20 mei 2019

Garnier Bio skincare

Garnier Bio skincare

Hallo, bio! Natuurlijke skincare krijgt tegenwoordig heel wat aandacht en dan is het niet zo gek dat dit ook een weerslag heeft bij grotere merken. Trendgevoelig? Misschien wel. Maar eveneens mooi dat betaalbare en bereikbare skincare de biovorm aanneemt!

Garnier Bio, dat is een assortiment van 11 producten die voldoen aan de vereisten van het biologisch Ecocert Greenlife certificaat. Met de lijn wil Garnier tegemoetkomen aan de vraag van consumenten om meer te weten over de ingrediënten die worden gebruikt en het milieueffect van deze producten. Dat wil zeggen dat de hoofdingrediënten afkomstig zijn van duurzame bronnen, biologisch verbouwd en zo mogelijk ook fair trade. Ook de verpakkingen zijn zo veel als mogelijk gerecycleerd , dan wel recycleerbaar.

Garnier Bio skincare

Garnier Bio skincare

Ik kreeg een mooie selectie binnen en begon mijn testing - zoals steeds bij skincare! - bij de reinigers. De Garnier Bio Detox Reinigingsgel bevat essentiële olie van citroengras - biologisch gekweekt in Sri Lanka - en heeft zuiverende eigenschappen die de reiniger vooral geschikt maken voor een normale tot gemengde huid. Toch blijkt deze reinigingsgel vrij zacht: de lichte, jelly textuur werkt samen met een beetje water zachtjes in op de huid, zonder al te overdreven te schuimen.

De Detox Reinigingsgel zit in een ranke pompflacon en is wat mij betreft zeer zuinig te noemen: na bijna twee maanden elke ochtend twee pompjes te hebben gebruikt, blijft er nog 2/3e van de inhoud over. Deze reiniger werkt prima, reinigt mijn huid op een fijne, zachte manier en heeft een frisse citrusgeur die mijn slaapkop een ochtendlijke wake-upcall geeft.

Om de huid niet enkel te reinigen maar tegelijk te exfoliëren, kan je de Detox Reinigingsgel combineren met de Garnier Bio Konjacspons. Deze spons is volledig plantaardig en bestaat eigenlijk uit de wortelvezels van de konjacplant. Droog uit de verpakking is de konjacspons hard, maar na drie minuutjes in warm water is 'ie helemaal zacht en klaar voor gebruik. Cirkelvormige bewegingen zorgen ervoor dat de vezels hun werk doen en dode huidcellen verwijderen, nadien knijp je de spons weer uit en laat je hem al hangend drogen. Het is een zachte, efficiënte manier om je huid te exfoliëren, zonder extra veel toeters en bellen, die je naar hartelust kan gebruiken.

Garnier Bio skincare

Deze Garnier Bio-lijn bevat ook een Perfectionerende Toner met essentiële olie van tijm en die laatste wordt dan weer biologisch geteeld in Frankrijk. Tijm staat bekend om zijn zuiverende en bacteriewerende eigenschappen en daarom is deze toner ook specifiek gericht op een gemengde tot vette huid. Een beetje van deze toner op een wattenschijfje zorgt eerst voor een intense frisheid om daarna de huid te matteren en de poriën te vernauwen - die intense frisheid vertaalt zich ook in een fris-kruidige geur (van natuurlijke oorsprong).

Ik denk dat de Perfectionerende Toner ietsje te straf is voor de normale en zeker de drogere en gevoelige huidjes, want het de formule is zuiverend, egaliserend en matterend. Ik voel mijn huid een beetje opspannen en samentrekken, dus ik zou deze niet zonder meer tweemaal daags gebruiken en zeker opvolgen met een goed serum en dagcrème, kwestie van de huid niet te veel van slag te brengen.

Garnier Bio skincare

Eentje die het zonder meer goed doet voor élk huidtype: de Garnier Bio Argan SOS Balsem. Dit tubetje goodness kalmeert en voedt droge plekjes op gezicht en lichaam - denk: wangen, handen, ellebogen, knieën en werkelijk elk stukje droge, jeukerige huid.

Wondermiddel hiertoe is fair trade arganolie, gekend voor z'n hoge concentratie vetzuren en voedende kenmerken en deze wordt in de SOS Balsem geflankeerd door karitéboter en vitamine E.  Op het doosje staan trouwens alle ingrediënten in verstaanbare taal toegelicht - zeer handig!

Met mijn gemengde huid smeer ik de SOS Balsem niet meteen op mijn gezicht, maar is het een wondermiddeltje voor mijn droge handen. Ik houd ook van de geur: heerlijk aromatisch, een beetje oriëntaals houtachtig, maar met een frissere bloemengeur in de aanzet. De crème is rijk, maar niet te vettig en na een korte massage trekt 'ie goed in, reden waarom ik deze compacte tube naar mijn nachttafeltje heb gepromoveerd.

Garnier Bio skincare

Garnier Bio skincare
Garnier Bio Lavendel Gezichtsolie - Garnier Bio Argan SOS Balsem

Ook lavendel - biologisch gekweekt in Frankrijk - maakt zijn opwachting in de Garnier Bio-lijn. Essentiële olie van lavendel is niet enkel geurgewijs ontspannend, maar ook herstellend en werkt voor alle huidtypes. De geur in de Garnier Bio-lijn is een blend van lavendel, munt en geranium, met een basis van houtnoten - persoonlijk kan me dit wel bekoren.

De Garnier Bio Lavendel Gezichtsolie is een niet-vette gezichtsolie, die zich optimaal laat gebruiken voor een intensieve verzorging, alleen of gepaard met andere skincare. Je zal zelf een beetje moet aftasten wat voor jouw huid werkt: tweemaal daags, enkel als ochtend- of avondverzorging of sporadisch als de huid er nood aan heeft; puur dan wel een druppeltje of twee als extra booster van een dag- of nachtcrème. Voor mijn gemengde huid is het beter om in moderatie te werken en het glazen flesje met bijbehorende pipet maken doseren erg gemakkelijk. Wat ook je werkwijze, het resultaat is er telkens eentje van een zeer goed doorvoede, glowy huid.

Garnier Bio skincare

Garnier Bio skincare
Garnier Bio Detox Reinigingsel - Garnier Bio Anti-age Dagcrème

In dezelfde afdeling vinden we ook de Garnier Bio Anti-age Dagcrème - net als de Gezichtsolie verrijkt met essentiële olie van lavendel, met de bedoeling de huid intensief te herstellen en voor een glow te zorgen.

De textuur is dat van een 'echte' crème, een beetje rijker, dikker en stroever dan ik graag in de ochtend gebruik. Reden waarom mijn gemengde huid - de rebel! - deze dagcrème liever in de avond ontvangt. De fluweelachtige textuur matcht dan naar mijn aanvoelen nét wat beter en krijgt de ganse nacht tijd om in te trekken en mijn huid te laten herstellen. Overdag moet het voor mij net wat sneller gaan en wil ik make-up aanbrengen, dan is een lichte gelcrèmetextuur passender. Uiteraard  valt een en ander aan te passen en kan dat allemaal anders zijn met een drogere huid!

Ik heb de Garnier Bio-producten nu ongeveer een tweetal maanden in gebruik en ben aangenaam verrast. Niet alles zal voor iedereen werken, maar de Detox Reinigingsgel, konjacspons en de Argan SOS Balsem zijn alleszins drie toppers met een brede toepassing. De Perfectionerende Toner hangt eerder aan de gemengde/vette huid, terwijl de Lavendel Gezichtsolie en Anti-age Dagcrème dan weer optimaal zijn voor dagelijks gebruik bij een droge huid en met de juiste dosering ook werken voor mijn gemengde huid.

Garnier Bio skincare
Detox Reinigingsgel - 150 ml voor € 7,99
Konjac exfoliërende spons - € 7,99
Perfectionerende Toner - 150 ml voor € 7,99
Argan SOS balsem - 50 ml voor € 10,99
Lavendel Gezichtsolie - 30 ml voor € 14,99
Anti-age Dagcrème - 50 ml voor €13,99

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Mooie nieuwe producten.
  Ik ga zeker naar de winkel waar dit verkocht wordt.
  Eens kijken wat ik zal kopen....

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vind het ook een hele fijne lijn!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig