10 mei 2021

BECCA Pearl Glow Shimmering Eye Palette

BECCA Pearl Glow Shimmering Eye Palette

Dit BECCA Pearl Glow Shimmering Eye Palette belandde als last minute aankoop in mijn virtuele mandje. Ik ging uiteraard meteen voor de highlighters, en maakte dan de sprong naar de lipsticks om uiteindelijk mijn oog te laten vallen op dit palet.

Pearl Glow zat duidelijk ver onder mijn radar verstopt, want ik kan me niet herinneren dat ik hier al veel over las of zag. Máár: ik houd van glans en ik houd van neutrale kleuren en dus klikte ik vrij snel op add to cart.

BECCA Pearl Glow Shimmering Eye Palette

BECCA Pearl Glow Shimmering Eye Palette

BECCA Pearl Glow Shimmering Eye Palette

Qua afmetingen is het oogschaduwpalet nog vrij compact, maar wel een beetje aan de bulky kant. De verpakking is stevig en bevat binnenin een grote spiegel, samen met 12 kleuren oogschaduw. BECCA staat voor mij synoniem aan fijngemalen, boterige poederformules die supergemakkelijk blenden en heel wat glow bevatten, dus dat waren ook mijn verwachtingen voor dit palet.

De 12 kleuren zijn voornamelijk glanzend en hebben drie verschillende finishes: de zes kleuren in het midden zijn een Pearlescent Finish en onderscheiden zich van de rest door hun bolle vorm. Deze poeders zijn superzacht en geven een transparantere, multidimensionele glow. De vier kleuren aan de kanten van de eerste twee rijen zijn een Luminous Finish: eveneens glanzend, maar meer creamy en homogeen. De twee kleuren aan de kanten van de onderste rij zijn een Matte Finish, puur en vol van kleur voor wat extra drama.

BECCA Pearl Glow Shimmering Eye Palette

BECCA Pearl Glow Shimmering Eye Palette

Op de eerste rij: Lilac Pearl (Luminous Finish), Fresh Water (Pearlescent Finish), Iridescent Aura (Pearlescent Finish), Warm Sands (Luminous Finish)
Op de tweede rij: Tahitian (Luminous Finish), Oyster (Pearlescent Finish), Sunlight (Pearlescent Finish), Pink Pearl (Luminous Finish)
Op de derde rij: Exotic Black Pearl (Matte Finish), Pacific (Pearlescent Finish), Cove (Pearlescent Finish), Coconut Shell (Matte Finish)

Ik heb de kleuren ook in dezelfde volgorde geswatcht. De lichte, glanzende kleuren zijn overduidelijk in de meerderheid en dat vind ik absoluut niet erg. De lichtere kleuren met een Pearlescent Finish transformeren bovendien nog een beetje op de huid, ze zijn wat transparanter met zelfs een holografisch effect. Ze werken prima op zichzelf, maar lenen zich ook tot het layeren bovenop een andere oogschaduw. De vier donkere kleuren geven de look dan een beetje meer diepte en drama en brengen het palet in balans. Een extra matte transitiekleur was zeker ook nog welkom geweest, want nu springt het palet zonder al te veel overgang in extremen: van licht en glanzend, naar donker en mat. Maar als je net als mij van glans houdt, is dat zeker geen onoverkomelijk euvel: ik gebruik de donkerbruine Cove in de arcadeboog, bovenop Oyster als transitiekleur en tap er dan nog een beetje van de matte kleuren bij in de buitenste ooghoek - en dat werkt perfect.

BECCA Pearl Glow Shimmering Eye Palette

BECCA Pearl Glow Shimmering Eye Palette

BECCA Pearl Glow Shimmering Eye Palette

Persoonlijk ben ik zeer tevreden van de kwaliteit van de oogschaduw. Ze blenden met het grootste gemak en lopen mooi in elkaar over, maar behouden wel hun eigenheid - dus je ziet het kleurenverloop nog steeds terug in de look. Ik houd echt van de glow die het palet aan mijn ogen geeft, al is het eindresultaat wat aan de koele kant, en doet het mij denken aan het Natasha Denona Glam Palette of nog het Charlotte Tilbury Luxury Palette in Uptown Girl dat ook die paarsige tinten bevat. 

Zolang je van glans houdt, is dit palet best veelzijdig: je kan het gebruiken voor een lichte, luchtige look met minimale oogschaduw en een discreter resultaat, maar je kan ook een beetje (of veel) meer glam gaan en het als een day to night palet inzetten. Ik denk dat het geen geheim is dat ik voor de glam look ga, haha!

BECCA Pearl Glow Shimmering Eye Palette - 14,4 g voor £ 42,00 via Cult Beauty

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.


Share:

6 opmerkingen

 1. Prachtig palette en supermooie look!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci! Ik vond het fijn om nog meer van BECCA te ontdekken, jammer genoeg wel net nu ze bijna niet meer te krijgen zijn :-(

   Verwijderen
 2. Hoi ;)

  Enkele dagen geleden zag ik op Instagram dat je een geel kleedje van Ted Baker hebt gekocht. Heb je dat in Maasmechelen village gekocht?

  grtjs :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat klopt! Ik heb het inderdaad in Maasmechelen Village gekocht, er is nog een lopende actie als je ingeschreven bent voor hun privilege mailinglist - dus ik had nog 30% extra korting en dat was zéér fijn!

   Verwijderen
 3. Een mooie oogmake-up. Helemaal iets voor jou. De Pearlescent Finish zorgt onmiddellijk voor een verhelderend effect wat ik super vind. Ik denk dat je vaak naar dit palet zal grijpen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci! Ik volg je helemaal wat dat verhelderend effect betreft, geeft de look meteen een beetje meer licht.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig