9 maart 2020

Lancôme L'Absolu Mademoiselle Balm

Lancôme L'Absolu Mademoiselle Balm

Een dik jaar geleden kwamen de Lancôme L'Absolu Mademoiselle Shine Lipsticks mijn kant uit. Een beetje speels, glowy en balmy van textuur, zodat ze zorgen voor hydratatie, maar geruggesteund door een zekere pigmentatie. Zelf combineer ik ze graag met een lippotlood als basis en het zijn vooral de nude kleuren van deze Lancôme x Chiara Ferragni collab waar ik zot van ben.

Laatst botste ik tijdens een Lancôme-event op deze blauwe tubetjes, die deze lente een nieuwigheid zijn in het L'Absolu Mademoiselle-gamma. Lancôme L'Absolu Mademoiselle Balm trekt nóg meer de kaart van de verzorging en hydratatie, want het zijn plumping effect tinted lip balms.

Lancôme L'Absolu Mademoiselle Balm

Lancôme L'Absolu Mademoiselle Balm

Swatches Lancôme L'Absolu Mademoiselle Balm: 002 Ice Cold Pink - 001 Mint Fresh Blue

Mademoiselle Balm verschijnt meteen in tien verschillende kleurtjes, van lichtroze naar bordeauxrood. Ik testte twee van de lichtste kleuren, 001 Mint Fresh Blue en 002 Ice Cold Pink. Het zijn erg lichte kleuren, dus het vastleggen van de swatches was niet evident, maar je ziet wel een subtiel verschil tussen de rozere Ice Cold Pink en de nog koelere, blauwe Mint Fresh Blue.

De naam verklapt het uiteraard al: de Mademoiselle Balm-kleuren zijn transparant en echte getinte lippenbalsems met een nadruk op verzorging. In eerste instantie voel je onmiddellijk een verkoelend  en licht tintelend effect, gevolgd door een shiny en plumping look op de lippen. Je voegt op eenvoudige wijze een gezonde glans toe en - afhankelijk van de kleur die je kiest in combinatie met je eigen lipkleur - tovert Mademoiselle Balm ook een licht effectje op de lippen. Op mijn lippen is Ice Cold Pink vrij neutraal rozig, terwijl Mint Fresh Blue zijn zilveren glans prijsgeeft, maar het verschil blijft beperkt.

Waarschijnlijk geven de donkerdere kleurtjes net wat meer kleurimpact, maar deze lichte kleuren blinken op mijn lippen vooral uit in verzorging. In elk geval kenmerkt Mademoiselle Balm zich door haar eenvoud: geen spiegeltje nodig, deze balsems gaan er rechtstreeks op en glijden met gemak over de lippen - de blend van verzorgende ingrediënten heeft daar zeker wat mee te maken. Ze zijn van de eerste seconde supercomfortabel en dat gevoel blijft lang nazinderen. Reden genoeg om deze twee exemplaren meteen doorheen het huis te verspreiden: eentje ligt binnen handbereik in de badkamer, de tweede ligt langs mijn handcrème op mijn bureau, voor tijdens mijn thuiswerkdagen.

Lancôme L’Absolu Mademoiselle Balm is bij uitstek een luxueuze lippenbalsem in een very fancy verpakking en dus een very fancy treat voor mezelf. Geen must en al helemaal niets mis met een standaard lippenbalsem, maar soms mag het gewoon wat meer zijn en dan is het fijn dat de kwaliteit ook top is.

Lancôme L'Absolu Mademoiselle Balm - 3,2 g voor € 35,50
Verkrijgbaar vanaf april 2020

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

  1. Deze producten zien er super goed uit, leuk dat je ook blij ermee bent!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Reacties
    1. Zeker de blauwe doet je even stilstaan :D Gelukkig wordt het op de lippen niet dát kleurtje :-)

      Verwijderen
  3. Zou geen zicht zijn zo blauwe shiny lippen :D Wel aan de prijzige kant ;) Een echt luxe productje dus.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, nee, zou niets voor mij zijn om mijn blauwe lipstick rond te lopen :D

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig