18 november 2018

Darphin Petal Infusion Lip Oil

Darphin Petal Infusion Lip Oil

In mijn stash vind je zowel lipverzorging in een potje (zoals Rosebud Salve of Kiehl's Buttermask) als in een tube (à la By Terry Baume de Rose Crystalline). En sinds een tijdje ook deze Darphin Petal Infusion Lip Oil: een lipolie in een tube met als extraatje de infusie van bloemblaadjes!

Speciaal is 'ie wel, de Darphin Lip Oil. Eerst en vooral is dit een lipolie, maar met de textuur van een stevige, best plakkerige gloss. Qua textuur neigt hij dus eerder naar een make-upproduct, maar inhoudelijk is dit wel degelijk een skincareproduct. Voor mij heeft dit als voordeel dat de lipolie niet zodanig vloeibaar is dat hij van je lippen loopt, maar integendeel netjes blijft zitten. Door het sticky effect gebruik ik hem wel niet vlak voor het slapengaan, want dan hangt alles aan mijn kussensloop - hashtag zijslaper.

Darphin Petal Infusion  Lip Oil

Hij huist ook in een echte "lipglosstube" met een schuine en smalle sponsapplicator. Je moet de stugge olie een beetje 'inwerken' door je lippen op elkaar te wrijven, maar daarna hecht de Lip Oil zich aan je lippen en blijft 'ie fantastisch goed zitten.

Maar het is natuurlijk méér dan een transparante lipgloss en dat dankzij de verschillende verzorgende ingrediënten:
  • voedende abrikozen- en druivenpitolie;
  • vitamine E beschermt de huidbarrière en voorkomt droge lippen;
  • omega 6 en 9 plumpen de lippen een beetje;
  • en natuurlijk vallen ook de visuele bloemblaadjes onmiddellijk op!
Er zijn maar liefst drie soorten bloemblaadjes in van deze verzorgende, botanische lipolie:
  • Petal Infusion Lip Oil met blauwe korenbloem werkt verzachtend en is een mix van citroen, mandarijn en de kruidige warmte van nootmuskaat en cederhout;
  • Petal Infusion Lip Oil met calendula werkt verjongend en serveert verschillende soorten fruit (sinaasappel, limoen, appel en kokosnoot) met de zoete toets van honing;
  • Petal Infusion Lip Oil met rozen werkt voedend en blendt rozen, geranium, frambozen en rozenhout.
Ik kreeg zelf een exemplaar met rozenblaadjes mee en was zeer in mijn nopjes! Er werd natuurlijke vanilline toegevoegd aan de Lip Oil, waardoor deze lekker ruikt naar een mix van roosjes en vanille. De bloemblaadjes hebben jammer genoeg de neiging om bij de bodem samen te hopen, dus als je het mooie effect wilt behouden, moet je af en toe met de applicator 'roeren' zodat de bloemblaadjes zich doorheen de tube verspreiden. Vlak voor je de applicator uit de tube trekt, is er een soort van versmalling, waardoor de bloemblaadjes netjes in de tube blijven zitten en er enkel wat van de lipolie aan de sponsapplicator blijft hangen.

Doordat de Lip Oil zo goed aan de lippen blijft hangen, krijgen alle ingrediënten ruim de tijd om in te werken en je lippen te verzorgen. Het voelt allemaal erg aangenaam en best luxueus aan waardoor je niet het gevoel krijgt dat je de eerste de beste lipbalsem aan het gebruiken bent. De verzorging is trouwens echt wel aanwezig: mijn droge lippen worden onmiddellijk een beetje mooier door het glossy effect, maar voelen ook in de daaropvolgende uren beter en weldoorvoed aan. De Lip Oil is echter niet de meest ideale basis om meteen een lippotlood/lipstick over aan te brengen, daarvoor moet je eerst even met een tissue op de lippen deppen zodat het overtollige product weg is.

Als je interesse hebt in de Lip Oil, nog een laatste tip: bij enkele online farmawebshops staat deze aan een voordeligere prijs dan de aanbevolen verkoopprijs, dus het loont de moeite om even online te browsen om enkele euro's te besparen.

Darphin Lip Oil - 4 ml voor € 20,00 bij de (para)farmacie en de parfumerie

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

  1. Grappig product, en leuk die blaadjes erin. Ik houd alleen echt niet van het sticky effect!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb de lipolie van & other stories dacht ik ooit geprobeerd, en was niet zo fan. En aangezien deze toch wat plakkerig is, gaat die ook niets voor mij zijn, altijd vind ik het wel een leuk product.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In mijn ogen is 'ie plakkerig, dus misschien niet direct iets voor jou dan!

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig