4 mei 2021

InstaLoves: april 2021


Het eerste weekend van april ging de Japanse Tuin in Hasselt terug open na de winterslaap. Ik boekte enkele weken op voorhand tickets (dat is overigens niet nodig in niet-coronatijden, maar op dit moment beperken ze zo het aantal bezoekers) en dat was achteraf gezien echt wel de beste ingeving, want met het mooie weer was alles op een mum van tijd uitverkocht!
Iedereen wilde uiteraard een glimp opvangen van de mooie kersenbloesems - wij genoten superhard van dat tastbare gevoel van lente en (roze) hoop. De kerselaars bloeien kort, maar krachtig! Ook de magnoliaboom stond in bloei, daar waren er al heel wat blaadjes van de boom gevallen. 

Voor de gelegenheid stonden er ook enkele kraampjes met Japanse snacks en dat kon ik als zelfbekroonde snack queen érg appreciëren! De groene thee was geen echte hit (zonder suiker, lol), maar de wafel gevuld met rode bonen vond ik wel een fijne ontdekking en het mochi ijs was dé klepper! Het zijn kleine bolletjes mochi (een deeg gemaakt van kleefrijst) gevuld met ijs, in verschillende kleurtjes en smaken. Het deeg zal niet voor iedereen zijn, maar ik vond het erg lekker!In dezelfde categorie als de kersenbloesems: ranonkels, gevolgd door pioenen! Ik vond een gemengd bosje ranonkels op de zaterdagmarkt in Antwerpen en ging meteen over tot de aankoop. De vrolijke kleuren zorgden direct voor wat extra leven in huis - en ik houd wel van de wilde, organische eigenschap van ranonkels - they do their own thing

Tigra zat erbij en keek ernaar, haha. Ik vermoed dat het een kattendingetje is, maar als ik thuis kom met verse snijbloemen, is ze er echt als de kippen bij. Dan komt ze ruiken aan de bloemen en zit ze te kijken hoe ik de bloemen prep en in de vaas zet.


Nog in Antwerpen brachten we een bezoekje aan Marie-Marie, een supermooie zaak met beddengoed, handdoeken en bij uitbreiding, interieurspulletjes. Toen nog met afspraak - en dat betekende dat we zo goed als alleen in de winkel rondliepen. Een beetje private shopping, op die manier! 


Onderweg naar Marie-Marie spotte ik deze Barbie-bijeenkomst in een hoekje. Dat zorgde meteen voor een grote glimlach op mijn gezicht, haha!


Dit was trouwens mijn outfit - het jurkje viel duidelijk in de smaak, want ik kreeg er superveel vragen over binnen! Ik kocht hem zelf online bij Bitonti, maar daar is 'ie intussen precies uitverkocht. Ik zag wel dat meerdere webshops dit model verkochten, dus mogelijks kan je hem nog ergens anders vinden. 


Ik kijk echt uit naar het moment dat we nog eens "gewoon" aan een tafel op een terras kunnen zitten, maar gelukkig er af en toe nog een take-out waar ik helemaal happy van word! Aan een kraampje op de Lombardenvest kochten we een bootje met kibbeling en twee garnaalkroketjes - yum!


Pasen, een feestdag die we inzetten met verse pannenkoeken! We gebruikten wel een pakje met een mix van Albert Heijn - maar shhhh ;-) Niet dat ik het erg vond, want ze waren echt wel fluffy en goed gelukt!


Wat doet een mens tijdens een lockdown? Kuisen! :D Onze grote kuis hadden we gelukkig al achter de rug, maar de oven was nog blijven hangen op de to do-lijst. Na heel wat online gehype, bestelde ik The Pink Stuff, als aanvulling op mijn kuisproductenstash. The Pink Stuff is een mild schurende pasta, gemaakt van voornamelijk natuurlijke ingrediënten, heeft een aangename geur én komt dan ook nog eens in mijn favoriete kleur. Het was uiterst effectief voor onze oven - uiteraard moet je wel moeite doen om te kuisen, het gaat niet vanzelf, maar ik was zeer tevreden van het resultaat. Ik heb in het verleden andere (sterk chemische) ovenreinigers gebruikt en dan durfde ik achteraf niet meteen de oven te gebruiken, uit schrik om mezelf te vergiftigen, haha. Dat was bij The Pink Stuff niet het geval, dus ik content.


Als beloning voor het harde werk bestelde ik enkele bordjes sushi, dim sum en gyoza - yum!


Het spreekwoord 'maartse buien, aprilse grillen' was jammer genoeg hé-le-maal van toepassing. We kregen enkele keren de zon te zien, maar het merendeel van de tijd was het weer een beetje ... humeurig. De ene dag konden we nog barbecuen, de andere dag kregen we sneeuw op ons bord - ugh! Voor mij mag dat regenweer echt wel passeren, tijd voor zon, zeker als binnenkort de terrasjes terug open gaan.


Hetzelfde liedje toen we naar Maasmechelen Village gingen: het weer sprong van de hak op de tak, en voor we het wisten was het aan regenen en aan het sneeuwen. We zochten dan maar toevlucht bij The Bakery, net buiten de Village. Zeker een bezoekje waard, het is een megagrote bakkerij waar je ook een takeout koffie kan krijgen - speciale smaken ook, want ik ging voor een Pink Latte met rozenblaadjes en die was echt lekker. Ik kocht bij de koffie twee nonnevotten - ik had er nog nooit van gehoord, maar ze staken mij de ogen uit, haha. Ik vond het een mix tussen een droge donut en een smoutebol - lekker, maar er had ook een vullingske in gemogen, haha.


Verlof in tijden van corona, dat is uw huishouden doen, maskertjes leggen in de badkamer en dan met de voetjes omhoog. En werken aan de blog, uiteraard! Daar is overigens niet mis mee, maar ik mis de tijd dat ik à l'improviste mijn dag kon invullen. 


Tigra daarentegen ligt ALTIJD met haar voetjes omhoog. Soms wou ik dat ik ook een huiskat was :DIn Hasselt loop ik graag binnen bij Balo - ik doe er altijd wel wat inspiratie op en kan er mij verlekkeren aan de heerlijke geurkaarsen en interieurspulletjes. Ik spotte wederom Barbie - denk je dat er iemand mij iets wil vertellen? :D


Accidentjes gebeuren, ook in de keuken. Blijkbaar was het ijs nog onvoldoende ontdooid - of misschien is mijn hubby echt wel The Hulk in disguise, want onze ijsschep moest het ontgelden. Hij ging het wel eens fixen, lol - en toen hoorde ik iets breken :D Intussen hebben we een nieuw exemplaar op de kop getikt, hopelijk overleeft 'ie het!


Ah yes, de wondere wereld van online bestellen! Meestal het tweede, haha!


April was een feestmaand, we vierden Timo zijn verjaardag. Door de vele restricties 'moesten' we er een gans weekend voor uittrekken, zodat we de vrienden per twee over de terrasvloer kregen. Het was meteen ook zijn tweede lockdownverjaardag, maar gelukkig mocht hij dit jaar wel wat mensen uitnodigen - vorig jaar zaten we echt helemaal alleen. Ik zette dan maar direct het weekend goed in met ijs, aardbeien en slagroom!

P.S.: Nog eens een reminder voor wie mijn blog volgt via e-mail en bij elke nieuwe blogpost een e-mail ontvangt! Helaas ondersteunt Google FeedBurner deze optie niet meer vanaf juli 2021. Voorlopig heb ik nog geen alternatief dus verwijs ik jullie graag naar een RSS-reader naar keuze. Zelf gebruik ik bijvoorbeeld  Bloglovin' om mijn favo blogs te volgen, zo krijg ik elk nieuw artikel in mijn feed te zien. Je kan mij ook altijd volgen op mijn Facebook-pagina of via Instagram @beautylovesbe - daar houd ik jullie op de hoogte van nieuwe artikels.

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. Ooooh....ranonkels <3 Wat zijn het leuke bloemen, he? Volgend jaar wil ik ze ook kopen. Telkens als ik ze wilde kopen (dit jaar en vorig jaar) was ik te laat.

  Prettige dag xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa, ik vind ze erg mooi! Het is maar een kleine 'window of opportunity' om ranonkels te kopen, helaas! Wilde eerst tulpen kopen, maar zag dan ineens de ranonkels vanuit mijn ooghoek en wist direct dat ze mee naar huis zouden gaan :D

   Verwijderen
 2. Leuk overzichtje alweer. Na je eerste bezoekje ook een uitstapje aan de Japanse Tuin vastgelegd. Jammer genoeg geen snackjes (misschien enkel in het weekend?), maar was er wel supermooi om te wandelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zou goed kunnen! Ik zag dat de kraampjes het weekend erop terug waren, dus misschien is het inderdaad enkel voor wanneer ze het meeste volk verwachten. Gelukkig waren er wel nog genoeg bloesems toen jij ging! Intussen is het alweer gedaan, terug een jaartje wachten...

   Verwijderen
 3. Toch heel wat leuke dingen gedaan in april. En ook lekker eten mocht zeker niet ontbreken 😊 Gelukkig kunnen we intussen al op een terrasje zitten. Alleen het mooie weer ontbreekt nog. Straks is de lente voorbij 😅 Bij The Bakery zijn we intussen ook al eens geweest voor take away. Binnenkort kunnen we ook samen binnen aan een tafeltje zitten 😉 Al hoop op ik heel veel zonnige terrasjes 😘

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt, het deed deugd om terug op een terras te kunnen zitten (niet thuis dan, hè)! Maar het weer mag véél beter!! Die hittegolf van vorig jaar was nu wel welkom geweest :D

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig