30 december 2019

Kiehl's Kerstmis 2019

Kiehl's Kerstmis 2019

Zoals elk jaar steken enkele van de Kiehl's bestsellers in een feestelijk eindejaarsjasje. Het artwork is dit jaar van de hand van Janine Rewell, een kunstenares uit Helskinki met wereldwijde realisaties op haar palmares.

De limited editions voor Kiehl's Kerstmis 2019 zijn bijgevolg erg kleurrijk en vrolijk - mooi gedaan! - en beslaan enkele van de bestverkopende skincare en lichaamsproducten.

Skincaregewijs trappen we af met de Calendula Herbal-Extract Toner - die ik blijkbaar vergeten ben op foto te zetten, oeps! Het zal mijn winterdip zijn, haha - verschoning! Nochtans is het een schoontje om naar te kijken, want de toner bevat handgeplukte calendula bloemblaadjes die in de flacon ronddrijven en waar ik gefascineerd naar kan blijven kijken.

De Calendula Toner is gericht op de normale, gemengde en vette huidtypes en naar eigen zeggen al sinds de jaren '60 een favoriet van de Kiehl's-klanten. De plantaardige ingrediënten zorgen voor een toner die reinigt, verfrist en kalmeert, zonder de huid uit te drogen. Al wat je nodig hebt, is een wattenschijfje en een beetje toner, 's morgens en/of 's avonds. Het verfrissende effect is meteen merkbaar en mijn huid wordt er ook een beetje matter van.

Kiehl's Kerstmis 2019

Volgens mij viert de Kiehl's Midnight Recovery Concentrate intussen bijna zijn tiende verjaardag - en ik herinner mij nog levendig de lancering in België, want dat was een van de eerste events waar ik voor mijn blog heen ging #hartjesvoorKiehls. Wat meteen ook wil zeggen dat ik het MRC óók al ruim tien jaar gebruik!

Dit concentraat werd vervaardigd met plantaardige ingrediënten en essentiële oliën en werkt als een overnight treatment waarbij het de huid optimaal laat herstellen. Er zit dus een zekere anti-ageing dimensie aan, maar het is zeker niet uitsluitend gericht op de meer mature huid! De blend van lichte lavendel- en theunisbloemolie en squalaan geven dit goedje een hydraterende en beschermende factor die de natuurlijke vochtbalans van de huid herstelt, ze verstevigt en laat stralen.

Het is voor mij méér dan een serum, omdat het voedende aspect van de olie hier komt kijken en voor mijn gemengde huid niet altijd moet worden gevolgd met een nachtcrème. Het kan dus perfect los worden gebruikt, wat het een zeer mooie twee-in-een maakt! Erg voordelig ook, want per applicatie gebruik ik amper drie druppeltjes - het pipetje is hierbij essentieel. In mijn ogen is het MRC nog altijd een van dé topproducten van Kiehl's en skincaregewijs een van mijn favorieten en aanraders.

Al krijgt het MRC zeker ook concurrentie van bestseller Kiehl's Ultra Facial Cream! Wereldwijd is het de bestverkopende gezichtscrème van Kiehl's, dus dat kan al tellen. Deze lichte crème pakt droge plekjes aan en gaat volop voor de hydratatie. Het is een beetje een overkoepelend product, want het werk voor alle huidtypes, absorbeert snel en brengt de vochtbalans van de huid terug op peil dankzij het glaciaal glycoproteïne-extract en van olijf gederiveerde squalaan.

Kiehl's Kerstmis 2019

Kiehl's Kerstmis 2019

De Kiehl's Scented Scrub Soap is een handigheidje: dit blok lichaamszeep bevat heel veel kleine exfoliërende partikels (gemalen jojobazaadjes!) en werkt tegelijk als reiniger en als scrub. Perfect als je weinig tijd hebt en toch je lijf wilt scrubben, want je prept de huid meteen voor een rondje bodysmeersels nadien. Er zijn drie geuren - Lavendel, Grapefruit en Koriander - dus dat laat een beetje ruimte voor persoonlijke smaak.

Met de Creme de Corps komen we bij - alweer - een publiekslieveling. De Kiehl's Creme de Corps bodylotion is de 'standaard' in de lijn en weet naar mijn aanvoelen perfect de balans te houden tussen die rijke hydratatie en het gebruiksgemak van een body lotion. Het is hoegenaamd geen vette crème maar hoewel de body lotion goed uitsmeert, moet je hem wel even inmasseren en door je huid laten opnemen. Het pluspunt is: wanneer je daarna over je huid gaat, voel je die hydratatie nog láng na!

Hydratatie en verzorging zijn hier de kernwoorden: Creme de Corps is samengesteld uit heel wat oliën en boters, zoals cacao- en karitéboter en olijf-, amandel-, avocado- en abrikozenpitolie, squalaan en pro-vitamine A.

Een niveautje hoger op de luxeschaal is de Kiehl's Creme de Corps Whipped - hier komt het sensoriële aspect kijken want deze body butter is opgeklopt en dat maakt het heerlijk licht en luchtig. Net alsof je een slagroompje van karité- en jojobaboter op je smeert... zalig! De Whipped-versie ruikt ook een beetje anders dan de gewone Creme de Corps, hij werkt namelijk verrijkt met sojamelk en honing, dus dat maakt het geheel een beetje zoeter. Zonder twijfel mijn persoonlijke favoriet!

Kiehl's Kerstmis 2019

Tijdens de kerstperiode loop je al eens te kussen onder de maretak, dus moeten de lippen in topconditie zijn :D Ook de Butterstick Lip Treatment kreeg een feestelijk jasje - de verpakking is een soort zachte silicone zoals je dat ook bij NARS make-up ziet, versierd met een feestelijk lint en kleine gouden spikkeltjes.

De Butterstick is stevig, voedend en tjokvol citroenboter, kokosolie en SPF 30. Handig ook voor onderweg, even de dop losschroeven en smeren maar. Het kleurtje geeft dat beetje extra om de juiste boodschap te verspreiden: kiss me with Kiehl's!

Limited Edition Ultra Facial Cream - 50 ml voor € 28,00
Limited Edition Midnight Recovery Concentrate - 50 ml voor € 65,00
Limited Edition Calendula Herbal-Extract Toner - 250 ml voor € 38,50
Limited Edition Scented Scrub Soap - € 16,50
Limited Edition Butterstick Lip Treatment SPF 30 - € 20,00
Limited Edition Crème De Corps - € 31,50
Limited Edition Crème De Corps Whipped - 226 g voor € 37,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

  1. Allemaal mooie en goede producten lijkt mij. De verpakking is erg leuk en je hebt er mooie foto's van gemaakt. De ANR kende ik al en momenteel ben ik begonnen met een handcrème. Beiden producten bevallen mij erg goed! Ik had een adventskalender gekocht om meerdere producten hiervan te leren kennen. Hoe bevalt jou Kiehl's eigenlijk in het algemeen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kiehl's vind ik wel een topmerk, zeker qua service (je kan altijd staaltjes vragen om eerst te testen en ze helpen je er altijd erg goed). Ik heb bijlange niet alles getest, maar wat ik heb gebruikt, is me altijd goed bevallen!

      Verwijderen
  2. Ik ben aangenaam verrast door de handcrème ;)

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig