16 april 2021

Allies of Skin 20% Vitamin C Brighten & Firm Serum

Allies of Skin 20% Vitamin C Brighten & Firm Serum

Ik gebruik al enkele jaren - af en aan - een vitamine C serum in mijn routine. De voordelen zijn inmiddels goed gekend, want vitamine C herstelt en beschermt de huid op meerdere vlakken. Mijn vorige review op dat vlak was het vitamine C serum van Kiehl's, met 12,5% vitamine C en hyaluronzuur.

Allies of Skin 20% Vitamin C Brighten & Firm Serum was voor mij een geheel nieuwe ontdekking - opnieuw dankzij mijn Cult Beauty adventskalender. Dit is niet de fullsize, maar de 8 ml trialsize, waarmee ik enkele weken ver ben geraakt en goed kon aftasten wat het voor mijn huid kon doen.

Dit serum bevat 20% vitamine C (L-ascorbinezuur) in een uiterst stabiele vorm en vol anti-oxidanten. Je vindt het zeer vaak terug in anti-ageingproducten omdat het de teint verfijnt en egaliseert en zo de fijne lijntjes minder laat opvallen. Vitamine C zorgt er namelijk voor dat de huid als het ware wordt 'gescrubt' en bevrijd van dode huidcellen maar tegelijk de collageenproductie boost. Daarnaast is er een 2% citruscomplex (uit sinaasappelen), dat opnieuw de huid egaler en steviger maakt en een anti-oxidantencomplex dat de huidbarrière versterkt. 

Kortom: terwijl de huid wordt beschermd tegen nieuwe schadelijke invloeden en vervuiling, wordt er van binnenuit gewerkt aan het boosten van de teint, elasticiteit en de huidtextuur. En hoewel je dit Allies of Skin serum tweemaal daags kan gebruiken, ga ik met vitamine C steeds voor nachtelijk herstel. Idealiter breng je een vitamine C serum na de reiniging als eerste aan en laat je het even inwerken. Alle skincare die erna volgt, wordt dan extra goed opgenomen door de huid. 

Allies of Skin 20% Vitamin C Brighten & Firm Serum

Het Brighten & Firm Serum zit in een opvallend gecoate (die vind je zelfs met twee ogen dicht terug!) glazen flacon met pomp: ideaal voor de versheid van het serum,  want zo blijft het beschermd tegen licht en lucht en is het hygiënisch om aan te brengen. Volgens de instructie moet je het goed schudden voor gebruik en dat heeft zeker wel wat te maken met de ultradikke, balsemachtige textuur. Nooit zag ik zo'n dik serum: dit lijkt wel honing, rijk en plakkerig. Die plakkerigheid verdwijnt echter vrijwel meteen en het serum trekt dan toch vrij snel in. Eens ik mijn crème aanbreng, is er van die honigachtige substantie al niets meer te merken. En: als je de huid vochtig laat voor je het vitamine C serum aanbrengt, gaat het opnameproces dubbel zo snel. 

Toch een nadeel: door die dikke textuur kreeg ik het laatste restje niet uit de flacon gepompt. Dus ging het flesje alsnog open om de restjes van de bodem en zijkanten te schrapen - ha! Voor mij was dit een zeer geslaagde kennismaking met Allies of Skin: het Brighten & Firm Serum zorgt voor een gezonde huid met een fijnere textuur en doet dit, hoewel het al een hogere hoeveelheid vitamine C bevat, in alle zachtheid. Ik voel op geen enkel moment iets tintelen of prikkelen en kan het serum ook dagen na elkaar gebruiken zonder dat mijn huid overgevoelig reageert. 

P.S.: Even een praktisch puntje voor wie mijn blog volgt via e-mail en bij elke nieuwe blogpost een e-mail ontvangt! Helaas ondersteunt Google FeedBurner deze optie niet meer vanaf juli 2021. Voorlopig heb ik nog geen alternatief dus verwijs ik jullie graag naar een RSS-reader naar keuze. Zelf gebruik ik bijvoorbeeld  Bloglovin' om mijn favo blogs te volgen, zo krijg ik elk nieuw artikel in mijn feed te zien. Je kan mij ook altijd volgen op mijn Facebook-pagina of via Instagram @beautylovesbe - daar houd ik jullie op de hoogte van nieuwe artikels.

Allies of Skin 20% Vitamin C Brighten & Firm Serum - 8 / 30 ml voor £ 28,00 / 85,00 via Cult Beauty

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. 20% Vitamine C is echt wel heel erg veel! Sommigen zoals Vichy en Clinque bevatten er maar 10%. Dat is dubbel zoveel 😮👍 Fijn dat dit product je heel goed is bevallen is en dat er geen huidreacties zijn opgetreden. Dit lijkt mij echt een aanrader! Hopelijk ook ooit te koop in België.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik had vooraf een beetje schrik, maar echt wel content van hoe het werkte en geen irritaties. Eentje die op de to buy-list gaat!

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig