dit als een absolute basic musthave durven categoriseren voor zowel beginners als de meer doorwinterde beautyliefhebbers. Als je je make-upcollectie wilt upgraden is dit een one-stop-shop: alles wat je nodig hebt, zit in het NARS Skin Deep palette. Zoals ik al zei: taking one for the team, met veel plezier en graag gedaan :-)

NARS Skin Deep palette - € 55,00 via Parfuma.com

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

12 opmerkingen

 1. Wauw echt een heel erg mooi palette! x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super mooie kleurtjes,hier hou ik van! En de prijs valt nog best mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was ook meteen verkocht, blij dat ik hem direct gekocht heb. Prijsgewijs zeker wel een meevaller, NARS is iets toegankelijker op dat vlak dan pakweg Tom Ford.

   Verwijderen
 3. Oh dit is echt een heel mooi palette! En de kleurtjes staan je erg goed. Toch jammer dat de mooiste paletten vaak limited edition zijn :-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik vind het dan zo jammer dat ik nooit meer een tweede zal kunnen kopen, maar gebruik ze toch omdat ik het zonde vind om ze te laten liggen.

   Verwijderen
 4. Prachtige look had je gemaakt met de mooie natural teinten van deze palette ;-)

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig