24 januari 2022

Charlotte Tilbury Exagger-eyes palette

Charlotte Tilbury Exagger-eyes palette

Blijkbaar bestaat dit Charlotte Tilbury Exagger-eyes palet al ettelijke jaren - maar ik ontdekte het pas recent, in een YouTube-video van Andreea Ali. Het paletje viel zodanig in de smaak, belandde al snel op mijn Secret Santa wishlist, and the rest is history :-)

Bigger, brighter eyes, dat belooft Charlotte Tilbury met dit Exagger-eyes palet - een beetje zoals de ultraflatterende sociale mediafilters, maar dan met make-up. Het compacte quad bevat vier tinten in de rosé gouden familie, met twee glanzende, een matte en een glitterkleur. De vier complimenterende kleuren brengen je met hun finish from desk to dusk to disco, zoals Charlotte Tilbury het zelf zo mooi verwoordt.

Charlotte Tilbury Exagger-eyes palette
Charlotte Tilbury Exagger-eyes palette

Charlotte Tilbury werkt in haar oogschaduwpaletjes niet met namen, maar eerder met functionele titels: Prime, Enlarge, Pop en Define. Prime vind je in dit palet linksboven: het is een lichtbeige champagnekleur met een glansje. Deze kan over het hele ooglid en in de binnenste ooghoek voor een beetje meer lichtheid. Enlarge staat rechtsboven en is een glanzend rosé goud koper, deze legt een lichte waas over het ooglid, maar kan je ook opbouwen in de arcadeboog voor een meer gecontoured effect. Rechtsonder vind je Define, een matte bruine kleur met rode ondertoon - perfect om de look wat meer smokey te maken rondom de wimpers of om de buitenste ooghoek wat meer te verdiepen en accentueren. De ster van de show is Pop, linksonder, en dat is een hele glanzende, ietwat transparante kleur met rosé ondertoon. Deze breng ik aan op het midden van het bewegend ooglid en geeft de illusie van grotere en sprankelende ogen. Als je vindt dat deze niet krachtig genoeg op de ogen overkomt, kan het helpen om hem aan te brengen met de vingertip, in plaats van een kwast.

De kleuren zijn erg mooi, maar in alle eerlijkheid moet ik toegeven dat het zeker niet de meest unieke tinten zijn. Ik denk dat ik uit mijn collectie nog wel enkele gelijkaardige oogschaduwkleuren kan toveren, al helemaal omdat dit niet meer eerste Charlotte Tilbury palet is. Anderzijds zijn het erg fijne en draagbare kleuren, waar ik van nature uit naartoe wordt gezogen en gaan ze zeker niet verloren. Ook de kwaliteit en pigmentatie is erg consistent, zoals ik het van het merk gewoon ben.  

Charlotte Tilbury Exagger-eyes palette
Charlotte Tilbury Exagger-eyes palette

Ik heb de look uitgewerkt zoals voorgeschreven, met een beetje extra oogpotlood aan de onderste wimperrand en zwarte eyeliner aan de bovenste wimperrand. De kleuren blenden moeiteloos samen en geven een soort van allround waasje kleur, met verschillende accenten. De glanzende Pop in het midden van het bewegend ooglid mag voor mij nog ietsje meer uitgesproken zijn, maar dat is een kwestie van smaak.

De manier waarop Charlotte Tilbury haar paletjes samenstelt, is en blijft voor mij een schot in de roos. Met vier kleuren kan je eigenlijk een hele mooie look samenstellen, eentje die inderdaad kan werken als dagelijkse én als partylook. Alles hangt er een beetje van af hoe je de kleuren combineert en waar je de accenten legt. Bovendien kan je dit palet ook gemakkelijk combineren met andere paletjes en iets meer variatie aanbrengen - zo dacht ik onmiddellijk aan haar grotere Instant Look in a Palette Pretty Blushed Beauty, dat ik vorig jaar kocht en duidelijk wat meer moet gebruiken. Ik denk absoluut dat de tinten uit het Exagger-eyes palet voor iedereen kunnen werken en dus altijd een mooie en flatterende look zullen creëren - missie geslaagd!

Charlotte Tilbury Exagger-eyes palette - 5,2 g voor € 50,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

 1. Heel mooi palet met dito kleuren. Grote fan van Charlotte Tilbury hier, ze stelt eigenlijk nooit teleur!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Idem hier! Van in het begin fan - ook al door de mooie verpakkingen, haar hele merk straalt iets van luxe uit. Maar alles wat ik tot nu toe kocht, bleek keer op keer geweldig fijn, dus jeej!

   Verwijderen
 2. Het oogpalet is compact en oogt heel erg mooi, maar ik had de glanzende pop ook meer uitgesprokener verwacht! Jammer! Als ik het resultaat zo bezie, ben ik het volledig met je eens dat je al gelijkaardige oogschaduwkleuren hebt. Het resultaat is wel erg mooi, maar ik had er precies toch iets meer van verwacht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je natuurlijk altijd naar dezelfde kleuren grijpt, eindig je met een collectie vol gelijkaardige paletjes, hahahaha! Maar ach, dan weet ik tenminste dat ik de oogschaduw graag zal gebruiken.
   Die pop mocht voor mij ook intenser zijn! Maar ik houd van een beetje bling dus... ;-)

   Verwijderen
 3. Waauw, echt mooi!! Moet er toch eens een palette van proberen, heb ik nog steeds niet gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze heeft héle mooie paletjes, die kleuren gaan jou ook goed staan!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig