8 oktober 2021

Summer Fridays Overtime Mask

Summer Fridays Overtime Mask

Je moet het mij niet zeggen, ik ben "overtijd" met deze review - lol. Ik had het Summer Fridays Overtime Mask namelijk al even in mijn bezit, maar mocht pas recent het effect ervan ervaren, toen ik met een aantal verstoppingen op mijn huid zat en dat was meteen de spreekwoordelijke schop onder mijn kont om in mijn pen te kruipen. 

Ik denk dat ik even té veel nieuwe producten testte en als gevolg daarvan ging mijn huid in overdrive: er verschenen enkele verstoppingen op mijn jukbeenderen en wang, in de vorm van rode bultjes. Niet iets waar ik op zat te wachten en dus dook ik mijn kersverse badkamerkast in, op zoek naar verlossing. Het Overtime Mask kwam toen to the rescue, als een zuiverend brouwseltje dat mijn huid terug op het rechte spoor kreeg - overigens qua geur en kleur helemaal in lijn met de herfstige pumpkin spice vibes!

Summer Fridays Overtime Mask

Summer Fridays Overtime Mask

De ingrediënten van het Overtime Mask zorgen voor een zachte maar grondige exfoliatie én brengen de huid terug in balans: de mineralen en vitamines A, K en C zorgen voor het herstel van de huid; pompoenenzymen exfoliëren de huid maar hebben ook een hydraterende component; de zichtbare korreltjes zijn afkomstig van abrikozenpitpoeder en verwijderen dode huidcellen; haverproteïne heeft een hydraterende en ontstekingsremmende functie; en vitamine E beschermt als anti-oxidant de huid tegen vrije radicalen. De balans tussen exfoliatie en verzorging is dus prima in evenwicht en levert mooie resultaten, op korte termijn maar met zachte hand. Het Overtime Mask is qua werking bijvoorbeeld veel zachter dan het Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask, dat ik dan weer niet zou aanbevelen voor een gevoelige huid.

Qua textuur mag je je verwachten aan een lichte gel die zich snel laat verdelen over de huid. Je kan dan als eerste gedurende een minuutje de abrikozenpitkorreltjes inmasseren, maar persoonlijk besteed ik weinig aandacht aan die stap. Na 10 minuutjes kan je het Overtime Mask afspoelen met warm water en merk je meteen dat de huid er een beetje frisser uitziet: de dode huidcellen zijn verwijderd en de teint lijkt verfrist. Het is trouwens erg fijn om dan nog even op te volgen met een hydraterend (overnight) masker, want dat wordt dan eens zo goed opgeslorpt door de huid! Om een lang verhaal kort te maken: na twee keer waren mijn verstoppingen helemaal opgeklaard en waren de rode bultjes verdwenen. Het Overtime Mask wist dus perfect die poriën te 'ontstoppen' en mijn huid terug frisse lucht te geven, zonder al te agressief in te werken. Het was de perfecte oplossing voor een huid in overdrive!

Summer Fridays Overtime Mask - 64 g voor £ 39,00 via Cult Beauty

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. Jouw perfecte redder in nood om de rode bultjes te toveren 😉 Ik heb daar ook soms last van. Nog een aanradertje dat helpt daarvoor? Erg fijn zijn die vitamines en de hydraterende componenten. Zal dan minder ook minder droog aanvoelen dan de meeste andere producten. Allemaal pluspunten dus.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik probeer altijd iets van kleimasker of zuiverend masker en daarna iets hydraterends. Ik merk dat als ik dat regelmatig doe, ik ophopingen en verstoppingen kan vermijden. Maar ja, in drukke periodes mis ik wel eens een weekje en deze bultjes waren ook echt door een reactie op nieuwe skincare, te veel ineens en tsja... maar het is in orde nu :D

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig