21 september 2020

Just An Attitude Black Opium geurkaars

Just An Attitude Black Opium geurkaars

Ennnn, het is herfst! Mijn zomerhart bloedt, maar gelukkig is er genoeg troost voorhanden. Denk maar aan gezellige avonden in de zetel, dekentjes, dampende mokken thee en... geurkaarsen! Jawel, ik ben de trotse eigenaar van een een hele collectie geurkaarsen en ik kan de gezelligheid al vóelen van zodra ik ze aansteek.

Ik testte intussen heel wat geurkaarsen en merken, van budgetproof tot iets meer luxueus en ben altijd benieuwd naar meer. Het jonge Belgische geurkaarsenmerk Just An Attitude voorzag mij recent van een van hun exemplaren - de grote kaars kreeg intussen een prominent plekje in onze woonkamer.

Just An Attitude heeft vier verschillende geuren, gespreid over 12 'gelegenheden' met een twist. Het is een handige insteek om te gebruiken als je een luxueus item zoekt om - iemand anders of jezelf - cadeau te doen en inspiratie nodig hebt. Elke kaars wordt opgeleukt met een bijpassend kaartje, dat je zelf nog kan personaliseren. Ik was gecharmeerd door de "Better Oops than what if Attitude" - eentje om mezelf de spreekwoordelijke schop onder de kont te geven en uit mijn comfortzone te stappen - in de geur Black Opium.

Just An Attitude Black Opium geurkaars

Just An Attitude Black Opium geurkaars

Just An Attitude Black Opium geurkaars

De kaars werd netjes thuis geleverd, met de nodige zorg ingepakt en kwam heelhuids uit het pakketje. Van zodra ik de doos opende, kwam de heerlijke geur mij al tegemoet. Het kaartje was een leuke reminder aan mijn keuze, maar ik ging natuurlijk direct voor de hoofdvogel - de kaars zelf!

En die mag er wel zijn, want de geurkaarsen van Just An Attitude zitten in een fancy donker glas dat mooi staat in mijn interieur en ik na gebruik nog een tweede leven kan geven - bijvoorbeeld voor theelichtjes of voor pennen, maar ik als beautyliefhebber recycleer mijn geurkaarsen voornamelijk als kwastenhouder, want het formaat is daar perfect voor. Twee handige tips om zo'n kaarsenhouder te preppen voor z'n tweede leven: laat de glazen houder een nachtje in de diepvries, dan kan je de volgende dag het laatste restje kaarsvet er uit 'poppen'. Liever een 'warme' oplossing? Smelt de laatste restjes weg met een beetje kokend water: het kaarsvet smelt weg, blijft bovenop het water drijven, koelt zo weer af en dan kan je het opnieuw gemakkelijk verwijderen. De allerlaatste restjes was ik dan nog af met een warm sopje - et voilà!

Just An Attitude Black Opium geurkaars

Just An Attitude Black Opium geurkaars

De geurkaars zelf is handmade in Belgium en is met een inhoud van 400 gram goed voor maar liefst 80 branduren. De Black Opium-geur werd geïnspireerd op het bekende, gelijknamige parfum. Toevallig staat die flacon ook in mijn badkamer, dus ik wist meteen waar mij aan te verwachten! Bij Just An Attitude worden fruitige peer, roze peper en oranjebloesem vermengd met noten van koffie en jasmijn, met als basis een subtiele hint vanille, die samen een warme, sensuele geur verspreiden.

Black Opium is dus dé perfecte opener van het herfstseizoen, wanneer de dagen wat korter worden, de avonden wat frisser en ik vooral het comfort van mijn eigen zetel opzoek. Zelfs zonder dat de kaars brandt, kan ik de geur subtiel gewaar worden - voor mij hét teken dat ik hier te maken heb met een kaars uit het luxesegment. Bij het branden wordt de geur iets intenser en verspreidt zich opnieuw subtiel doorheen de woonkamer, tot zelfs door de vide naar onze open burelen toe.

De drie andere geuren van Just An Attitude zijn Flowerbomb (een lichte, bloemige geur met bergamot, rozen en jasmijn), Fougère Boisé (een frisse, houtige geur met grapefruit, ceder, sandelhout, bergamot en sinaasappel) en Forêt Sacré (een intens zoet, warm en leerachtig parfum et sandelhout en dennennaalden). Die laatste lijkt me ideaal voor de kerstperiode!

Twee tips voor het branden van geurkaarsen: zorg er zeker voor dat je hem de eerste keer lang genoeg laat branden (ongeveer een drietal uurtjes), zodat de kaars bovenop volledig is gesmolten. Dat zorgt ervoor dat de kaars de volgende keren gelijkmatig wegsmelt en je geen 'tunneleffect' krijgt - want dat zou zonde zijn. Ik merk dat deze Just An Attitude-kaars heel netjes wegsmelt, zonder al te veel restjes na te laten op de binnenzijde van het glas - alweer een teken van de nodige kwaliteit. Na het branden en afkoelen moet je de wiek ook weer bijtrimmen tot ongeveer 1 centimeter - ook dat helpt met het gelijkmatig branden en vermijdt dat er zwarte rook vrijkomt. Je hebt hier speciale wiektrimmers voor die het bijsnijden vergemakkelijken, maar met een schaartje kom je ook al een heel eind.

Just An Attitude geurkaarsen - 400 g voor € 59,00 via de webshop van Just An Attitude

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

 1. Deze is totaal nieuw voor mij. Heel erg luxueus en heel erg mooi ook! Volgende tip kende ik ook niet. Namelijk de glazen houder een nachtje in de diepvries steken en de volgende dag kan je het laatste restje kaarsvet er uit 'poppen'. Ik ga zeker eens kijken op de webshop. Hier zijn het meestal kaarsen van Rituals of Yankee candles.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het trucje werkt, ik heb het al geprobeerd! En met het kokend water heb ik ook al getest, haha.

   Verwijderen
 2. wow dat klinkt lekker ik houd wel van dat soort geuren (en van geurkaarsen) ik ken dit merk ook niet ik ga eens ff kijken op hun site .Ik heb een geurkaars van het merk NEOM dat zijn ook hele fijne kaarsen/geuren

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een jonger, Belgisch merk, dus ik vond het wel gepast om ze te reviewen! Nog geen kaarsen van NEOM geprobeerd, zie ze wel online passeren (ook met hun skincare).

   Verwijderen
 3. Ik kocht vandaag een geurkaars van Jo Malone in Maasmechelen Village.

  Ik wens je een knusse herfst en veel plezier met je geurkaars :D

  Bye xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die zijn ook erg fijn! Vind dat strikje op hun dekseltjes schattig 😄 Heb zo eentje nu staan in de badkamer, na gebruik herbestemd voor mijn wattenschijfjes.

   Verwijderen
  2. Oei, er is geen strikje op het dekseltje van mijn Jo Malone kaars te bekennen, hihi :)

   Ik wilde je nog even laten weten dat ik de boeken van de babysittersclub vroeger ook heel graag las. Ze liggen nu op zolder. Ik had er heel veel en ik las ze opnieuw en opnieuw. Joke Kishi, Inge Praet, Tine Pieters en de anderen. Ik weet er zowat alles van, hihi :) Een spook in Betty's huis en Dreigbrieven voor Inge waren mijn favoriete boeken uit de reeks. Die bleef ik maar opnieuw lezen <3 Vond je het gevoel voor mode dat Joke en Petra hadden ook zo leuk? En dan Joke met haar junkfoodverslaving :D En zeggen dat ik de meeste van die boeken in de supermarkt kocht. Dat was toen heel gewoon. Ik kocht ook ooit 7 boeken van de babysittersclub op de boekenbeurs! Welk was jouw favoriete boek en babysitter uit de reeks? De mijne Inge Praet ;) Wat een jeugdsentiment, zeg <3 Fijn om aan terug te denken.

   Fijne zondag morgen. Daag.

   Saskia :)

   Verwijderen
  3. Aha, dan was mijn kaars misschien limited edition of zo! Ook in de outlet gekocht, dus dat kan wel kloppen :-)

   Oh ja, ik heb grote aantal van de babysittersclub versleten! Jij bent ook echt nog goed mee, ik moest al even nadenken over de namen van de meisjes dus het zat ver - maar het komt langzaamaan weer terug, hihi!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig