27 januari 2020

Urban Decay Naked Honey Eyeshadow Palette

Urban Decay Naked Honey Eyeshadow Palette

Vandaag de dag is er aan oogschaduwpaletten geen gebrek en is er voor ieder wat wils. Naar mijn bescheiden mening begon het allemaal bij Urban Decay, toen het ruim een decennium geleden - is het al zo lang geleden?! - het eerste Naked palet lanceerde. Geen ander merk deed wat Urban Decay deed en al zeker niet zo goed - the hype was real, en dat resulteerde in lege schappen en talloze liefdesverklaringen op beautyblogs.

Tien jaar later is Naked een waar begrip geworden en is er een immer groeiend Naked-imperium. De laatste nieuwe toevoeging is Urban Decay Naked Honey Eyeshadow Palette, een oogschaduwpalet met een focus op decadente en zoete goudtinten. De verpakking alludeert daar alleszins naar, met een soort van metallic, gesmolten goudlava bovenop het deksel.

Urban Decay Naked Honey Eyeshadow Palette

Urban Decay Naked Honey Eyeshadow Palette

Binnenin vind je 12 oogschaduwkleuren met gouden ondertonen: van mat tot metallic en van subtiel tot overdadig '70's goud. Naked Honey is dus een palet met een warm aspect, maar stapt af van de hele rode tinten die de laatste tijd furore maken. Dat maakt het meteen heel wat draagbaarder, terwijl je met die gouden metallics nog steeds erg opvallende looks kan maken, maar de lichtere tinten direct very workproof kunnen zijn.

Standaard krijg je bij elk Naked palet een dubbelzijdige kwast met synthetische haartjes die je meteen op weg zet voor een goede applicatie. De korte kant is een smudger brush waarmee je oogschaduw aanbrengt aan de waterlijn en kleuren kan smudgen en blenden. De langere kant is een tapered crease brush om oogschaduw aan te brengen op de oogleden en verder uit te blenden in de arcadeboog. Voor mij is het zeker geen must, aangezien ik een vrij uitgebreide eigen kwastencollectie heb, maar het is in elk geval de beste meegeleverde applicator in heel beautyland.

Urban Decay Naked Honey Eyeshadow Palette

Urban Decay Naked Honey Eyeshadow Palette

Alle twaalf netjes naast elkaar geswatcht! De middelste kleuren zijn erg goud en metallic, de kleuren aan de zijkanten lenen zich meer voor een everyday look, maar alle hebben ze een gelige, gouden ondertoon die dit palet een warmere toets geven. De donkerste kleuren blijven in de bruine tinten in plaats van zwart en dat vind ik in het concept van Naked Honey perfect gekozen.

Ik heb het al vaker geschreven, maar de oogschaduw van Urban Decay is kwalitatief onovertroffen. Het swatchen ging erg gemakkelijk en toont kleuren die homogeen op de huid liggen. Uiteraard is oogschaduw met een matte finish ietsje droger dan oogschaduw met een metallic finish, die van nature net wat smeuïger en creamy is, maar hoe dan ook is er geen enkele kleur die hier moet onderdoen.

Urban Decay Naked Honey Eyeshadow Palette

Urban Decay Naked Honey Eyeshadow Palette

Ik wilde de gouden ster van het palet, Honey, zeker gebruiken in een look dus ik ben voor een meer opvallende oogschaduwlook gegaan waarbij Honey over het hele ooglid en in de binnenste ooghoek werd aangebracht, met een donkere oogschaduw in de arcadeboog en aan de onderste waterlijn en een vrij grafische winged eyeliner. Op dagelijkse basis zou ik Honey omruilen voor een lichtere en roze champagne variant als Sweet, zodat het geheel een stukje draagbaarder wordt.

Welke Naked-variant is jullie favoriet? Ik was nogal gehecht aan het originele Naked eyeshadow palette, maar ging helemaal overstag voor de kleinere Naked Basics met zes kleurtjes!

Urban Decay Naked Honey eyeshadow palette - € 55,00 bij Ici Paris XL of de webshop van Urban Decay

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

 1. Wat een prachtig palette zeg ziet er goed uit en je hebt er mooie foto's van gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Was voor mij een beetje onverwacht na alle hele warme paletten, maar scoort best goed met zijn gouden tinten!

   Verwijderen
 2. Naked 2 en 3 blijven mijn favorietjes! Koele tinten staan me het best, dus ik vrees dat deze "Honey" niks voor mij wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook eerder van de neutrale of koelere tinten, al vind je tegenwoordig overal warmere oogschaduwpaletten terug. Ik heb heel lang alle Naked paletjes gehad, ook 2 en 3, maar even geleden uit mijn collectie gehaald omdat ze toch echt al oud waren geworden!

   Verwijderen
 3. Ik heb dit paletje overgeslagen. Teveel goud voor mij. Voor mij liefst neutrale kleuren. UD Naked 2 en 3 zijn toch de meest favorieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Supermooi!!! Nu, goud en geeltinten passen niet zo goed bij mijn huidskleur, dus ik blijf voorlopig fan van mijn Naked Reloaded. Maar wel een heel mooi palette met warme kleuren! Mooie look ook heb je gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merciii! Ik moet zelf ook een beetje opletten aangezien ik toch vrij bleek ben, maar ik heb ook een lichtere look gemaakt (toevallig vandaag nog) zonder de echte goudtinten en dat was wat draagbaarder.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig