16 december 2019

Let's talk: makeup essentials

Makeup essentials

Met de feestdagen in aantocht komt er hier en daar wel eens een make-upje kijken en mag het al eens een beetje meer zijn: meer glans, fellere lipstick of nepwimpers - take your pick. Zelf wijk ik echter niet heel erg af van mijn standaard producten - 'de essentials' - omdat ik weet hoe ze werken, wat ik eraan heb en hoe ik ze moet combineren.

First things first: primer! De juiste primer werkt voor zowel mijn huid als de houdbaarheid van mijn make-up. Met mijn gemengde huid greep ik in een verder verleden semi-automatisch naar matterende primers, maar de laatste jaren heb ik ze ingeruild voor de meer hydraterende, glowy varianten die meestal ook over enkele skincare eigenschappen beschikken.

Op dit moment heb ik veel liefde voor de Clarins SOS Primer in 00 Universal Light met een handig pompsysteem, een frisse textuur tjokvol parelmoer en hydraterende ingrediënten. Het geeft mijn huid een allround egaliserend resultaat en is een goede basis voor mijn foundation. Zoals je ziet, heb ik al een flinke deuk in de tube gemaakt, dus staat opvolger Sisley Instant Eclat Primer al klaar. De Armani Beauty Maestro UV Primer is een specialleke in mijn collectie, omdat het ook een SPF 50 bevat. Waar ik zonnebescherming eerder associeerde met dikke, vettige crèmes, heeft deze Armani primer de meest lichte, serumachtige textuur die je kan vinden. Trekt dus prima in en geeft je niet enkel een mooie basis, maar ook een degelijke bescherming.

Makeup essentials

Ik heb het al eerder gezegd, maar ik ben niet zo van de touch-ups. Ik stel vrij hoge eisen aan mijn foundation, die niet alleen moet dekken en egaliseren, maar ook een ganse dag moet presteren. Reden waarom ik altijd begin met primer!

Tegenwoordig verschijnen er zowat wekelijks nieuwe foundations op de markt maar ik heb niet de mogelijkheid om ze al-le-maal te testen, dus ik laat jullie enkele van mijn favorietjes zien. Estée Lauder Double Wear, bijvoorbeeld, is zo'n golden oldie en in essentie mijn holy grail foundation. A little goes a long way en houdt als een huis! De combinatie van de mattere finish bovenop een glowy primer is voor mij de juiste blend.

Soms kies ik toch nog voor een meer matterende primer: de NARS Natural Radiant Longwear Foundation geeft een medium dekking én deftige houdbaarheid, maar werkt op mijn huid niet optimaal met een hydraterende primer. Zo'n dingen weet je natuurlijk enkel door de foundation te gebruiken...

Als je liever een lichtere, fluide textuur gebruikt, is de Lancôme Teint Idole Ultra Wear Nude Foundation een zeer mooie optie voor het 'tweede huideffect'. Je boet initieel een beetje in op de dekking - geen instant full coverage maar eerder een lichte tot medium dekking die met twee laagjes wat beter op te bouwen is - maar behoudt de standvastigheid die grote zus Teint Idole Ultra Wear foundation biedt.

Makeup essentials

Omdat ik opteer voor foundations met een medium dekking, gebruik ik nauwelijks concealer op mijn gezicht, behalve onder de ogen. Mijn donkere kringen hebben duidelijk nood aan een beetje éclat en daarom is concealer een ware makeup essential. Ik kies meestal voor een variant met een rozigere ondertoon, zodat de concealer tegelijk als corrector kan werken en voor een verhelderend effect zorgt - maximaal resultaat met minimale inspanning, zeg maar :D

In dezelfde lijn als de foundation, kocht ik van NARS de Radiant Creamy Concealer, die een handige sponsapplicator heeft. De formule is zeer gepigmenteerd en geconcentreerd, dus het kleinste beetje gaat ook hier een heel eind. Lichtere varianten zoals de Clarins Pinceau Perfecteur zitten vaak in een handig klikpennetje met ingebouwd kwastje en hebben een verhelderend, anti-fatigue effect, maar zijn dan ook wel een beetje minder dekkend.

Afpoederen of niet, het blijft een persoonlijke keuze, maar voor mijn gemengde huid - en zeker voor de hoge eigen die ik naar houdbaarheid stel - is het een must. Vroeger bleef ik ver weg van losse poeders, maar ik heb ze met de jaren enorm weten appreciëren. Keuze te over - zo heb ik een zwak voor Givenchy Poudre Première en Huda Beauty Easy Bake Powder - maar een goede poederdons is essentieel en vergemakkelijkt het proces. Ik was mijn poederdons trouwens gewoon wekelijks zoals mijn kwasten, zo blijft alles netjes en hygiënisch!

Makeup essentials

Onmisbaar in mijn look: eyeliner en mascara! Ik heb frêle wimpers, dus hiermee kan ik dat basisvolume een beetje faken en voor extra impact zorgen. Ook in eyeliner heb je verschillende soorten - potlood, vloeibaar of gel - maar ik werk het liefst van al met vloeibare eyeliner in een pennetje. Het all-in-one systeem beperkt vlek- en smosgevaar, de lengte van het pennetje ligt voor mij gewoon beter in de hand en de spitsheid van het vilten puntje zorgt voor een strakke wing aan het einde van de eyeliner. Door mijn eyeliner door te trekken naar een winged liner, kan ik mijn (over)hangende oogleden optisch een beetje corrigeren - lang leve make-up!

En dat geldt ook voor mascara: het is soms een beetje een zoektocht, maar dé juiste mascara kan zo'n verschil maken voor de wimpers! Zelf ben ik al ettelijke jaren verslingerd aan Chanel Le Volume, die mij een instant wham bam vavavoomvolume geeft - net wat ik nodig heb!

Met de rest van mijn make-up kan ik de look dan nog alle kanten op dirigeren. Een beetje bronzer geeft in de winter nog enigszins een beetje zonnegloed en de keuze van mijn blush varieert naargelang de kleur van mijn oogschaduw. Sowieso blijft de basis een constante en dat zijn de producten waar ik graag mee werk, heel het jaar door, dus ook tijdens de feesten.

Doen jullie iets compleet anders met make-up tijdens de eindejaarsfeesten of val je net als mij terug op vertrouwde en geliefde producten?

Disclaimer: dit artikel is een trotse samenwerking met de Bijenkorf. De blogpost is van mijn hand, bevat persoonlijke, zelf gekochte producten en werd inhoudelijk niet beïnvloed. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

12 opmerkingen

 1. Wat fijn dat jij je wimpers zo kan pimpen haha, ik heb echt weleens moeite met mascara.. je hebt een prachtig artikel gemaakt :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, het is echt een hele zoektocht hoor! Ik heb zóveel mascara's getest in mijn leven, en zo vaak slecht resultaat gehad. Dankjewel voor het mooie compliment!

   Verwijderen
 2. De primer klinkt echt iets voor mij van clarins, hier ook een gemengde huid, sinds ik 30 geworden ben vind ik glowy ook net iets beter bij me passen maar dewy foundations houden bij mij niet zo goed. De primer zou mijn wondermiddel kunnen zijn. Ik zal nog eens bij de planeet parfum moeten geraken :-) . hier ook mijn vertrouwde producten voor de feestdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, ik kies ook nooit voor dewy foundations, die houden niet op mijn huid. Maar de dubbele matte look (matte primer + matte foundation) is ook wat too much. Met zo'n hydraterende primer + matte foundation heb ik nu de perfecte mix!

   Verwijderen
 3. Hopelijk komt het parfum filmpje waarover je het had in een vlog er nu snel aan, want ik kan niet meer wachten;)

  Prettige feestdagen, Stamatia :D <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ga nu meteen kijken en een duimpje omhoog doen. Ik denk dat ik inspiratie zal halen uit je filmpje :D

  Veel liefs en een knuffel voor Tigra :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt heel mooie make-up essentials. Je foto's zien er ook erg mooi uit.
  De Clarins SOS primer heb ik mij ook aangeschaft. De Armani Beauty Maestro UV Primer wil ik ook wel eens proberen. Geen problemen met EL foundation na het aanbrengen van de Clarins SOS primer?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, geen enkel probleem met de foundation na de primer! Ik laat het wel een half minuutje intrekken, maar daar zit je direct aan als je eerst even je handen wast (wat nodig is, want het parelmoer hangt dan ook aan jouw handpalmen, haha).

   Verwijderen
 6. super leuke blog weer je hebt mooie merken ik ga die Clarins primer ook eens proberen . Fijne feestdagen geniet van elkaar en de mooie dingen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Die primer van Clarins is toch wel mijn ontdekking van de laatste maanden, haha.
   Voor jou ook een heel fijn eindejaar, geniet ervan!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig