27 december 2020

Clarins Everlasting foundation & concealer

Clarins Everlasting foundation & concealer

Ik ben groot liefhebber van langhoudende, eerder mattere foundations, dus ging de levering van deze Clarins newbies gepaard met de nodige ooh's en aah's - mijn eerste impressie deelde ik al in deze weekly vlog, maar intussen heb ik de producten al wat langer kunnen gebruiken en deel ik mijn bijkomende bevindingen in deze review.

Zowel de Clarins Everlasting Foundation als de Everlasting Concealer gingen namelijk in de test: twee complementaire producten die een matte, langhoudende finish beloven, maar tegelijkertijd een hydraterende basis voorzien. En laat dat mij nu eens als muziek in de oren klinken! Ik heb zelf namelijk vrij hoge verwachtingen van mijn make-upbasis, zowel op vlak van dekking als houdbaarheid.

De Clarins Everlasting Long-Wearing & Hydrating Matte Foundation mag de spits afbijten. In essentie een foundation die werkelijk lifeproof zou moeten zijn: een lange houdbaarheid, een naturel en toch full coverage effect, een matte finish, bestand tegen wrijving en zweet máár dit alles met een comfortabel gevoel en een match met alle huidtypes.

De houdbaarheid wordt geoptimaliseerd door een combinatie van een polymeer met biologische haversuikers: die ingrediënten maken het huidoppervlak egaler en helpen de houdbaarheid verlengen. De foundation bevat een hoge concentratie aan pigmenten, die dan voor een perfect opbouwbare dekking zorgen. In mijn persoonlijke ervaring pas ik de hoeveelheid aan naargelang mijn applicatie: met een foundationkwast krijg je een meer dekkend effect en dan is maximum 1,5 pomp meer dan voldoende voor een perfecte dekking (meer zorgt snel voor een ophoping en cakey effect). Breng je de foundation aan met de vingers, dan kan je de formule meer 'rekken' voor een iets lichtere dekking, maar dan neem ik al snel 2 pompjes voor mijn perfecte dekking. In beide gevallen krijg ik wel een heel mooie finish, zonder strepen of vlekken - en het toont ook wel aan dat de huidige full coverage foundations kunnen presteren zonder kilo's make-up te moeten smeren. 

De Everlasting Foundation bevat verder matterende silicium- en bamboepoeders voor een matte finish en met een drogere huid kan ik mij goed voorstellen dat je zelfs geen poeder meer nodig hebt om alles te setten. Mijn gemengde huid heeft echter wel een vangnet nodig, en dus werk ik zoals met elke foundation af met een laagje setting poeder. Nochtans voelt de foundation niet uitdrogend aan: Clarins werkt zoals steeds met plantaardige extracten en hier werd geopteerd voor een quinoa-extract dat het vocht aan het huidoppervlak bindt, zodat dehydratie wordt voorkomen.

Qua kleurkeuze zit het vrij goed: er zijn 35 tinten, onderverdeeld in kleurcodes W (warm, voor een huid met een gele, goudkleurige of perzikkleurige ondertoon), C (cool, voor een huid met een roze, rode of blauwe ondertoon) en N (neutral, voor een huid met een neutrale ondertoon zonder overheersende gele of roze kleur). Clarins gebruikt een complex met rozige parelmoerpigmenten en soft-focuspoeder, zodat ze de verschillende kleuren vrij exact kunnen bepalen. De formule is er alleszins mee gebaat, want dat is een lichtere vloeibare textuur die comfortabel op de huid ligt. Zelf voel ik mij altijd safe bij een foundation met een neutrale ondertoon en koos ik voor de kleur 105N Nude - die start initieel een beetje lichter uit, maar omdat de kleur zeer lichtjes oxideert, match het eindresultaat eigenlijk perfect.

Clarins Everlasting foundation & concealer

Clarins Everlasting foundation & concealer
Links: Clarins Everlasting Foundation - rechts: Clarins Everlasting Concealer

De Clarins Everlasting Concealer heeft dezelfde eigenschappen als de foundation: een lange houdbaarheid zonder de huid uit te drogen. Verpakkingsgewijs is er wel wat verschil: de foundation zit in een zwaardere, glazen flacon die toch enige luxe uitstraalt, de concealer daarentegen gaat voor handigheid en comfort met een praktische tube en een zeer efficiënte dosering. Dat laatste is hier wel zeer belangrijk, want net als de foundation, doet ook de concealer het zeer goed op vlak van ingebouwde pigmenten. Het kleinste beetje - en dan bedoel ik letterlijk de hoeveelheid van een speldenkop - is voldoende om beide oogzones te voorzien van een optimale dekking en die vaststelling deed mij toch even verschieten, in positieve zin!

De lichte gelformule doet het enorm goed - ik breng hem het liefst van al aan met mijn vingers, dan krijg je een superdekking met het minst mogelijke product. Zelf koos ik de kleur 01 Light, die heeft een iets rozige ondertoon met een licht corrigerend effect, geeft de zone onder mijn ogen wat meer helderheid maar blendt ook goed in met de kleur van mijn foundation. En als je zou willen, kan hij meteen dienst doen als oogschaduwbasis ook!

Clarins Everlasting foundation & concealer

Clarins Everlasting foundation & concealer

Zowel de Everlasting foundation als de concealer maken wat mij betreft hun beloftes waar. Meer nog dan de Clarins Everlasting Youth Fluid van vorig jaar, focussen de Everlasting foundation en concealer zich op houdbaarheid en dat is voor mij een absolute plus. Ik ben nogal van het no touch-ups principe: 's morgens breng ik mijn make-up aan en dan verwacht ik eigenlijk perfectie tot de avond en dat is hier zeker het geval. Een intensieve sportsessie overleeft de foundation wellicht niet, maar voor elke andere activiteit (inclusief mondmasker) is er zeker wel ruimte. Dat de producten van Clarins daarnaast nog verzorgende, plantaardige ingrediënten bevatten die in dit geval de vochtbalans op peil houden, is mooi meegenomen - én het helpt de finish 'levendig mat' te houden.

Clarins Everlasting Foundation - 30 ml voor € 45,00 (€ 40,50 met het ledenvoordeel op de Clarins-webshop)
Clarins Everlasting Concealer - 12 ml voor € 29,00 (€ 26,10 met het ledenvoordeel op de Clarins-webshop)

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. Super dat de kleurkeuze goed zit. Ik ben onder de indruk! Deze heeft precies heel wat checks doorstaan :) Zodra ik een nieuwe foundation en/of concealer nodig heb wil ik deze graag eens bekijken. Vaak heb ik het probleem dat bij een aantal merken de foundation net te donker of te licht zijn voor mij. Ik denk dat ik de perfecte kleur nog niet helemaal heb gevonden. Gelukkig wordt het aanbod ruimer en dat is maar goed ook.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, hier heb je wel echt veel keuze. Dat maakt het soms moeilijk, haha, als je daar in de winkel voor een ganse rij staat te swatchen.

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig