16 januari 2023

InstaLoves: december 2022


Hoog tijd voor de InstaLoves van december! Het nieuwe jaar is intussen al twee weken gestart, maar dat kan mij niet tegenhouden om nog eens terug te kijken naar mijn verjaardagsmaand.


Uiteraard moesten we ook de kerstmarkt eer aandoen - in Hasselt heet 'ie Winterland en buiten een mooie carrousel en een giga reuzenrad, zijn er ook heel erg veel food opties. Dit jaar hebben we ons best gedaan, al zeg ik het zelf: van de meer traditionele gerechten zoals tartiflette, uiensoep met Emmental en braadworst, tot de meer hippe snacks zoals corn dogs, we hebben het allemaal geproefd! Op zich viel alles wel in de smaak, al vonden we de prijzen een beetje overdreven - 8,00 euro voor een corn dog, dat was er eigenlijk wel over. Maar bon, Kerst moet opbrengen, zeker? 


Gelukkig zat de kerstsfeer er overal wel goed in! In het stadscentrum was alles mooi versierd en was er in het weekend ook heel veel animatie - denk aan jeneverkraampjes en heel wat bandjes en koren die voor de muzikale noot zorgden. Ik heb bij verschillende interieur- en accessoireshops mijn ogen de kost gegeven en echt genoten van alle kerstversiering.


Thuis hielden we het vrij sober: we zetten geen grote kerstboom op, maar zorgen met kaarsen en een vaas vol kerstballen en ledlampjes voor wat gezelligheid. We kochten ook nog wat mooie tafelversiering (last minute, weliswaar, maar ach... we zijn er geraakt). We hebben wel een superleuke kerststal, met schaapjes, engeltjes en de drie wijzen. 


We gingen twee keer ten bij Boulebaar - de brioche met pulled beef en gepekelde groentjes was een dikke hit en de tweede keer koos ik de spicy noedelsoep die mij perfect wist te warmen toen het buiten erg koud was. De zaak is niet zo heel groot, dus reservatie is aan te raden, maar wij wandelden er twee keer binnen voor een vrij late lunch en toen konden we zonder problemen een plekje bemachtigen.


Tigra palmde intussen het gezellige zeteltje thuis in, hahaha!


Groot favoriet tijdens de wintermaanden: de pumpkin spice cappuccino van Coffee Café! Tijdens de kerstdagen is er ook nog eens de limited edition Christmas Cake, een drielagig monster om van te watertanden. Intussen is het aftellen naar volgende Kerst, en intussen dagdromen van dat stuk cake :D


Bij chocolatier Boon maken ze altijd de mooiste creaties - de kerstcreaties van dit jaar waren echt prachtig. Deze giga dame in rode jurk stond te pronken in hun etalage en toen ik zag dat ik een mini versie kon kopen voor thuis, was de deal snel beklonken. Alles was eetbaar, behalve het strikje: de bovenste helft was witte chocolade, de onderste helft donkere chocolade. Voor mij had die verhouding wat meer in het voordeel van de witte chocolade mogen uitvallen, maar ik vond het té mooi om te laten staan. In mijn verjaardagsvlog stond ze alleszins mooi te blinken!


Daags na Kerstmis gingen we met ons tweetjes shoppen in Roermond. Bij Reiss was het gene vette, maar kon ik tenminste even zitten op het bankje in de paskamers. Ui-te-raard gingen we lunchen bij Wagamama! Ik probeerde een nieuw gerecht, ramen met gyoza en OMG dat was lekker. Erg pittig ook wel, maar daar ging dan meteen mijn neus van open, haha.

Helaas had ik voor de rest weinig geluk - meestal koop ik tussen Kerst en nieuw mezelf een mooi paar schoenen in Roermond, nét op tijd voor mijn verjaardag. From me to me, weet je wel? Maar alles wat ik wilde, was uitverkocht in mijn maat - dikke pech.


En dan was het tijd voor de verjaardagsprep! Een vers laagje in het haar, dat was nodig :D Ik had er speciaal verlof voor genomen, zodat ik volledig ontspannen was en ook nog enkele voorbereidingen kon treffen daags voor mijn verjaardag.


Ik kreeg deze geweldige verjaardagskaart - wie de film kent, hóórt het Miranda Priestley gewoon zeggen! :D Het was dan ook alleen maar passend dat ik mijn Prada pumps uit de kast zou halen, hèhè. Die lopen trouwens nog best comfortabel voor zo'n hoge hak - ik heb er de ganse dag en avond op gelopen en dat ging vlot (oké, ik heb ook veel aan tafel gezeten om te eten, maar bon).


We begonnen 's middags met een brunch en een tafel vol lekkers. Ik was trouwens ook erg blij met de leuke ballonnen - gevonden bij Flying Tiger! 's Avonds kwamen mijn ouders langs en toverden we een feestmaal uit de oven. Maar tegen dat het middernacht was, was ik écht helemaal op - we hebben de overgang naar 2023 dus gemist, haha! 

Ik wens jullie allemaal een heel fijn, gelukkig en gezond jaar! Merci om hier zo talrijk te lezen en ook om de weekly vlogs steeds met veel enthousiasme te ontvangen <3

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

 1. Leuk overzicht! Al die food foto's doen mij nog meer naar Hasselt willen gaan. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Merci voor jou, voor je altijd gezellige blogposts (InstaLoves, beauty reviews en vooral jou vlogs), daar kijk ik altijd met veel plezier naar... altijd zo gezellig en even een relax momentje om naar te kijken. Op naar nog veel meer van die leuke momenten in 2023 met voor jou ook nog de allerbeste wensen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ooh, dat is een prachtcompliment om te ontvangen, bedankt! Ik hoop jullie in 2023 nog veel leuks te mogen voorschotelen op de blog!

   Verwijderen
 3. Wat een leuk overzichtje! Bedankt nog voor de tip van Wagamama, deden we ook in Roermond en inderdaad, superlekker daar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Altijd een goed adresje! Blijft een klassieker, ben zo blij dat ze nu ook in België en Nederland zitten, want vroeger was het een London only thing voor mij.

   Verwijderen
 4. Wat een originele verjaardagskaart! Zo leuk! 🥰

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig