28 februari 2023

Chanel Délices Pastel de Chanel

Chanel Délices Pastel de Chanel

Elk jaar verlekker ik mij op de eerste lentecollecties - de winterblues breken uit en ik snak naar wat meer frisheid en kleur. De lancering van de lentecollecties komt dan nét op tijd en bevat meestal het type kleurtjes waar ik helemaal vrolijk van word.

Chanel doet het dit jaar met de Délices Pastel de Chanel: een minicollectie die exclusief te koop is via hun eigen beautykanalen en dus volledig los staat van de meer 'algemene' lentecollectie die je daarnaast in de allround parfumerie kan vinden. Ik kwam Délices Pastel de Chanel op het spoor via Instagram en viel als een blok voor de vrolijke pastellige snoepkleurtjes. Een kleine coup de foudre, als je wil. 

Op dat moment was het nog niet helemaal duidelijk of de collectie ook naar Europa zou komen - hij werd vooral gefeatured op Aziatische accounts. Nog wat opzoekingswerk later, vond ik de collectie op de Britse Chanel-site, maar niet op de Belgische. Maar intussen had ik een missie. Vol goede moed trok ik naar de Chanel Beauty boetiek in Antwerpen, een plek all things Chanel beauty. Officieel is de collectie te koop vanaf 1 maart (morgen!), maar ik kon mijn geluk niet op toen bleek dat Délices Pastel de Chanel al in Antwerpen was gearriveerd - en zodus... :-)

Chanel Délices Pastel de Chanel

Chanel Délices Pastel de Chanel is een kleine collectie met een focus op een fris en levendig pastelkleurenpalet. De omringende producten zijn twee getinte lipbalsems, twee liquid matte lipsticks (in eerder atypische lentekleuren), enkele waterproof kohlpotloodjes en twee multi-use glow sticks die fungeren als highlighter maar ook op de ogen kunnen worden gebruikt. Mooi om te zien, maar wat minder mijn ding. 

Chanel Délices Pastel de Chanel
Chanel Délices Pastel de Chanel

Ik viel als een blok voor Chanel Fantaisie de Chanel, een Illuminating Blush Powder. Om de zoveel tijd produceert Chanel een blush waar ik dol op ben - wie herinnert zich nog de Chanel Blush Horizon de Chanel? Een blush uit de oldschool blogging days, maar ik zou hem vandaag nog steeds zonder verpinken in mijn winkelmandje gooien. Zo mooi! 

Awel, datzelfde verliefde gevoel kwam anno 2023 naar boven bij de Fantaisie de Chanel. De roze poederblush lijkt wel in de pan geweven, à la de bekende Chanel tweed stoffen en afgewerkt met de iconische dubbele C. Twee kleuren, Or Rose en Rose Éclatant, worden met een soort van tie-dyetechnologie in de pan gemengd, zodat je altijd een uniek exemplaar in handen hebt. Het effect is trouwens geen overspray, maar maakt integraal deel uit van de blush, zodat je nog even kan genieten van het reliëf. Ik ben trouwens absolute voorstander van het gebruiken van make-up, óók als het limited edition is en óók als het een mooi effect heeft. Niets zo erg als het in de kast laten liggen en laten vervallen omdat je bang bent het te gebruiken - zonde!

Chanel Délices Pastel de Chanel
Chanel Délices Pastel de Chanel

Samen met de blush krijg je ook een mooi plat kwastje, maar ik apprecieer dat de blush an sich geen andere afleiding heeft in het doosje zelf. De blush is subtiel en neutraal roze, een erg mooi en draagbaar kleurtje, máár met een beetje glans erin. Het geeft je een roze blosje dat garant staat voor de lente en meer zon - and I'm here for it

Chanel Délices Pastel de Chanel
Chanel Délices Pastel de Chanel

Chanel Les 4 Ombres in 68 Délices kwam pas in mijn vizier toen ik in de Chanel Beauty boetiek stond. In het echt spraken de vier kleurtjes mij véél meer aan dan op papier en ik greep mijn kans. Het quad is een lichte uitvoering van de klassieke Chanel-oogschaduwpaletjes en speelt een beetje met kleur. Van licht naar donker, steeds met een zachte pasteltoon en perfect samen of apart te gebruiken: gebleekt violet, poederig perzikroze, parelmoer pastelgeel en bruinachtig mauve. 

Ook hier krijg je een reliëf gebaseerd op het geweven stofmotief, afgewerkt met de dubbele C en twee kleine kwastjes om de applicatie on the go te vergemakkelijken. De vier kleurtjes zijn erg zacht van textuur, geven een mooi pigment en werken - hoe contrasterend ze misschien lijken - nog best goed samen op de oogleden. Ik startte met het perzikroze als transitiekleur, het violet in de arcadeboog, het pastelgeel op het ooglid en het bruinachtig mauve in de buitenste ooghoek. Omdat het om pastelkleuren gaat, blijft alles vrij draagbaar - kleurrijk, maar draagbaar. 

Chanel Délices Pastel de Chanel

Dit is met voorsprong het meest unieke paletje in mijn collectie - hoewel ik geen glitter en glans schuw, ga ik meestal wel voor veilige en neutrale kleurtjes, en daar is uiteraard niets mis mee. Met het Délices paletjes breng ik op een leuke manier toch een beetje extra kleur in huis, kleurtjes die ik misschien niet snel zou kiezen in een quad, maar die samen wel een mooie combo maken. 

Chanel Délices Pastel de Chanel
Chanel Délices Pastel de Chanel

De foto's van mijn make-uplook hadden jullie nog tegoed: ik slaagde er niet in om mijn look te trekken in de ochtend en in de namiddag was de winterzon net wat te zwak, zodat de kleuren niet waarheidsgetrouw overkwamen. Maar deze morgen scheen de zon, dus nu kan ik ze toevoegen! Door de pasteltinten vind ik de look vrij zacht, maar de kleuren blijken toch vrij goed te onderscheiden van elkaar. En misschien geheel buiten verwachting, vind ik de kleurtjes erg goed matchen met elkaar. Het heeft een soort van optimisme in zich, de lente komt eraan en we zijn allemaal blij :D Ik houd van een frisse blos op de wangen, dus voor mij zijn twee laagjes van de blush wel vereist - dan krijg je nét genoeg kleur die subtiel oplicht als de zon erop schijnt. En om de look af te werken, koos ik voor een creamy lipstick met een glansje, dat geeft het geheel een juicy finish. 

Chanel Les 4 Ombres 68 Délices - 2 g voor € 60,00
Chanel Fantaisie de Chanel - 7 g voor € 65,00
Via de Chanel Beauty boetiek of online bij Chanel.com

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

10 opmerkingen

 1. Oh toen ik begon met lezen dacht ik: misschien in de Chanel boetiek in Antwerpen!!!... en ja hoor jij dacht het ook en vond ze daar! Ik ben heel benieuwd hoe deze mooie lente kleurtjes je zouden staan. Deze week moeten de foto's toch wel lukken met dit heerlijke zonnetje die volop schijnt. Werden deze beauties ook in zo'n klein schattig Chanel tasje met strikje ingepakt? En ze vragen daar ook wat voor proefjes je graag zou willen uitproberen. Fijne winkel vond ik het met vriendelijke verkoopsters die je lekker op je gemakje laten rondkijken. Ik was daar zelf ook afgelopen december. Ik was op zoek naar de Chanel Le Rouge Duo Ultra Tenue Duo Lipstick, nergens te vinden bij de parfumerie of Bijenkorf en ja hoor daar lagen ze. Voor mij de beste formule langhoudende lipsticks. Dus ja ik was ook super blij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De foto's zijn net toegevoegd! Hele goede service daar, inderdaad, ik kreeg wat skincare en make-up samples mee.

   Verwijderen
  2. Mooie frisse lente look! Deze kleurtjes staan jou ook heel mooi en combineerd ook mooi met jouw pastel kleurige kleding! Op naar zonnige lente dagen!

   Verwijderen
 2. Doet je onmiddellijk denken aan lente, snoepjes en frisheid! En het geweven stofmotief afgewerkt met de iconische dubbele C ziet er zo speciaal en heel luxueus uit. Hopelijk ben je intussen erin gelaagd om foto's van je make-up look te maken, want de komende dagen ziet het er meer bewolkter uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa, het is gelukt! Daarnet twee minuten zon en ik was nét op tijd klaar :D
   De lente mag voor mij beginnen, ik heb de juiste kleurtjes in huis :D

   Verwijderen
 3. Oh my die blush is geweldig!!! Goeie tip van de Chanel winkel, ga er toch eens langs moeten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat was dus exact mijn reactie! Ik was er al vaak langsgelopen, maar nog nooit binnen geweest. Maar dus wel de moeite om eens binnen te lopen!

   Verwijderen
 4. Je bent, wat deze oogschaduwkleurtjes betreft, een beetje uit je comfortzone gestapt, hé? Tof om je met typische lentekleurtjes te zien 😍

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is eens iets anders dan mijn neutrale kleurtjes hè! Hoewel het ook nog steeds erg draagbaar blijft, maar ik vond de kleurtjes veel te leuk om te laten liggen. De lente mag dan beginnen, hè :D

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig