14 november 2018

Joico K-Pak Color Therapy Luster Lock Daily Shine & Protect Spray

Joico K-Pak Color Therapy Luster Lock Daily Shine & Protect Spray

Enkele weken geleden kocht ik nog mijn favo-naar-kokos-ruikende haarmousse - Joico Body Luxe Root Lift! - maar vandaag ga ik voor een review van een recentere lancering: Joico K-Pak Color Therapy Luster Lock Multi-Perfector Daily Shine & Protect Spray.

Als de naam Luster Lock je niet geheel onbekend voorkomt, klopt dat: ik schreef vorig jaar al een review van de Luster Lock Treatment. De Multi-Perfector is dus een aanvulling op die lijn.

De naam doet het alvast vermoeden: je kan de Multi-Perfector Daily Shine & Protect Spray - jawel - dagelijks gebruiken, voor zover je het op vochtig haar aanbrengt. Nu was ik mijn haar zeker niet dagelijks, dus is dit voor mij eerder een wekelijkse dan een dagelijkse toepassing.

Joico K-Pak Color Therapy Luster Lock Daily Shine & Protect Spray

Hoe dan ook, op het moment dát je de Multi-Perfector gebruikt, is het wel degelijk een leave-in spray, eentje die je aanbrengt op vochtig haar. Schudden voor gebruik is noodzakelijk want dit is een bifase spray:
 • bovenop vind je een verzorgende, romige emulsie met een blend van manketti-, argan- en een lichte siliconenolie;
 • in de onderste helft zit een vloeistof met het beschermende QuadraBond Peptide Complex en conditionerende polymeren.
In gemengde vorm is dit een verzorgende en beschermende witte emulsie, zeg maar een damage control spray. Op vochtig haar laat deze spray al meteen een van zijn sterktes zien, want mijn haar wordt veel gemakkelijker doorkambaar, zonder dat ik dramatisch aan de borstel zit te trekken. Voor wie na het wassen veel knopen in zijn haar heeft, wordt het leven ineens wat eenvoudiger - tangle free hair for the win!

Tijdens het drogen wordt het haar beschermd tegen de hitte van de styling tools, is er minder frizz en op langere termijn behoedt het je haar tegen beschadiging en kleurvervaging - dat laatste is natuurlijk alleen van belang als je je haar kleurt. Omdat de verzorgende formule toch een uiterst lichte textuur heeft, zorgt de Multi-Perfector voor zacht en glanzend haar, dat anderzijds niet te snel vettig wordt of gaat doorhangen.

Het enige waar ik zelf - met mijn fijne haar - op moet letten, is de combinatie met andere producten. Als ik vooraf een zeer intensief masker gebruik, skip ik nadien de Luster Lock Spray. Op dat moment is mijn haar sowieso al veel beter doorkambaar en is die extra verzorging al aanwezig. Dan focus ik mij eerder op volume en een klein beetje geïsoleerde bescherming op de punten, maar niet meer doorheen heel mijn haar. De Luster Lock Spray is in mijn ogen vooral een gemakkelijke all-in-one die verschillende functies weet te combineren en mij daardoor vaak wat tijd en extra producten bespaart.

Joico K-Pak Color Therapy Luster Lock Daily Shine & Protect Spray - 200 ml voor € 17,95 bij de kapper of online haarshops

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. Het klinkt goed.
  Ik hou van beautyproducten en haarverzorgingsproducten die naar kokos ruiken 👌
  Fijn op natuurlijke basis.

  Xoxo

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Interessant! En nog een goede prijs-kwaliteitsverhouding ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een fijn product! Die twee-fasen vind ik altijd een leuke toevoeging, geen idee waarom haha!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig