15 december 2020

Lancôme x Chiara Ferragni 2.0

Lancôme x Chiara Ferragni 2.0

2020 staat - naast al het andere, ahum - ook voor the comeback van de samenwerking tussen Lancôme en hun Global Muse, powervrouw en digital entrepreneur Chiara Ferragni, oftewel Lancôme x Chiara Ferragni 2.0!

De eerste capsulecollectie dateert van ruim een jaar geleden en blijft nog steeds een van de hoogtepunten van 2019 - klik hier voor een flashback naar mijn toenmalige blogpost! Het was voor mij een waar genoegen om te spelen met alle producten en nu mag ik mij gewoon nog een keertje uitleven. 

De tweede capsulecollectie vertrekt vanuit Milan Fashion Week in Chiara's hometown, Milaan - een stad vól fashionlovers die graag het beste van zichzelf laten zien, en niet alleen tijdens fashion week. Chiara kon hiervoor beroep doen op de kennis van Global Creative Director Lisa Eldridge, nog zo'n geweldige madam!

Lancôme x Chiara Ferragni 2.0

Lancôme x Chiara Ferragni 2.0


Één blik op de verpakking en ik wist onmiddellijk dat dit een nieuwe Chiara-collectie was: ditmaal geen roze maar diepblauwe glitters en uiteraard een overdosis van haar signature 'oog-met-wimpers'.  Ook nu is de collectie klein maar fijn - al slagen ze er zonder verpinken in om zo goed als een volledige look te voorzien. Die verdienste ligt vooral bij The Fashion Flirty Palette: het compacte palet bevat maar liefst negen kleuren oogschaduw, een bronzer, twee highlighters én een blush!

Uiterst links in het palet start de look met Dazzling Photocall, een licht glanzend poeder dat je kan gebruiken als oogschaduwprimer, highlighter onder de wenkbrauwen of een meer all over glanzend poeder. De andere acht oogschaduwkleuren kan je zien als twee quads: eentje voor de Party Night Eye Look en eentje voor de Fashion Day Eye look. De Party Night Eye look gaat volop voor glitter en glans: zowel de zilveren Silver Show als de blauwe Chiara's Blue zijn creamy, tsjokvol pigment en bevatten véé-héél glitter! De zwarte Back To Black is dermate gepigmenteerd en creamy dat ik initieel dacht dat dit een crèmeproduct zou zijn in plaats van een poederproduct. Het kleinste beetje hiervan op een kwast zorgt meteen voor heel wat drama en door z'n textuur is 'ie ook uiterst geschikt als eyeliner. Fuchsia Party bevat iets fijnere glittertjes en neigt wat donkerder dan een traditionele fuchsia kleur.

De Fashion Day Eye Look gaat wat subtieler om met kleur en combineert het met enkele draagbare bruintinten. Copper Style en Dressy Brown geven de ooglook wat meer warmte en diepte, Rosy Couture werkt dan weer prima op het bewegend ooglid en Fitting Rose zorgt voor de pop of colour in de day look.

Lancôme x Chiara Ferragni 2.0

Lancôme x Chiara Ferragni 2.0

Nog wat verder is Ready-Made een lichte bronzer, die ik snel heb omgedoopt tot dé transitiekleur van dit palet. Als bronzer is 'ie wellicht een beetje te licht voor iedereen met een meer dan medium huidskleur, maar hij krijgt vlotjes een tweede leven als oogschaduw. Voor mijn dikke bronzerkwast is Ready-Made overigens wat té magertjes, en grijp ik nogal snel ook wat oogschaduw of highlighter mee op mijn kwast. De highlighters - de roze Light It Up en meer peachy Flashy - doubleren overigens ook met gemak als oogschaduw. All Dressed Up is tot slot een pracht van een blush, overwegend roze, maar met een perfecte blend van perzik en gouden glow erin verwerkt.

Ik word werkelijk vrolijk van The Fashion Flirty Palette - het doet mij denken aan de giga beautypaletjes 'van vroeger', toen ik nog jong en onbezonnen was, haha. Persoonlijk vind ik het wel een verbetering dat er ditmaal geen lipproducten in het palet zitten, zo is er geen contaminatie tussen crème- en poederproducten en blijft alles netjes.

Lancôme x Chiara Ferragni 2.0

Lancôme x Chiara Ferragni 2.0

Lancôme x Chiara Ferragni 2.0

Zelfs in tijden van mondmaskers, blijf ik koppig lipstick dragen. Niet voor de buitenwereld, maar voor mezelf! Lancôme x Chiara 2.0 gaan voor drie verschillende kleuren in twee verschillende finishes, alle in dezelfde limited edition verpakking: Lancôme L'Absolu Rouge Drama Matte in 274 Working Girl is een soort van universele donker nude en de meest diverse kleur van de drie. Als je naast het net hebt gevist, kan je in het vaste gamma ook kiezen voor 274 Sensualité, dat is exact dezelfde kleur en finish, al krijg je er dan natuurlijk niet de leuke limited edition verpakking bij. Voor een matte lipstick glijdt 'ie superfijn over de lippen, voelt comfortabel aan maar dan wel met de zeer goede houdbaarheid die je van een matte lipstick verwacht. De andere matte kleur in de collectie is 505 Fashion Darling en is - uiteraard - een rode lipstick. Maar dé feesttopper is Lancôme L'Absolu Rouge Cream in 160 Party-Goer, een creamy lipstick die de aandacht naar de lippen trekt met een soort van interne golden glow. Als showstopper kreeg deze nog een extra accentje, in de vorm van een ingebed oogje in de lipstick zelf - subtiel, maar een leuk weetje!

Lancôme x Chiara Ferragni 2.0

Lancôme x Chiara Ferragni 2.0

In de detailfoto's hierboven zie je goed het verschil tussen de matte en creamy finish! Ik heb geen uitgesproken voorkeur voor de een noch de ander, al moet ik eerlijkheidshalve wel melden dat in tijden van mondmaskers de matte finish net wat meer smudgeproof is.

Voor wie trouwens nog niet heeft kennisgemaakt met de Lancôme lipsticks: ze hebben een superfijne verpakking met de meest bevredigende 'klik': je opent de lipstick door bovenop op de gouden knop te duwen en zo de lipstick via de onderzijde vrij te geven. 

Lancôme x Chiara Ferragni 2.0

Lancôme x Chiara Ferragni 2.0

Geen ooglook compleet zonder mascara en dus koos Chiara voor Lancôme Monsieur Big, die zich voor de gelegenheid in een blauwe runway look mag hullen. Inhoudelijk blijft het de geweldige volumemascara die mijn wimpers veel drama geeft - love it!  De rest van de look is een mengeling van de oogschaduw, waarbij ik begonnen ben met de neutrale kleuren, maar heb afgewerkt met een dramatisch zwart accent in de buitenste ooghoek en een superfrisse zilveren blikopener in de binnenste ooghoek.

De samenwerking tussen Lancôme en Chiara Ferragni is opnieuw een schot in de roos. Ster van de show is natuurlijk The Fashion Flirty Palette, die met zijn clutch-like uiterlijk en make-up innerlijk zowel fashion als beauty verenigt. De oogschaduwkleurtjes zijn wat gewaagder dan in het eerste palet (daar zal de komende eindejaarsperiode wel wat voor tussenzitten) maar lenen zich eigenlijk nog vrij goed voor dagelijkse looks. 

Lancôme x Chiara Ferragni 2.0
The Fashion Flirty Palette - € 65,00
Lipsticks - € 35,50
Monsieur Big - € 35,00
Verkrijgbaar bij Planet Parfum

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.

Share:

12 opmerkingen

  1. Jij maakt toch altijd weer opnieuw mooie ooglooks met eender welk pallet. De donker nude matte lipstick past wel perfect bij je oogschaduw. Al vermoed ik dat je meer naar deze ook zal grijpen ;) De lipsticks zijn wel heel luxueus en mooi. Prachtige foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Merci, Heidi! De lipstick is een blijvertje, denk ik. De formule is heel handig voor onder een mondmasker, haha.

      Verwijderen
    2. Is nodig ja :) Ik ga er eens naar op zoek. Ik hoop alleen dat hij niet te bruin is ;)

      Verwijderen
    3. Nee, bruin vind ik hem niet, dat zou mij zelf ook niet staan.

      Verwijderen
  2. Ern zeer spectaculaire look 👌🏽
    Prachtig en zeer mooie foto's 😍

    Een fijne dag 💐

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zeer mooie look heb je gemaakt! Ook heel draagbaar. Merci voor de tip over de lipstick 274. Die kleur vind ik super, komt bij een volgende bestelling zeker in mijn winkelmandje :-).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt, ik probeer iets te maken dat ik zelf wil dragen :-)
      De lipstick is heel fijn, ik herkende hem meteen van uit de vaste collectie dus die tip wilde ik zeker delen.

      Verwijderen
  4. Waauw, wat een prachtige collectie alweer!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Absoluut! Benieuwd of ze voor een derde collectie gaan in 2021 :-)

      Verwijderen
  5. Prachtige collectie! Ik heb het palette ingepakt als cadeautje voor mezelf onder de kerstboom. De party-goer lipstick gaat al een paar weken op mijn lippen als ik thuis werk. Heel erg fan! Duimen voor een derde collectie in 2021!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh, dan heb je zeker iets moois om naar uit te kijken binnen enkele dagen! Ik duim mee :-)

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig