28 april 2020

Let's talk: zomer essentials


Oh, het heerlijke weer van de afgelopen weken deed zoveel deugd en doet verlangen naar meer! Dus ik zeg: laten we deze dramatische lente maar even skippen en direct naar het volgende seizoen springen, wat denk je? Ik hoop natuurlijk op meer van dit, maar dan inclusief sociaal contact.

Zaterdag deden we een voorzichtige aanzet en haalden we onze fietsen van stal voor een gezond fietstochtje in de buurt. De eerste essential staat centraal op mijn snoet, haha - mijn giga Celine zonnebril! Ik heb meerdere exemplaren en ben echt fan van het merk, omdat de modellen vrij recht en oversized zijn, dus ik sjeesde als een echte diva doorheen Domein Kiewit, lol. Hoe groter, hoe beter, en ook al heb ik niet het grootste gezicht, I make it work. Goed voor zonnebescherming, maar dan op een zeer fashionable wijze, I like!En ja, ik liet het al vallen: zonneproducten horen natuurlijk óók in het rijtje! Mijn bleke wintervel heeft het absoluut nodig, want zonder de juiste bescherming levert die eerste lentezon mij direct een zonneallergie op. Je zou denken dat ik met mijn Griekse roots beter bestand zou zijn tegen de zon, maar helaas, niets is minder waar. Ik zit het grootste deel van mijn tijd natuurlijk binnen - aan mijn bureau of in bed - dus heel veel zonlicht krijgt mijn huid niet te zien.

Een goede zonnecrème is daarom primordiaal, kwestie van mijn huid te beschermen. Alleen ben ik geen fan van dikke, vettige crèmes en dus ging ik de laatste jaren op zoek naar de lichtere, fijnere texturen die niet vettig blijven aanvoelen. Vorige zomer vond ik een hele fijne budgetvariant in het Garnier Ambre Solaire UV Water met SPF 30 en die werd meteen tot favoriet gebombardeerd. Een gemakkelijke spray die full 360° werkt en die een instant verfrissing geeft. Dat ringetje bovenop is een soft-flow verstuiver die voor een hele fijne en waterige nevel zorgt, zodat je de spray gemakkelijk kan uitsmeren. Superlicht, niet plakkerig én met een SPF 30, dus dat was prima voor ons Belgisch weertje. Ik kocht intussen enkele back-ups, zodat ik komende zomer weer volop kan smeren!

Ook de Armani Beauty Maestro UV Primer met SPF 50 is een héle fijne zonnebescherming-slash-primer, want hij werkt perfect voor onder make-up. De fluide textuur matcht erg goed met mijn gemengde huid - het lijkt op een romig serum dat binnen enkele minuten in de huid wordt opgenomen en een geëgaliseerde basis voorziet waarop mijn foundation zonder problemen kan worden aangebracht.

En uiteraard is ook een goede aftersun belangrijk, al kan dat voor mij ook een rijke bodycrème zijn. Als het maar zorgt voor een extra diepe hydratatie, want een dagje in de zon is natuurlijk uitdrogend voor de huid. Maar soms vormt en specifieke verzorging voor na het zonnen toch een meerwaarde - ik testte vorig jaar bijvoorbeeld de Garnier Ambre Solaire After Sun en die bevordert niet enkel het herstelproces van de huid, maar versterkt ook de bruining. Dus de hydraterende factor krijgt daar een plus, want er zit ook een hintje zelfbruiner in, zodat mijn allover teint er net wat beter uit ziet.Als het allemaal niet snel genoeg gaat - ik ben geen echte zonneklopper, dus uren bakken zit er niet in - heb ik nog altijd mijn 'geheime wapen': zelfbruiner! Ook daar heb ik door de jaren heel héél wat merken getest en deze St. Tropez Tan Mousse in Dark is érg effectief. De zelfbruinermousse is getint, dus je heb een zogenaamde guide colour waarmee je direct ziet waar je de zelfbruiner smeert. Je krijgt een instant donker en diepbruin kleurtje, dat in de uren nadien verder ontwikkelt. Het resultaat is werkelijk fe-no-me-naal, want het lijkt alsof ik twee weken op een tropisch eiland heb verbleven en een echte beach goddess ben. Je moet de typische koekjesgeur wel voor lief nemen en ook het beddengoed is niet helemaal veilig (wast er echter zonder problemen uit), máár die ongemakjes neem ik er graag bij want het resultaat is fantastisch.

Mijn laatste tip is een waaier als instant verfrisser. Op een zonnige dag kan het best warm worden op ons terras en niemand staat elegant met een zweetsnor - TMI, sorry! - dus schakel ik mijn mini-waaier in als hulpmiddel. Dit houten exemplaar kreeg ik vorig jaar als nieuwjaarsgeschenk bij ons lokale Chinese restaurant (ja, echt) en past kleurgewijs perfect bij mijn garderobe. Als het nog een niveautje hoger mag, halen we thuis ook de ventilator uit. Just a tip: met de hittegolf in de zomer waren alle ventilatoren werkelijk overal uitverkocht. Ik heb dagen moeten zoeken en uiteindelijk konden we ergens een fancy schmancy Dyson ventilator op de kop tikken. We zijn er wel supercontent van, want het is een luchtreiniger en ventilator in één, dus uiteindelijk was het alle moeite wel waard, maar ik had er misschien eerder aan moeten beginnen, haha.

Disclaimer: dit artikel is een trotse samenwerking met de Bijenkorf. De blogpost is van mijn hand, bevat persoonlijke, zelf gekochte producten en werd inhoudelijk niet beïnvloed. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. Wat heb je een fijne items benoemd in dit artikel, ik kan ook geen uren in de zon liggen hoor.. dat pure bakken vind ik eigenlijk helemaal niks. Verder is tanning ideaal, maar dan moet wel iemand je achterkant eventjes doen. Probleem is alleen wel de geur, daar kan ik nooit echt aan wennen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh haha, dan ben ik niet de enige! Ik probeer zo ver als mogelijk mijn arm te strekken en te draaien, zo lukt het mij om mijn rug toch grotendeels te doen. Maar inderdaad, niet gemakkelijk! En ja, de geur... er zijn tegenwoordig wel zelfbruiners die minder ruiken, maar de onderliggende 'koekjesgeur' zit er toch altijd een beetje in. Zeker met zo'n snelle expresszelfbruiner ruik ik dat fel - maar dan heb je ook wel een geweldig resultaat, dus het is een beetje geven en nemen :-)

   Verwijderen
 2. Van dat heerlijke weer is jammer genoeg niets meer van te zien. Misschien waren we al wat te veel verwend ;) Maar van mij mocht dat weer eeuwig duren :) De Armani primer met SPF ligt klaar. Kan je de Garnier Ambre Solaire UV Water met SPF 30 over je make-up doen? Zelfbruiner is echt niet mijn ding. Ik ben geen zonneklopper. Gelukkig bruin ik redelijk vlug. Jij hebt je al goed voorbereid met je back-ups in voorraad ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Over enkele dagen mogen we toch alweer betere temperaturen verwachten :-)
   Je kan die Garnier spray ook over make-up doen, maar ver genoeg houden om de make-up niet te verpesten :D Ik heb ook al eens eentje van Bioderma gebruikt, die was ook speciaal voor over make-up.
   Ik bruin dus helemaal niet snel hè, jij hebt echt geluk! Dus zelfbruiner is mijn redding, want ik kan het niet aan om uren in de zon te liggen.

   Verwijderen
 3. Benieuwd naar de zelfbruiner, mijn melkflessen zullen je dankbaar zijn :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha! Direct een supergoed resultaat, gegarandeerd :-) Ik test binnenkort nog eentje van Clarins en die van Tan-Luxe wil ik ook nog kopen. Reviews volgen dan nog :D

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig