3 april 2023

Makeup by Mario Ethereal Eyes Eyeshadow Palette

Makeup by Mario Ethereal Eyes Eyeshadow Palette

Een instant crush en in mijn ogen ook een instant klassieker voor de neutral lovers onder ons, dit Makeup by Mario Etheral Eyes Eyeshadow Palette. Het werd uitgebracht als een limited edition en was wellicht mede daardoor in een mum van tijd uitverkocht. 

Initieel greep ik achter het net, maar dankzij de mailinglist had ik bij de tweede restock prijs! Ik bestelde dus rechtstreeks bij Makeup by Mario, ik vond namelijk geen andere Europese verkoopkanalen. En hoewel het op dit moment nog steeds uitverkocht is, zou ik die mailinglist toch als tip willen delen - want aan de talrijke online smeekbedes te zien, is Ethereal Eyes nog steeds erg gewild!

Makeup by Mario Ethereal Eyes Eyeshadow Palette
Makeup by Mario Ethereal Eyes Eyeshadow Palette

Makeup by Mario is het geesteskind van Mario Dedivanovic, (celebrity) makeup artist met tonnen ervaring en kennis die hij met de wereld deelde via sociale media, zijn cursus The Masterclass en sinds enkele jaren ook via zijn eigen productlijn. 

Het Ethereal Eyes Eyeshadow Palette is wat mij betreft zijn meesterwerk: 12 neutrale kleuren oogschaduw in drie verschillende finishes en dat allemaal in een compact en handig paletje. De witte metalen case voelt zwaar en robuust aan, maar is toch erg compact (zowat de grootte van mijn hand!) en onthult binnenin een grote spiegel - netjes. 

Makeup by Mario Ethereal Eyes Eyeshadow Palette
Makeup by Mario Ethereal Eyes Eyeshadow Palette

De kleuren zijn allemaal erg draagbaar - zelfs de shimmers zijn zodanig fijn en elegant, dat ze nooit over the top zullen zijn. De oogschaduwkleuren met de 'suede matte' finish zijn fluweelzacht van textuur en geven gemakkelijk een rijke kleur af die goed uitblendt. 'Natural metallics' zijn een moderne versie van een metallic oogschaduw, met micropigmenten die de oogschaduw erg goed laten aanbrengen. De 'glossy shimmers' tot slot zijn erg zacht van textuur, tjokvol parelmoer en zou je kunnen categoriseren als een top coat, hoewel ik ze gepigmenteerd genoeg vind om als oogschaduw pur sang te fungeren - maar ik ben dan ook wel fan van een beetje shimmer en glans op de oogleden. 

Makeup by Mario Ethereal Eyes Eyeshadow Palette
Makeup by Mario Ethereal Eyes Eyeshadow Palette

Voor Makeup by Mario is Ethereal Eyes het summum van zijn creatieve fantasie, zijn perfecte kleurencombinatie tot leven gebracht met 12 kleuren die werden geïnspireerd door natuurlijke tonen en texturen die moeiteloos overlappen. Ik denk dat die combinatie ook net is wat mij aantrok tot dit palet: alle kleuren lijken zonder probleem samen aangebracht te kunnen worden, de ondertonen zijn niet extreem koel noch extreem warm en de allerdonkerste kleur in het palet is een rijk donkerbruin - heerlijk, want vaak vind ik zwart nét wat te hard, maar met deze tint kan ik dus heel goed weg.

Alle kleuren presteren echt naar behoren, er is geen enkele zwakke schakel in het palet te vinden. De matte kleuren kan je prima opbouwen en intenser maken met een extra laagje. Zo werken ze als mono's, maar ook perfect in duo of trio om de look heel erg smokey te maken. De metallics en shimmers voelen heerlijk zacht aan en de blend aan ingrediënten geeft de poederoogschaduw bijna een geltextuur, wat bijdraagt tot de glossy finish. De totale look is zo hard iets naar mijn goesting, ik voel me erg comfortabel bij al deze kleurtjes, ongeacht hoe ik ze combineer. Het palet kostte me (inclusief verzending, en dan zijn alle kosten en invoerrechten ineens gedekt) een rib uit mijn lijf, maar ik kan niet anders zeggen dan dat dit dikke, dikke liefde is. Duimen maar dat het palet terug in stock komt! 

Makeup by Mario Ethereal Eyes Eyeshadow Palette - 12 g voor € 104,00 (inclusief verzending)

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

 1. Ik had nog niet over dit merk gehoord maar wat een supermooi palet! Dit zijn helemaal mijn kleuren. En wat geven ze een mooie kleur af bij de swatches. Ja meestal heeft een palet wel een of ander kleurtje dat weinig afgeeft maar wat super dat dat bij deze niet het geval is. Mooie smokey look heb je ermee weten te maken! Heel fijn dat je er neutrale en intensere looks mee kan maken. De rib uit je lijf helemaal waard zou ik zeggen!

  Even een update over mijn Too Faced shadow insurance en dan heb ik het er niet meer over... Sinds ik zonder het trechtertje er eindelijk weer product uit kreeg, is het helemaal niks meer. Hoe weinig ik er ook van op doe, het droogt heel lelijk op, als een soort plamuurlaag, vreselijk! Dus de mijne was eigenlijk al uitgedroogd. Dus ja ik gebruik nu die van MAC weer even totdat ik iets anders vindt. En nu ben ik er helemaal klaar mee :-D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker een palet om in het oog te houden, ik was er direct verliefd op :-)
   Oh, ik snap het wel, die van mij is ook ietsje droger nu. Nog niet helemaal uitgedroogd, maar ik merk wel verschil. Het is wel nog werkbaar, dus ik doe nog even verder. En dan ga ik er echt werk van maken om eens een goede vervanger te zoeken!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig