11 juni 2019

InstaLoves: mei 2019


Mei was zo'n leuke, maar ook drukke maand. Tigra leek er alleszins geen last van te hebben...  :D


Begin mei had ik enkele dagen verlof en kwam het tot een citytrip naar Milaan samen met mijn broer. Een dag op en af naar Milaan, dat lijkt een beetje zotjes en dat was het ook wel, maar het was zeker wel voldoende om (met flinke tred) door de stad te wandelen én de Duomo te bezoeken!


Dat leverde trouwens wel enkele mooie foto's op, zeker in het reeds gerestaureerde gedeelte van de terrassen. Ik kocht de tickets trouwens vooraf online via de website van de Duomo en dat ging prima. Scheelt weer aanschuiven!



's Middags gingen we voor een héér-lij-ke pizza bij Piz - aanrader! De menukaart is beperkt - oftewel: geen keuzestress! - en dat maakt dat de service vrij vlot ging. Op tijd gaan is geen overbodige luxe, want zowel toeristen als locals vinden hun weg naar deze plek.

Ik heb onze trip trouwens gevlogd, dus als je meer wilt zien, klik dan even door naar de Milaan vlog.


We hadden een kleine koffer mee die we in de luchthaven stockeerden en die ik op de terugvlucht liet inchecken, dus we slaagden erin om deze doos verse cannoli mee naar België te nemen, haha. Het heeft wel enige creativiteit gekost, maar ze kwamen nog enigszins heel toe!



Er is de laatste tijd veel drama in beautyland op YouTube. Voor zover ik kan volgen, situeert het zich vooral in de VS. Het begon met de video's van en over Tati en James Charles, over concurrerende vitaminemerken, slecht gedrag en de bewijzen ervan. Het werd eerlijk gezegd een beetje kinderachtig op den duur... en hadden ze mijns inziens beter intern besproken, face to face, in plaats van op sociale media.

Verder is er deze week veel gedoe over het nieuwe make-upmerk van Jaclyn Hill en de staat van haar lipsticks. Ik heb ze zelf niet in levende lijve gezien, maar de foto's en filmpjes zijn niet erg hoopvol. Of het nu fuzz of schimmel is, een splinternieuwe lipstick hoort er beter uit te zien.

Op zo'n moment grijp ik altijd terug naar mijn favoriete OG kanalen, die zich ver van het drama houden. Dat zijn vaak niet (meer) de allergrootste kanalen, maar wel mensen die nog altijd met veel goesting op YouTube zitten en delen waar het om gaat: onze liefde voor beauty.

Ik ging voor een dubbele portie ontspanning, want diezelfde avond keek ik ook naar Eurosong - volgend jaar wat dichter bij huis, want de Nederlandse inzending en overwinnaar heeft het supergoed gedaan. Proficiat!


In Belgisch beautyland kon ik de actie van Petra van Sprinkles On A Cupcake appreciëren! Op InstaStories deed zij een share the love actie - wat een mooie woorden! - en ik heb hem verdergezet. Leuk om op zo'n manier nieuwe accounts te ontdekken!



Het zit erop voor Game of Thrones! De eerste paar afleveringen van het achtste seizoen waren - letterlijk! - vrij dronker, waarbij ik half in de TV kroop om toch nog maar iets te kunnen zien. Ik vond het vrij traag en saai in vergelijking met de vorige seizoenen en ik was toch wel wat teleurgesteld in de laatste aflevering. Maar ik veronderstel dat elk personage zijn lot kent, dus daar moeten we het maar mee doen.


Wiiieeeh! Voor enkele uren mochten we onze inner bakvis terug bovenhalen, dankzij de Backstreet Boys in het Sportpaleis. Jawel, na al die jaren ben ik nog steeds fan en kan ik alle liedjes meezingen.




Een dubbele dosis foodtruckfestivals op één weekend! Eerst gingen we naar het Sushifestival in de Japanse Tuin - geen grote smaakverrassingen, maar vooral lekkere sushi onder een stralende zon en op een speciale locatie. De volgende dag trokken we naar Genk voor het HAP foodtruckfestival en ook daar konden we genieten van het zonnetje en een fijne locatie. Goed uitgekiend, want enkele uren later begon het te gieten, dus we waren op tijd weg!


Enkele nieuwe beautyproducten! De lipstick op mijn lippen is er eentje van Lancôme, uit hun zomercollectie. Ik liet ze al kort zien op mijn InstaStories, maar ik plaats hier op de blog ook nog de review met foto's.


Nog meer lipsticks van L'Oréal Paris: de nieuwe Rouge Signature zijn matte, liquid lipsticks met een vederlichte textuur en toch superveel pigment. Ik kreeg de swatches er maar met moeite af, dus dat spreekt voor zich.


Interessant en intrigerend, dit knetterschuim van Garancia. De groene flacon is voor de ochtend, de blauwe flacon is voor de avond en zou je benen wat meer moeten stroomlijnen. Het vergt wel wat doorzettingsvermogen, want je moet tweemaal daags smeren!


Tot slot Garnier Fructis Aloe Vera Hair Food! Dit is eigenlijk een drie-in-een: een masker, conditioner en leave-in product.


Ik keek weer heel wat Netflix deze maand! De film A Pesar de Todo was een fijne no-brainer op zondag, over een moeder die haar vier dochters een heuse verrassing nalaat in haar testament.


Ook Dumplin' was een feelgood movie waar ik met veel plezier naar keek. Leuk om Jennifer Aniston nog eens aan het werk te zien!


De film Someone Great daarentegen was een tegenvaller. Dat had zoveel beter kunnen zijn, maar bleef redelijk op de vlakte.


Ik keek ook het volledige eerste seizoen van Dead To Me. Christina Applegate speelt Jen, die haar man verliest na een hit and run. Via een support group leert ze Judy kennen en de twee vinden elkaar in een hechte vriendschap. Alleen liggen er her en der nog wat lijken in de kast...


De kwaliteit van Netflix-films is meestal maar zo-zo, idem dito voor Always Be My Maybe. Zeker wel te tolereren voor (alweer!) een zondag, maar zeker niet de beste film ooit.


Good Sam daarentegen is een van de betere Netflix-films! Over liefdadigheid en een journaliste die op zoek gaat naar de barmhartige Samaritaan.


Ook The Last Summer valt in de betere categorie. Ik vind het wel grappig dat je bepaalde acteurs ziet circuleren in de Netflix-pool.


Netflix en Hasseltse speculaas, een fijne combo! Het nieuwe seizoen van Lucifer hebben we intussen ook alweer achter de kiezen. Kwestie van uw zaterdagavond goed in te zetten (en af te sluiten, lol).


Dikke aanrader: Good Girls! Seizoen twee hebben we gebingewatched en ik ben benieuwd naar meer!


Oh wat houd ik van de cheeseburger pizza van Domino's. Jawel, dat lees je goed, cheeseburger pizza. Klinkt smerig, maar is oh zo lekker!


Dat mijn hubby mij goed kent, zeg ik.


No comment :D


Woohoo, we gingen terug naar NYC! We bezochten de stad voor de derde keer en genoten eens zoveel.



Het is intussen een beetje traditie: onze eerst avond gaan we naar een Five Guys kortbij ons hotel. Op de wandeling erheen spotte ik de mooie versiering aan de PHD Rooftop Lounge.


Ontbijtje op zondag bij Sarabeth's aan Central Park. De plek wordt drukbezocht maar is supergroot (groter dan je zou denken) dus we mochten meteen aanschuiven. Ik ging voor de French toast met aardbeien - de portie is véél en veel te groot voor mij alleen, maar dat is een beetje standaard in de VS.




Na het ontbijt gingen we richting het MoMA, waar we niet enkel genoten van de kunst, maar ook van de geweldige binnentuin. 


Lopen op Fifth Avenue en tussen de winkels vind je dan Saint Patrick's Cathedral.


Een bezoekje aan het Empire State Building mocht niet ontbreken! Intussen de derde keer (jawel), maar het blijft een aanrader.


Met de metro naar Brooklyn, met deze fotospot op de agenda. Van hieruit zie je de Manhattan Bridge én het Empire State Building, dus komen er veel toeristen en bloggers op af. Sommigen met een heel leger, outfits en megacamera's...


Zicht op Jane's Carousel en de Manhattan skyline vanop het dak van het Emire Stores gebouw!


Nog steeds in Brooklyn: lunch bij Shake Shack! Ooh, die cheese fries blijven mijn speekselklieren activeren, haha. Zo goooeeed.


This is soooo good. Dit is een cronut van Dominique Ansel Bakery, een combo van het deeg van een croissant en de vulling van een donut. Licht, luchtig en tegelijk supervullend. Kunnen we dit niet in Hasselt krijgen?!



De cronut was in elk geval een goed begin van de dag toen we rondliepen in SoHo. Ik vond de tijdschriftenhouder bij Adidas heel erg leuk gedaan! Ook Coffee 'n Clothes is een leuke stop, eigenlijk is dat een permanente pop-up shop voor online shops met een blend van kunst, kleren, beauty en lifestyle.



Op sterrenjacht! De buitenkant van deze twee gebouwen zijn gebruikt in twee iconische series: Friend en Sex And The City.


We gingen voor iets anders dan burgers: sushi bij Momoya in Chelsea! De sushi was lekker (niet uitzonderlijk, maar zeker niet slecht), maar ik stoorde mij vooral aan de slechte akoestiek. Het leek een beetje op het lawaai van een grote eetzaal op school en dat was minder aangenaam voor onze conversatie aan tafel.



Van daaruit ging het richting The High Line, met helemaal op het einde het nieuwe Hudson Yards met The Vessel. Hudson Yards is een erg fancy, overdekt winkelcentrum, waar er in 2020 nog een Observation Deck opent. Edge wordt het hoogste dek van de stad, mét een glazen vloer. Je hoort het al, ik moet nog eens terug naar NYC :D


Daags na NYC: zeer lang geslapen, maar ook giga wallen en kringen onder mijn ogen. De concealer hielp maar zo-zo...


Eindelijk was er nog eens plaats bij Marloo's in Hasselt, ik ging voor de fish & chips. Het beslag rond de vis was wel vrij zwaar, die heb ik dus maar half opgegeten.


Mooi weer vraagt natuurlijk om een ijsje! Onze nieuwe nummer een is 't Keyzel Creymke in Diepenbeek. Probeer zeker hun Keyzel Krokant, zoooo lekker!


En supermooi weer vraagt om de hangmat, haha. Die van ons is breed genoeg zodat we er met twee op passen.


Nog eentje om af te sluiten, omdat het zo schattig is: de fluffy pootjes van Tigra! 

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

  1. Backstreet Boys!!!
    Nostalgie ten top :D
    Die blijven goed!!!
    Ook ik was aanwezig en ik heb enorm genoten :D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Yesss! Ik vond het echt heel leuk, denk dat iedereen dezelfde ervaring had.

      Verwijderen
  2. Zalige reisfoto's van Milaan en NYC!!! Die cheese-fries OMG!!!
    Leuk dat je mijn story hebt gedeeld en zo leuk vond! Ik vond het ook geweldig om te doen, complimentjes geven en krijgen kunnen toch eens deugd doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jouw maand mei zag er inderdaad druk maar zo geweldig fun uit! Ook fijn om mooie foto's van NYC met ons te delen! Hopelijk ben je vlug goed gerecupereerd van de reis. Zal wel zeer vermoeiend zijn geweest, maar ik ben zeker dat het de moeite waard was!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De jetlag is voor mij altijd erger als ik daar ben, haha. Maar de trip was wel intensief en vermoeiend, we hebben altijd een volle agenda :D

      Verwijderen
  4. Is het de Lancôme L'Absolu Mademoiselle Shine in 157 dat je droeg bij je foto met je boothals? Is zo een mooi kleurtje en deze staat je ook heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig