7 november 2014

Dior Fall Look: 5 Couleurs in Cuir Cannage & Trafalgar - Diorblush in Rose Corolle

Dior 5 Couleurs Cuir Cannage - Trafalgar

De oogschaduwdoosjes van Dior, hun '5 Couleurs', zijn niet nieuw. Wel werden ze recent vernieuwd en werd er nog meer aandacht bestaan aan de verschillende texturen en kleurharmonieën. Het doosje zelf kreeg ook een mini facelift en is nu net wat slanker dan ervoor. Elk 5 Couleur palet bevat vijf verschillende kleuren oogschaduw die je in perfecte harmonie of in compleet contrast kan gebruiken.

Dior 5 Couleurs 796 Cuir Cannage

De opbouw van elk doosje is dezelfde: in het midden heb je de basiskleur, dat is de blikvanger die bepaalt tot welke kleurharmonie jouw 5 Couleurs behoort. Bij Cuir Cannage begint alles met de bruine kleur. Alle andere kleuren zijn ton-sur-ton, variaties van bruin die maken dat je de verschillende nuances kan gebruiken om je look te accentueren. Ik vind Cuir Cannage werkelijk een prachtig palet met een geweldig pigment, het is een beetje zoals mijn Urban Decay Naked paletten, maar dan de absolute essentie in een compacte versie. De middelste kleur en de donkerbruine kleur rechtsonder zijn mat - superzacht en blenden vlotjes - en de drie andere kleuren hebben een hele mooie satijnglans

Dior 5 Couleurs 876 Trafalgar

Bij Trafalgar trekt het karmijnrood alle aandacht, de rest van de kleuren zijn bij elkaar passend maar dat rood zorgt wel voor het verrassingseffect. Het lijkt op het eerste gezicht misschien alsof de kleuren een beetje vloeken of alsof je de rode basiskleur niet gaat kunnen gebruiken, maar ik heb met Trafalgar al mooie en draagbare looks kunnen maken want eigenlijk zijn de vier omringende kleuren neutraal en draagbaar. De bronsgouden en bruine kleuren onderaan zijn trouwens perfecte herfstkleuren! Ik bespeur geen enkele matte oogschaduw in dit palet, alle kleuren zijn glanzend en de twee lichtste kleuren bovenaan hebben zelfs meer een sparkle dan enkel een glansje. Ook hier ben ik tevreden van de pigmentatie, enkel de lichtroze kleur gaf net ietsje minder dan de rest.

Dior 5 Couleurs 796 Cuir Cannage

Dior 5 Couleurs 796 Cuir Cannage

Alle Dior 5 Couleurs paletten kan je op dezelfde manier gebruiken. Voor draagbare looks gebruik je telkens de basiskleur samen met de twee bovenste kleuren uit elk palet. De medium kleur kan je aanbrengen op het volledige bewegende ooglid, de lichtste kleur als highlighter op het wenkbrauwbot en de binnenste ooghoek en de donkerste kleur langs de wimperrand. Deze daglook heb ik gemaakt met Cuir Cannage.

De avondlook maak je dan weer met de basiskleur samen met de twee onderste kleuren uit het palet. De lichtste kleur breng je dan aan op het volledige bewegende ooglid, de medium kleur gaat in de buitenste ooghoek tot iets buiten de oogcontour en de donkerste kleur kan in de arcadeboog en langs de wimperrand.

Diorblush in 881 Rose Corolle

Diorblush in 881 Rose Corolle

Op de foto's draag ik Diorblush in Rose Corolle. Deze behoort niet tot de Fall Look, het is een van de vier limited edition Diorblush kleuren die tot de Rouge Baume collectie behoren. Starlight is een hele lichte blush, eerder een highlighter; Dazzling Sun is een fris oranje; Rose Darling is een zachtroze met koele ondertoon en Rose Corolle is dan deze felroze, bijna neigend naar rozerode blush.

Diorblush in 881 Rose Corolle

Diorblush in 881 Rose Corolle

Fel in de pan, is deze pure kleur verrassend genoeg zeer draagbaar. Je kan hem opbouwen van een subtiel, gezond blosje tot een meer felroze eyecatcher, zeker als je met een redelijk fluffy blushkwast werkt. Hij is vrij mat, maar zeer zacht, werkbaar en gemakkelijk in te blenden. Niet te koel, niet te warm, dus meteen ook heel draagbaar en daarom voor mij de favoriet boven de misschien meer 'veilige' keuze van de lichtroze Rose Darling.

Dior 5 Couleur in 796 Cuir Cannage en 876 Trafalgar - 6 g voor € 60,58
Diorblush in 881 Rose Corolle - 7 g voor € 45,27


BeautyLoves
Share:

13 opmerkingen

  1. Dat Trafalgar palette met de rode kleur is echt prachtig. Ik kan verstaan waarom je deze koos ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige producten van Dior! <3

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ugh, zo veel moois! <3 Vind de oogschaduwpaletjes echt heel mooi. Enfin, alles is mooi hoor, maar die springen er voor mij toch meteen uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw, die oogschaduwpaletten zijn toch pareltjes. Mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Weeral een heel mooie look! Loving the signature flick :)

    Welke highlighter draag je hier? Ziet er subtiel, maar heel flatterend uit..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Eh... geen :-) Foundation is Dior Star, afgepoederd met Givenchy Poudre Première en dan de Rose Corolle erboven als blush. Denk dat het door het licht is dat het er zo uitziet :-)

      Verwijderen
  6. Zoveel mooie kleurtjes <3 en de diorskin star is geweldig hé!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Vind het Cuir Cannage paletje echt mooi. De ooglook staat je goed

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wauw, prachtige looks heb je met de mooie kleuren make-up gemaakt!
    Dit merk wil elke dame wel in haar make-up stash ;-)

    Prachtig weekend Xoxo

    BeantwoordenVerwijderen
  9. prachtige producten <3

    ik zou ook wel een of meerdere van die vernieuwde oogschaduwdoosjes willen hebben, maar als ik er in de winkel naar kijk, dan zie ik door de bomen het bos niet meer. ik vind ze namelijk allemaal zo mooi en ik kan moeilijk kiezen. maar dat is bij mij met alles zo :D

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig